• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes

    Ово није класично питање, али се надам да се администратори неће љутити.

    Већ два месеца живим у Америци и планирам набавку телефона,наравно са андроидом.

    Одувек сам желео Samsung Galaxy S II, али сам сада у дилеми. Не знам каква је ситуација у Србији, али су се овде појавили неки модели о којима вреди размислити.

    Ту првенствено мислим на Моторолу DROID Bionic i RAZR DROID.

    Наравно ту је и Nexus а вероватно и још неки који ми сада не падају на памет.

    Када би сте могли да бирате телефон без обзира на цену, шта би сте изабрали, који андроид телефон (не мислим само на ове горе поменуте) и због чега баш тај телефон? 

    Унапред захвалан свима на одговору и на помоћ при одлучивању! 

    smiley

    in Preporuke telefona i tableta by (320 points)
    recategorized by

    2 Answers

    +1 vote
    Malopre citam da Verizon nudi Nexus za $199 (oko praznika, biće), ubedjen sam da taj telefon ne može biti slabiji od (po mnogima) zvanično najboljeg na svetu, SGS2. To bi bio moj izbor, da nisam pre 2 meseca uzeo Sensation. O Motorolama ne znam ništa (nit me mnogo zanima, trenutno), hTC ako kupujes sacekaj quad-core jedinice, biće štedljiviji na bateriji od trenutnih dual-core modela, i pazi se hTC-a, Sense is addictive! Ako ti je multimedija jako važna, Sony je jak konkurent Samsungu, ali o Sony-ju bolje neki drugi ljudi, ja ga izbegavam.

    Zašto Nexus - pa, ICS, odličan hardware, možeš da računaš na redovan update sve i ako ne želiš root, izvesno dobra cena pri prodaji. Ako uradiš root, tek onda radost, developeri standardno obožavaju Google telefone.
    by (13.5k points)
    0
    Iz kog razloga izbegavas Sony?  Odlican dizajn, hardver, softver... Podrska ove godine je fenomenalna. Uostalom ja sam za svoju "ekspiriju" X10 dobio 7 update-a, od kojih su dva bila velika (prelazak sa 1.6 na 2.1 i sa 2.1 na 2.3.3). Koliko sam upucen, i Google-ov Nexus One je dobio takodje dva velika update-a (prelazak sa 2.1 na 2.2 i sa 2.2 na 2.3), a zvanicnih vise nece ni biti.

    Motorola malo kasni sa update-ovanjem svojih modela, ali moras se sloziti da je RAZR jedan od trenutno najboljih Android uredjaja, i po pitanju kvaliteta izrade (celik, kevlar, gorila staklo, aluminijumski delovi-nema konkurencije!), i dizajna (tanak svega 7.1mm!!!), softvera... ICS update je u planu.

    Samsung Galaxy S II jeste dobar telefon, ali previse plastican. Takodje mi se ne svidja ni dizajn samog uredjaja. Negde sam procitao da svi proizvodjaci treba da se pridrzavaju nepisanog pravila "od tri metra", tj. da kada neko drzi Android telefon u ruci i pri tom je odaljen tri metra od vas, morate znati o kom modelu se radi. Samsung se toga ne pridrzava, pa svi modeli izgledaju isto.

    @Bockyman Zasto (ne bas) Galaxy Nexus:

    1. Dizajn-nista posebno, moze se reci da je i pomalo ruzan. Vecim delom plastican.

    2. Update - Vec sam napisao iznad. Nista toliko bolji tretman nisu imali korisnici Nexus telefona u odnosu na korisnike drugih brendova.

    3. Ice Cream Sandwich - Znam, znam, sada su svi u fazonu ICS-a, i Gingerbread odjednom ne valja, ali ostavimo to nekim drugim ljudima.
    0
    Sony izbegavam iz licnih razloga. Jedan je - moja zena voli Sony (mada ga u ovom trenutku ne koristi). Drugi je - moj šef koristi Xperia Arc. Eto

    Što se tiče SGS2, ja sam ga izbego baš zbog materijala od kog je izradjen, a ni design me nije dobio. Plus sam hteo da ostanem pri Sense...

    A originalno pitanje, koji telefon... NAJNOVIJI (kraj citata) Android ima trenutno ispravan samo Nexus. Portovani ROMovi, koliko god da ih je u ovom trenutku, nisu potpuno funkcionalni. Ako je plan baš baš najnoviji Android, Nexus nema konkurenciju. E sad, kupiti Nexus bez "plana", tj van mreže, možda nije moguće, ili košta bruku dolara. U tom slučaju, slažem se sa Sašom, Gingerbread je zreo, isproban, i takodje, nov, Android, i na njemu radi mnogo više uredjaja. Ja bih na Gingerbread opet kupio isti telefon, Sensation, iako se na suncu slabije vidi od Amoleda i Retine, pa i ekrana koji Sony koristi (a ja ne znam kako se taj zove) ostali hardware issues su rešeni update - ovima (RADIO rešava loš kvalitet poziva i pucanje mreže, custom ROM rešava lagano lagovit (pardon za kovanicu) originalni Sense, + dobiješ kameru (Amaze) , Beats by Dr.Dre, Bravia engine; custom kernel daje overclock do 1.5GHz, Sense 3.5 radi besprekorno, qHD rezolucija na 4.3" je idealna, a ne znam da je još neko osim hTC Sensation/Sensation XE ima za sad (quick Google search - Motorola DROID RAZR je ima, takodje) . Što se brzine tiče... buckle up your seatbelts, Dorothy, 'cos Cansas is going bye-bye.... brži od brzog Gonzalesa, i to SA Sense. Kako li juri bez, tek treba da ustanovim, ali čekam da kolegi stigne Sensation, da ga "sredim", pa ću da probam taj famozni CM...
    +1 vote
    Slazem se da je Nexus odlican izbor zbog apdejta. Gledala sam malopre kakva je podrska za Razr i iako je to telefon koji je napravio blagi bum, nema neke podrske jos uvek, ali mozda ce biti kasnije.

    SGS2 ima odlicnu podrsku ali je telefon plastican, pa ako ti to ne smeta onda je ok izbor.

    AKo ne planiras telefon da menjas za godinu dana, onda uvek gledaj kakva je podrska za njega kroz custom romove. Sa Nexusom se zna da tu nema problema.
    by (11.4k points)
    0
    Хвала на одговорима. Што се тиче подршке, нисам ја довољно стручан и немам храбрости да се упустим у мењање ром-а. Размишљам и сам о Нексус-у, али бих да купим откључан телефон који није везан ни за једну мрежу, па ако га нема у слободној продаји онда бих га купио на И-беј-у, јер не знам како другачије, за ово кратко време у Америци и услед недостатка времена, не знам како да купим откључан телефон а да није преко И-беј-а.

    Код телефона ми је важно да има одличан дисплеј са добром резолуцијом и да је брз са најновијом верзијом андроида. Верујем да сви топ телефони задовољавају те услове (осим софтвера).

    Нећу да журим али бих до Божића (25. децембра) требао да извршим куповину јер би у овом периоду требало да буду неке понуде, мада ће све што буде у понуди бити везано за неку мрежу и неког оператера и то на постпејду са одређеним дата планом што је неповољније од припејд планова...

    Углавном, хвала на одговорима и очекујем још неко мишљење.

    Поздрав свима!
    0
    Motorola DROID RAZR кошта код Verizon-а уз уговор на две године 299$ (+ порез око 10%) а минимални месечни план је око 70$ (+ tax-а тј порез од 9.75%) с тим да је ту интернет укључен нешто мало... не знам детаље јер ме Verizon не заним баш.

    Без уговора се може купити на Моторолином сајту за 649$ (+9.75% таx-a). Колико видим већ је доступан ICS за RAZR. Све се надам да ће бити нека боља понуда за Божић, али тешко... Пуно пара за телефон...

    Ја не бих узимао уговор јер за 55$ код T-Mobile-а има припејд месечни план где је све неограничено, а интернет је првих 100MB на 4G мрежи а остало је неограничено на 3G мрежи.

    На E-Bay-у има неких варијанти, али се још нисам одлучио....
    0
    Данас ми је стигао RAZR DROID White, који сам купио директно од Мотороле, без плана, тј без уговора са Verizon мрежом. Ја сам неке ствари подразумевао, а и не знам довољно енглески да се сам распитам о детаљима.

    Углавном, телефон  је стварно одличан, али има лого оператера (Verizon), и ради на малу СИМ картицу. Пошто код себе имам једну српску ВИП картицу, исекао сам је и ставио у телефон али ми на дисплеју пише No SIM, и зато претпостављам да је закључан.. Не могу да верујем да сам дао 700$ за телефон који сам купио на Моторолином сајту а може да ради само на одређеној мрежи. Пошто сам ја овде на T-Mobile мрежи и не желим да пређем на Verizon, мораћу да вратим телефон (овде то није никакав проблем, имам рок од 30 дана и само ћу платити трошкове транспорта).

    Стварно не знам како да купим овај телефон легално и да је откључан, ако то већ не могу директно код произвођача. Ово ми је прво велико разочарење у Америци за ових 99 дана колико сам овде...
    0
    Droid RAZR (XT912) je iskljucivo i samo za Verizon mrezu! Trebao si da se informises malo vise pre nego sto si narucio telefon.

    Vrati telefon, pa kupi RAZR (samo RAZR, ne Droid!) XT910 verziju (GSM) telefona.

    Mozes pogledati na Amazon-u, ili nekom slicnom sajtu.

    Pozdrav
    0
    Да, у питању је MOTXT912W. Кажеш требао сам да се распитам. Написао сам да не знам добро енглески да бих то урадио. Замолио сам једног друга, али ми није дао никакву информацију, тј није их контактирао.

    Даље, приликом куповине, на Моторолином сајту или онлајн шопу, нуди се само опција са планом (уговором) за 299$ (+такса тј порез) и без плана за 649$ (+порез). Ни у једном тренутку нема обавештење (крупним, средњим или ситним словима) да ћу купити телефон без уговора а да ће ми радити само на одређеној мрежи. Значи да сам ја доведен у заблуду.

    Као што рекох, није проблем да вратим телефон и вратиће ми новац без икаквог проблема, али је проблем што ја желим баш овај телефон, али не и Верајзон мрежу... а не знам како да га откључам, да ли то неко овде може да ми уради (са гаранцијом да ће телефон беспрекорно да функционише) и по којој цени.

    Гледао сам на И-беју и Амазону, бели ДРОИД РАЗР се још није појавио а још да је откључан.

    Размислићу још шта ми је чинити, али ово ми је велико разочарење...
    css adaptation by ::eboye::
    ...