• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Naime, telefon sam kupio pre desetak dana, slucajno sam skinuo fabricku foliju, pa sam je zamenio kupovnom koja nije lepo legla, zanima me da li je ekran ovog modela sklon grebanju, ako jeste zanima me vrsta zastite koju preporucujete. Hvala
    in Sony Ericsson Xperia arc i arc S by (180 points)

    1 Answer

    0 votes
    Po specifikacijama telefona, arc S ima ekran otporan na ogrebotine ali nema Gorilla Glass koji je poznat kao sjajno otporan ekran na ogrebotine i koji ugradjuje HTC. Trenutno imam Xperia arc telefon i moj ekran je ogreban na jednom mestu i to najverovatnije ključevima. Tako da iz mog iskustva mogu da kažem da ekran nije baš otporan ali nije ni baš toliko osetljiv, jer nakon ove ogrebotine, nije se pojavila ni jedna druga. Pre ovog telefona sam imala HTC Desire koji je imao Gorilla Glass i telefon je posle godinu dana upotrebe bio savršeno neogreban i očuvan. Tako da su se HTC-ovi ekrani pokazali kao otporniji od SE ekrana. Na sam dodir, kod HTC-a se oseti staklo, kod SE se oseti plastika preko ekrana.

    Ja lično ne volim folije za ekran jer mi one smanjuju efikasnost touchscreen-a i nikada ne bih držala foliju na ekranu, uvek je skinem čim kupim telefon. Imam originalnu, koznu SE futrolu i tako ga štitim sada od ogrebotina. Mislim da je to dovoljna zaštita.
    by (11.4k points)
    css adaptation by ::eboye::
    ...