• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Kako u fabričkoj galeriji na androidu da soritram slike po imenu?
    Ne mogu da verujem da toliko hvaljeni android nema osnovne opcije!
    in Aplikacije by (800 points)

    2 Answers

    +2 votes
    Polako, polako... nije hvaljen zato sto ima sve opcije, nego zato sto sve moze (a to nije jedno te isto).

    Fabrickom galerijom - nikako. Od instaliranog softvera, meni Astro File Manager (besplatan, ima ga na Market), moze da poredja kako oces, ali su thumbs mali. Prebacis na View sa List na Grid. Ako kliknes na neku fotku, ponudi ti Astro Image Viewer, koji nema sort, ali ima kairon sa malim thumbs dole, + veliku fotku preko ekrana, takodje zgodan pregledac albuma...

    Osim ovoga, (ne koristim fabricku galeriju),  program Gallery (com.cooliris.media), koji dolazi, cini mi se, sa mojim InsertCoin ROM-om, nije los pregledac, zanimljiva podloga, no takodje ne ume da sortira.
    by (13.5k points)
    0

    Dobro, onda da predefinišemo pitanje:

    Koja je najbolja aplikacija za gledanje slika?

    Inače, preko Astro file manager-a slika NE MOŽE DA SE ZUMIRA!

    0
    Ne znam zašto vičeš. Tačno, ne može da zoomira. Znaš šta još ne može? Ne može da prikaže histogram, exif podatke, ne edituje fotografiju... Pričamo o mobilnom telefonu, ne o Photoshop i DSLR. Meni kamera na telefonu služi samo da se poigram, ili umesto Notes, da fiksira podatak. Za 8 godina korišćenja smartphones raznih proizvodjača napravio sam tačno nula kvalitetnih fotki, samim tim software za pregledanje istih me potpuno zadovoljava - bijedne fotografije, oskudan i software. Ne nosim džabe svuda sa sobom foto-aparat, volim fotografiju, ali kad je želim, uzmem svoj aparat, slikam, ubacim sdhc u reader i proverim rezultat na 17", koristeci meni prikladan fsviewer (on, npr, prikazuje i histogram i exif i svašta drugo, i naravno sortira kako hoćeš), taman software za advanced user. Fotografije s moba - gimme a break. P.S. ako umeš, proveri koliko mpx daje tvoja kamera na telefonu, na defaultnom - wide - podešavanju. Treba da bude 8, right? Wrong. To, naravno, nije jako važno - ali količina noise, white balance, oštrina, preciznost boja... ni prineti.
    0
    Ko viče, stavio sam samo jedan znak uzvika

    Kažeš da ne može da prikaže "histogram, exif podatke, ne edituje fotografiju.."
    Na symbian-u v9.1 (N73) sam ima takav program koji je sve to mogao.
    Zvao se Reco Photo Viewer, i preko njega sam obično i gledao slike.

    Ne znam da li postoji tako nešto za andorid, ali bilo bi lepo da ima.

    Inače, konktretno, skinuo sam strip, koji je u slikama. Svaka slika ima broj i logično je da se strip čita od prve strane pa redom. I logično je da pošto je stranica velike rezolucije trebao bi da zumiram da bih pročitao.

    Preko Astro, to ne može. Eto samo zbog toga mi treba neka normalna galerija....
    0
    Znak uzvika nije sam po sebi vikanje. CAPS LOCK - jeste.

    A za konkretan problem - ne umem da pomognem preporukom softvera, na zalost. Probrljaj po Marketu, probaj jedan drugi, mozda neki zadovolji. Ako ne - dovijaj se, baci sve u jedan pdf, onda ne moze pobrka redosled, samo optimizuj fajl na kraju da ti ne napuni cash pa da koci, ili probaj preko Calibre (na kompu) da strpas sve to u epub ili slican format koji otvara elektronske knjige, ili... uradi rename fajlovima, na foru standardnih fotki koje radi telefon, IMAGE001, IMAGE 002, onda ce ih i fabricka galerija poredjati kako treba... Imaju telefoni svoja ogranicenja, to je sasvim jasno.

    Evo - ja citam knjige na telefonu. Skidam ih sa Chrome, najcesce u zip formatu, onda mi treba da ih Calibre prebaci u epub, da bi ih Reader otvorio. Sve to u teoriji moze telefonom, ili vecina toga, ali zasto? I onako sam non-stop za kompom...
    0
    E to nije bilo vikanje, to je bilo naglašavanje. Eto sad sam naučio nešto novo

    Potražiću neku aplikaciju na marketu i hvala u svakom slučaju!
    0 votes
    Ni na kompu (na Windowsu) ne koristis default galeriju za fotke ako zelis da nesto vise radis sa njima... I zaista nema potrebe da vices ovde i pokazujes tvoje nezadovoljstvo.

    Instaliraj QuickPic aplikaciju za gledanje slika. Kada si u toj galeriji, kliknes na Menu i imas Sort opciju.

    Uvek mozes u Marketu da nadjes i neke druge aplikacije kucajuci: "Photo gallery"
    by (11.4k points)
    0
    Hvala, ovaj QuickPic je odličan, koristim ga duže vreme i brži je od gallery aplikaicije!
    css adaptation by ::eboye::
    ...