• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes

    Jednog dana sam hteo da flashujem android na ovom telefonu u 2.verziju i pratio sam sve sa ovog posta http://www.srbodroid.com/development/uputstva/root-flesovanje-kdz-a-fastboot-recovery-i-custom-rom-na-lg-gt540/ i sta mi se desilo...

    upalio sam kdz loader krenulo je sve lepo i gurnem slucajno usb kabl i prekine se sve telefon se iskljuci kdz ispise gresku.....sada kad upalim telefon on se ukljuci i izbaci LG logo i tu stane (boot loop) sad kad gurnem telefon u PC (imam sve drajvere instalirane) i ukljucim ga u emergency(download) mode on ispise mode de telechargment i nalazi ga na racunaru i kad pokrenem kdz updater on krene i kaze da nema telefona....meni taj telefon jako treba i nadam se da ga nisam pokvario toliko da ne moze da se popravi.... mozda sam i stavio pogresan rom u kdz updater jednostavno ne znam molim vas pomozite......

    in LG Optimus GT540 by (2.0k points)
    edited by

    1 Answer

    +1 vote
    Na kom si koraku bio kada se to desilo? Da li si uspesno flash-ovao ROM sa fastboot-om?

    Ukoliko jesi, probaj da udjes u fastboot i flash-ujes recovery prema uputstvu i onda nastavis dalje.

    Ako nisi, verovatno ces morati da se vratis i ponovis taj korak preko download moda.

    E sad, posto ti je taj USB kabl problematican, predlazem da sa njim nista ne radis dok ne nadjes neki koji ne gubi konekciju, jer je u procesu flash-ovanja veoma bitna stabilna konekcija PC > Telefon

    Verovatno ti komp ne prepoznaje telefon jer kabl nije u redu.
    by (49.5k points)
    0
    krenuo sam da instaliram fastboot i gurnuo sam usb kabl u prednji port racunara (nije los kabl) i kada sam ga udario kabl se izvukao telefon se ugasio kdz nije instalirao fastboot a ja kad drzim volume down i power ispise mi na ekranu "mode de telechargement"i jedino ga tako racunar prepoznaje)......ja ne znam da li je to emergency (download) mode...
    0

    Jeste "mode de telechargement" je na francuskom download mode. Tako da mozes flash-ovati ponovo ROM sa fastboot-om preko download moda. Znaci ponovis ono gde je stalo. Ako telefon ulazi u download mode, jedini razlog zasto ga PC ne prepoznaje bi bio ili kabl ili drajver ... nema trece ... telefon ne verujem da s***an ;)

    0
    jel ima neki poseban rom za vracanje starog firmera posto ja kad ukljucim kdzi stavim onaj file iz uputstva on krene ubaguje i kaze kao port = 0 phone is not connected ?
    0

    Ovde sam nasao ovaj KDZ, tvrde da radi. Obavezno postavi type 3GQCT.

    E sad, koliko vidim kazu da Antivirus ili Firewall mogu da blokiraju KDZ Updater, pa iskljuci i Antivirus i Firewall ako imas, cak i od Windows-a. Inace ovo je verzija apdejtera na Engleskom koja ne trazi neki Windows enabler.

    Takodje ovde kazu da probas da instaliras LG PC Suite dok telefon nije spojen na komp kako bi instalirao drajvere.

    Odavno vise nemam ovaj telefon, tako da ne mogu da testiram ROMove i alate.

    U svakom slucaju, ako ti ovi linkovi ne pomognu, probaj da potrazis odgovor na XDA u sekciji za GT540. Siguran sam da je neko imao slican problem.

    0
    jos sam hteo da pitam da li postoji neki nacin da uradim master reset i takve stvari preko kompjutera ?

     

    ne radi ni ovo sto si mi dao cim ga ukljucim na koji god mode da ga stavim (energency,cs emergensy i onaj treci) uvek napise unpacking kdz i onda cujem zvuk kao kad iskljucis neki usb is kompjutera :"  i onda samo stane i napise da nema telefona (the phone was not found port = 0 finished)......
    0
    Pa "Master Reset" nije moguc. Zasto? Prilikom "pokusaja" flashovanja si menjao sistemsku particiju, a posto se proces prekinuo, sistem (ROM, kernel...) nisu dobro flash-ovani.

    Zamisli to ovako. Imas komp na kom je dosao instaliran neki Operativni sistem (Win, Linux, Mac ...), flash-ovanjem formatirao C particiju na kojoj je operativni sistem, i krenuo da instaliras novi. U tom procesu je doslo do prekida i sad komp (telefon) nece da se podigne jer nema sta da podigne. Master Reset ili ti Restore Factory defaults je proces gde se brisu sva podesavanja i instalacije koje su dodate nakon instaliranja. U desktop svetu bi to bilo deinstaliranje svih programa koje si instalirao.

    Ono sto ti pokusavas je da vratis originalni operativni sistem. Ali kako da ga vratis kad si ga obrisao/formatirao?

    Problem kod telefona je sto nemamo direktan pristup internoj memoriji kao kod dekstop racunara, izvadis Hard Disk, spojis ga na drugu masinu, ocistis iskopiras itd ... tako da se sve mora raditi preko USB kabla jer je to jedini pristup internoj memoriji. Download mode/Fastboot/Recovery mozes gledati kao BIOS na kompu, ali koji u ovom slucaju omogucava kopiranje podataka.

    Problem koji ti imas je sto komp ne komunicira sa telefonom ispravno. tj. komp ili ne vidi uopste telefon, ili u jednom momentu vidi, u drugom ne. Postoji mogucnost da prilikom startovanja flash-ovanja ti imas potrebne drajvere (prevodioc koji omogucava PCu i telefonu da se sporazumeju ), a u drugom momentu telefon prece u drugo stanje gde je potreban drugi drajver. Pogledaj da nakon sto pukne proces, da li su svi drajveri instalirani u device manager-u. Moguce da imas instaliran drajver za download mode, a da nemas za novi (pretpostavljam fastboot). Ukoliko je to slucaj, onda probaj da instaliras drajver i nakon toga pokrenes proces iz pocetka.

    Originalni ROM nisam siguran da postoji (bar ga ja nisam nasao kada sam flas-ova GT540). Jedino postoji ta verzija koja je u tekstu, koja je zapravo originalni ROM sa dodatkom fastboot-a. Mislim da u ovom trenutku ne bi trebao da razmisljas o tome da ga vratis u pocetno stanje (posto mislim da je nemoguce), vec da podignes bilo sta, samo da se telefon upali, jer nakon toga ces moci da instaliras recovery i preko njega flash-ujes bilo koji ROM koji je prilagodjen za taj telefon.

    Znam da je situacija gadna, ali trebao si da pazis da nista ne pomeris (ne zelim da popujem ). Poenta onog upozorenja ispod svakog uputstva i jeste da naglasi ozbiljnost procesa koji je opisan i da postoje ricizi prilikom izvodjenja istog.
    0
    hvala ti na svemu nasao sam coveka koji je imao isti prbolem i fora je da odes u device manager i da iskljucis modem jer iz nekog razloga kad to nije disablovano on ne prepoznaje telefon..... uradio sam onaj euro+fast.kdz i sad imam fastboot sad cu da se potrudim da uradim clockwork i da stavim android 2.3 i hvala na objasnjenju za ovo psot se stvarno ne razumem u android telefone ;)
    css adaptation by ::eboye::
    ...