• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes

    Standardni problem pominjan,.ja sam sasvim zadovoljan 2.3 verzijom,..i telefon koristim samo za net i pozive,.al me zanima,treba pomoc,.. kako da povecamo "internu" memoriju,a pritom da zadrzimo sto je moguce vise postojeci izgled 2.3,znaci ne treba mi neki nabudzen rom,vec ono,klasican,najstabilniji koji radi,a opet da povecamo tu internu memoriju preko sd kartice i slicno,jer iovako me kida,pa bih samo jos vise poludeo da mi posle telefon nesto baguje i slicno,ako je ikako moguce.angry

    in HTC Desire by (170 points)

    1 Answer

    0 votes

    Ja bih ti preporučio Redux 2 AOSP ROM, Android 2.3.5  Brz je, stabilan, sa instalacijom apps_dalvik2ext skripte dobijaš oko 140mb interne memorije. Koristim ga već tri mjeseca bez problema. Imam preko 100 instaliranih aplikacija i još 55 mb slobodnog prostora na internoj memoriji. Nedostatak Sense-a možeš da nadomjestiš nekim launcherom, widgetima itd. Po meni nije sve u Sense-u.

    Ako baš hoćeš Sense probaj Supernova koji je oficijelni 2.3.3 ROM   sa neograničenom memorijom. Ovaj ROM zahtjeva dobru  SD karticu pošto sve "vuče" sa nje. Najbolje se pokazala Transcend kartica klase 4 ili 6. Probao sam rom sa dve kartice ali ne navedenog proizvođača i nisam imao sreće da sve bude glatko tako da sam se vratio na AOSP ROM

    Ovo su moje sugestije.

    Pozdrav!

    by (250 points)
    0
    A jel to podrazumeva da kartica koja je dobijena uz aparat nije ok,..mislim,..mora da se menja,..,dal je bas sigurica da pojurimo neku transcend karticu ..?
    0

    Ne mora da znači ali mislim da su kartice koje dolaze uz Desire klase 2 i sumnjam da bi Supernova rom radio sa njom. Ja sam dobio poboljšanje sa Seagate karticom klase 6 u odnosu na no name karticu klase 4 koju sam izvadio iz Nokije (obe su 8gb)

    Ne znam šta da ti kažem. Rizik postoji da daš lovu za karticu pa da ne radi.

    Evo sad vidim da se i Sandisk pokazao dobro. Uostalom pogledaj statistiku koju je developer napravio pa vidi. Moraš sam da prelomiš.

    Ako se odlučiš da flešuješ ovaj rom samo dobro i detaljno  prati uputstva. Nije komplikovano ali postoji neki red stvari koji mora da se ispoštuje ;)

    css adaptation by ::eboye::
    ...