• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Zelim da kupim tablet optimalnih mogućnosti u rasponu cene od 200-350 eur. Potreban mi je za svakodnevno pretraživanje interneta, za skajp, čitanje i editovanje tekstova. Ova dva tableta sam pronašla da donekle odgovaraju, mada Prestigiu ne verujem naročito,i ima Android 2.2v Froyo, a sa druge strane Acer-ova baterija mi daje mnogo brige, čitala sam da je manja i da se zbog toga često puni. Potrebna mi je pomoć i predlog za eventualno bolje rešenje

    Unapred zahvalna!
    in Ostali tableti by (120 points)

    1 Answer

    0 votes
    U tom cenovnom rangu jedino Acer, od poznatih proizvodjaca, ima modele. Prestigio, Archos itd. su ok tableti, medjutim update za iste ko zna da li ce ikad stici i na koju verziju. Acer Iconia ako se ne varam ima HoneyComb i vrlo je verovatno da ce dobiti ICS ako ne redovnim putem, onda preko nekog Custom ROMa.

    Ja bih pogledao na XDA tablete za koje se razvijaju ROMovi, hakovi itd. Al opet to sam ja. Ako dajem vise od 100e za nesto, hocu da mi to traje bar dve godine i to da bude full upotrebljivo.

    Nisam gledao cene tableta, tako da tesko mogu jos neki da predlozim, ako neko ima savet ... nek pripomogne
    by (49.5k points)
    0
    Mnogo ti hvala na odgovoru, ne razumem šta su ROMovi i hakovi , ali sam u principu shvatila suštinu
    0
    ROM je zapravo operativni sistem tableta/telefona. Posto proizvodjaci ne izbacuju redovno nove verzije operativnog sistema (Android) ili uopste za odredjene uredjaje, uglavnom ostajes na tome sto kupis.

    Hakovi su ako npr. tablet ima problem sa recimo kamerom, neko od developera to sredi i izbaci kako da i ti to uradis (hak).

    Cesto se desava da uredjaj u originalnom stanju (sa originalnim ROMom) ima bagove i probleme, pa je onda jedina solucija ili da cekas da proizvodjac to popravi (sto moze da potraje) ili da pribegnes instaliranju Custom ROMa ili nekog haka ;)

    Eto, mozda sam malo pojasnio
    0
    Mnogo je jasnije! Hvala na trudu, od pomoći je!
    css adaptation by ::eboye::
    ...