• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Imam SGS2 kupljen na ugovor kod Telenora (made in Vietnam), i na njemu su boje fotografija neprirodno jarke (narocito "indoor"). SGS2 kod drugarice i kod druga (oboje VIP mreža, SGS2 made in China), mnogo prirodnije boje, a potpuno isti uslovi fotografisanja. Njena je verija Gingerbreada 2.3.3, moja 2.3.4. drug ima 2.3.5. Pokusavao sam i sa sa fotografisanjem pomocu HDR Camera app, bez rezultata. Da li je u pitanju hardware? Citam nesto o razlicitim procesorima (Exynos vs. Tegra2). Da li da reklamiram telefon?

    Pozdrav!
    in Samsung Galaxy S2 by (130 points)

    1 Answer

    +1 vote

    Moguce da je  u pitanju hardware, ali nekako sumnjam. Probaj da testiras sa Vignette ili Camera360 aplikacijama posto se one ne oslanjaju na osnovnu camera aplikaciju. Ako ti i u njima boje budu prejarke, onda je moguce da je do hardware-a.

    Instaliraj SystemPanel aplikaciju i u njoj pogledaj na device info koji je procesor u pitanju, mada cisto sumnjam da je do procesora. Eventualno do verzije ROMa koji je na telefonu, posto kazes da je tvoj 2.3.4, moguce da je u toj verziji kalibracija fotografija drugacija.

    by (49.5k points)
    0

    Hvala na savetima i trudu. Testovi sa navedenim programima nisu doveli ni do kakvih promena. Procesor je: ARMv7 Processor rev 1 (v71), dakle, nema informacija o tome da li je u pitanju Exynos ili Tegra2, a ni "guglanjem" to nisam uspeo da razrešim. Ipak, isti procesor je i kod drugarice. Uslovi kamere su takođe isti. BTW, i slika na ekranu je potpuno drugacija, njena je prirodna, moja naginje nekoj zuckastoj (ipak to nije isti problem, fotografije su drugacije kada se prebace na komp). Moguće da je ROM, još to da probam, ovih dana...

    Pozdrav

    css adaptation by ::eboye::
    ...