• Registracija
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

  2,127 pitanja

  2,268 odgovora

  3,283 komentara

  2,728 korisnika

  Kako se vratiti sa 2.3.7 na 2.2.2 sistem?!

  +1 glas
  Pošto imam problem sa vraćanjem kontakta, SMS-a itd. interesuje me kako da se vratim na stari sistem pošto na novom 2.3.7 ne mogu da povratim kontakte itd. koje sam backup-ovao na starom sistemu?!
  pitano Jan 4, 2012 u HTC Desire od eeprom (940 poena)

  1 odgovor

  +1 glas

  Trebalo je da napravis back-up kontakata na Google, ili na Outlook.

  Trebalo je da napravis back-up SMS-ova koristeci neku specijalizovanu aplikaciju, ja koristim SMS Backup&Restore, ali ima i drugih.

  Pregledao sam forume - jeste moguce uraditi downgrade (tako se to zove) na Froyo (tako se 2.2 Android zove), ali je za advanced users only - to jest, uopste nije jednostavno.

  U nekoliko reci, trebalo bi da odradis S-OFF, da instaliras custom recovery, da odatle flashujes downgrader, da potom flashujes RUU - tu bi mogao da se zaustavis, ako ne zelis root. Svaki od ovih koraka je pomalo komplikovan, svaki trazi citanje uputstava, podesavanje racunara i telefona... 

  Bolje se snadji sa kontaktima i sms-ovima, prekopiraj ih na komp, otvori nekom drugom aplikacijom, nego sve ovo - moje misljenje.

  Ako ipak insistiras na downgrade - evo linka, ali nadji nekog iskusnijeg da ti pomogne:

  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1250403&page=2

  odgovoreno Jan 4, 2012 od IvanP (13,490 poena)
  Mislim da on ima custom rom (Cyanogen) na Desire-u.

  Kontakte si trebao sinhronizovati sa Google mejlom, tako ih uvek imas i uvek lako vratis na telefon.

  http://www.srbodroid.com/development/uputstva/kako-da-sinhronizujete-vase-kontakte-sa-google-kontaktima/

  IvanP je u pravu kada ti je rekao da si trebao koristiti neku drugu specijalizovanu aplikaciju za backup SMS. Ja koristim MyBackup i uvek mi je radilo. E sad, posto si ti presao sa Stock Sense roma na Cyanogen (ovo znam jer si se vec zalio), Titanium backup ne uspe bas uvek da vrati sve. Pa stoga ja u uvek backupujem sve sa vise razlicitih aplikacija, pa neka ce upaliti.

  Ukoliko si uradio NAND backup iz Recovery-a, mozes uraditi i Restore starog sistema iz Recovery-ja. Onda lepo sve backupujes, pa ponovo fleshujes custom rom. Vratis podatke. Nemoj backupovati Sistemske podatke - one sto se ticu podesavanja Home, sistemski aplikacija - zato sto kao prvo sam sistem je potpuno drugaciji i to je razlog zasto ti se sve zezne prilikom vracanja podataka (nisu ista podesavanja).

  Pored toga mozes ipak zadrzati ovaj novi sistem ako ti radi a iz tog NAND backup-a uz pomoc dodatnog programa, da iscupas sacuvane podatke (one koje odaberes).

  Za to se koristi aplikacija AppExtractor

  https://market.android.com/details?id=com.handyandy.appextractor

  Mislim da je free verzija ogranicena, da mozes samo nekih 5 aplikacija odjednom da restorujes ali SMS-ovi ogu valjda svi. Probaj.
  css adaptation by ::eboye::
  ...