• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    Pošto imam problem sa vraćanjem kontakta, SMS-a itd. interesuje me kako da se vratim na stari sistem pošto na novom 2.3.7 ne mogu da povratim kontakte itd. koje sam backup-ovao na starom sistemu?!
    in HTC Desire by (940 points)

    1 Answer

    +1 vote

    Trebalo je da napravis back-up kontakata na Google, ili na Outlook.

    Trebalo je da napravis back-up SMS-ova koristeci neku specijalizovanu aplikaciju, ja koristim SMS Backup&Restore, ali ima i drugih.

    Pregledao sam forume - jeste moguce uraditi downgrade (tako se to zove) na Froyo (tako se 2.2 Android zove), ali je za advanced users only - to jest, uopste nije jednostavno.

    U nekoliko reci, trebalo bi da odradis S-OFF, da instaliras custom recovery, da odatle flashujes downgrader, da potom flashujes RUU - tu bi mogao da se zaustavis, ako ne zelis root. Svaki od ovih koraka je pomalo komplikovan, svaki trazi citanje uputstava, podesavanje racunara i telefona... 

    Bolje se snadji sa kontaktima i sms-ovima, prekopiraj ih na komp, otvori nekom drugom aplikacijom, nego sve ovo - moje misljenje.

    Ako ipak insistiras na downgrade - evo linka, ali nadji nekog iskusnijeg da ti pomogne:

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1250403&page=2

    by (13.5k points)
    0
    Mislim da on ima custom rom (Cyanogen) na Desire-u.

    Kontakte si trebao sinhronizovati sa Google mejlom, tako ih uvek imas i uvek lako vratis na telefon.

    http://www.srbodroid.com/development/uputstva/kako-da-sinhronizujete-vase-kontakte-sa-google-kontaktima/

    IvanP je u pravu kada ti je rekao da si trebao koristiti neku drugu specijalizovanu aplikaciju za backup SMS. Ja koristim MyBackup i uvek mi je radilo. E sad, posto si ti presao sa Stock Sense roma na Cyanogen (ovo znam jer si se vec zalio), Titanium backup ne uspe bas uvek da vrati sve. Pa stoga ja u uvek backupujem sve sa vise razlicitih aplikacija, pa neka ce upaliti.

    Ukoliko si uradio NAND backup iz Recovery-a, mozes uraditi i Restore starog sistema iz Recovery-ja. Onda lepo sve backupujes, pa ponovo fleshujes custom rom. Vratis podatke. Nemoj backupovati Sistemske podatke - one sto se ticu podesavanja Home, sistemski aplikacija - zato sto kao prvo sam sistem je potpuno drugaciji i to je razlog zasto ti se sve zezne prilikom vracanja podataka (nisu ista podesavanja).

    Pored toga mozes ipak zadrzati ovaj novi sistem ako ti radi a iz tog NAND backup-a uz pomoc dodatnog programa, da iscupas sacuvane podatke (one koje odaberes).

    Za to se koristi aplikacija AppExtractor

    https://market.android.com/details?id=com.handyandy.appextractor

    Mislim da je free verzija ogranicena, da mozes samo nekih 5 aplikacija odjednom da restorujes ali SMS-ovi ogu valjda svi. Probaj.
    css adaptation by ::eboye::
    ...