• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Molim za pomoc ako neko moze da mi objasni sta da radim.Naime imam htc one m7 koji prilikom apdejta sistema greskom ugasen i posle toga nikako ne mogu da mu pokrenem sistem jedino sto mogu je da udjem u bootloader ali odatle kada probam rec nemoze nista samo ostane na displeju ikonica tel sa crvenim trouglom i uzvicnikom.Pa molim za pomoc ako bilo ko ima neko resenje.Samo da dodam da sam jedino uspeo da mu otkljucam bootloader i nista vise.HVALA
    in HTC One X by (120 points)

    1 Answer

    0 votes

    Zavisi sta zelis da uradis.

    Sada kada imas otkljucan bootloader, imas dve opcije:

    Da flesujes oficijelni RUU iz bootloader-a
    Da flesujes Custom ROM

    Ako zelis da flesujes RUU, tj. oficijelni ROM HTC-a, skini RUU sa zvanicnog sajta: http://www.htc.com/us/support/rom-downloads.html

    Bitno je da znas da je M7 (da nije za tipa AT&T ili da je dual sim itd.) tj proveri tacno koji je model i skini tacno za njega RUU.

    Pokrenes RUU dok je telefon spojen na komp u bootloaderu, trebalo bi da bez problema odradi update na poslednju verziju.

    Druga opcija je da flesujes TWRP Recovery. Skini za tvoj telefon verziju sa ovog linka: https://twrp.me/Devices/ kucaj u pretragu m7 ... videces da ima 4 verzije uredjaja, skini za tvoj.

    Nakon sto skines twrp, imaces ili zip ili img fajl, ako je zip, otpakuj ga da bi dobio img fajl.

    Zatim otvori terminal (command prompt ako si na windows operativnom sistemu) i udji u folder sa img fajlom.
    cd c:\putanja\do\img\fajla
    ili ako si na linux-u ili osx-u
    cd /putanja/do/img/fajla

    zatim kucaj:

    fastboot clear cache
    fastboot flash recovery ImeIMGFajlaKojiSiSkinuo.img
    fastboot clear cache

    Kad to odradis (ako ti je otkljucan bootloader kao sto si rekao, videces poruku na ekranu telefona da je zavrsio). Nakon toga izaberi sa volume down/volume up tasterima opciju recovery i sa power dugmetom je selektuj.

    Telefon ce uci u TWRP recovery gde ce ga komp prepoznati kao MTP uredjaj i moci ces da prekopiras Custom ROM po zelji u obliku ZIP fajla, kao i Gapps.

    Zatim skini ROM koji zelis, primera radi CyanogenMod, AICP, Omni ili koji vec zelis, iskopiraj ga na telefon. Skini i Gapps sa ovog sajta:http://opengapps.org/

    Izaberi ARM (ako se ne varam M7 ima 32bitni procesor, tako da ne treba ARM64 koji je samo za 64bitne), izaberi verziju Androida na kojoj je baziran ROM (pretpostavljam da ces flesovati Marshmallow, tako da je to 6.0) i izaberi gapps paket koji zelis. Ako ne znas koji, ostavi na stock. Skini zip fajl i njega kopiraj na telefon.

    Nakon toga na telefonu dok si jos uvek u TWRP recovery-u izaberi wipe > factory reset (da obrises bilo sta sto je ostalo od nezavrsenog flash-a).

    Zatim idi na
    Install > Choose ZIP > Izaberi prvo ROM zip fajl
    kada ga dodas, imaces opciju add zip to queue. Klikni na to i dodaj gapps zip
    Zapocni instalaciju svajpom dugmeta na desno.

    by (49.5k points)
    css adaptation by ::eboye::
    ...