• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    –1 vote

    Postavljam pitanje , kako i na koji način mogu da otključam ovaj telefon , inače je sa Telenor mreže .

    Znam da je najjednostavnije da ga odnesem u servis i dam nekom tamo 2000 din al nešto kontam za te pare se može popiti poprilična količina piva ... naravno ne sam .

    E sad "da li je majka rodila junaka" da jednom početniku objasni postupak  skidanja sa mreže ili već kako se to zove , rootovanje , s off ili već šta treba da uradim da bi aparat radio na mts karticu . I da mi malo objasni o tome... custom romovima nisam baš upućen u te stvari . U neke druge jesam npr:ako vas interesuje ko je najveći potrošač šećera u Srbiji i koliko šećera ima u 2L kole to već znam ali ne znam kako se otključava ova naprava i šta sve moram uraditi da bi ova mašina radila kao "čipovan motor" audi 4 TDI 140HP , a da se ne saspe u dijelove posle 100.000 km ?

    Pozdrav i hvala

    in Samsung Galaxy S2 by (380 points)

    1 Answer

    0 votes
     
    Best answer

    SGS2 možeš da otključaš sa mreže pomoću SGS Unlock Code Finder aplikacije, ali kažu da ne radi na svim uređajima. Ako to ne upali, najjednostavnije ti je da ga odneseš u servis, da se ne smaraš, iz iskustva ti kažem.

    Inače, rutovanjem i ostalim peripetijama se ne otključava telefon sa mreže. Imaš u sekciji Pitanja>Android za početnike sve o tome što te interesuje. 

    Moj savet ti je da nam u narednih 15 minuta pošalješ fon da ga malo akamo i drndamo, sredimo ga i napišemo uputstvo za široke narodne mase!  

    Došao si kao kec na desetku, oduvek me je zanimalo koliko šećera ima u 1.4562467 litara kole? 

    by (4.8k points)
    0

    Dobar ti prijedlog ....

    Slušajte dobro ispičuture osvežavajućeg bezalkoholnog pića sa prirodnom bojom karamele.!!!

    Najveći potrošač konzumnog šećera u R.Srbiji je Coca Cola Srbija i na mjesečnom nivou to je količina od cca 4.000 tona ili u kg 4.000.000 kg tj 4 miliona kilograma.

    U 1 L kole imate 100 grama šećera u 2 litra 200 grama čistog konzumnog šećera. Da biste sebi dočarali koliko je to u stvari , sada kada kupite 2l kole kupite i 200 grama kafe pa stavite pored boce ... Ko ne vjeruje neka pročita label sa boce pa neka vidi o čemu sam pisao .

    Da ove naše guzonje imaju ono što muškarci češu kada se ustanu ujutro (zato žene trljaju oči) , uveli bi opet akcizu na ovaj proizvod . No ne smiju od Amera , zato nam rebnu akcizu na gorivo baš domaćinski !

    Uzmite ovu konstataciju za količinu šećera koju coca cola potroši za mjesec dana 4.000 tona , ako u 1 l imate 100 grama to znači da im je mjesečna proizvodnja kole cca: 40.000.000 litara ili 400.000 hektolitara .

    Samo kada bi isposlovali da je  akciza 10 din po litri u kasu R.budžeta bi se mjesečno inkasiralo 400miliona dinara,  za godinu 4,8 milijardi dinara ... još kada bi ih potrošili na prave stvari , npr širokopojasni internet , i slično ... gdje bi nam bio kraj.

    Čuo sam da su Mađari uveli porez dodatni na po zdravlje loše prehrambene namirnice , grickalice , čips itd. Krenula EU drvlje i kamenje na njih ...

    Da ne pretjeram ipak je pitanje bilo sa SGS2 , hvala Coby na iskrenom odgovoru , probaću sa tom aplikacijom pa ako ne ide , zamotat ću aparat u 500 evra bacim na ulicu da ako se neko sagne da ga uzme sa ulice

     

    0
    Hvala ti, sada mogu mirno da umrem.

    Proglašavam te za zvaničnog Ekonomistu Srbodroida!
    0
    Citam i neverujem tj. znam za secer u koli, ali SGS2 i Coca Cola kako ste to uspeli da pomesate
    0

    Pa lijepo , ako imaš mob.telefon vjerovatno znaš da plaćaš porez na usluge korišćenja mob. telefonije. Jer je to navodno luksuz , ja svoj posao završavam mob.telefonom od 35% do 85 %  ne smatram da je to luksuz . Ali guzonje to odlučiše da jeste . Sjetio sam se da je do 2000. godine bila akciza na sve bezalkoholne napitke koji nisu prirodni , zači na sve splačine koje nemaju makar 45% odnosno 50% udela PRAVOG voća  .I to ovi novi ukunuše čim dođoše na vlast !!! Pokreće se pitanje zbog čega ? Odnosno zbog koga ?

    pa sam se malo poigrao sa ciframa i dođosmo do nevjerovatnih 4,8 milijardi dinara netto koje bi se inkasirale u budžet od samo od jednog proizvođača sad zamisli da tu dodamo , ostale "kade" za mućenje pepsija, fante , 7 up , guarana , burn , cockta ... itd

    Buraz zamisli 100. miliona evertonagodišnje  koje su mogli utrošiti za gradnju vrtića , otvaranje novih radnih mjesta , VanTel.Oplodnji  , palstičnih operacija za promjenu pola ( npr ja bi bio Velimirka ) i slično . 

    Čudana parelela ali ipak paralela !!!

    0
    Rootovao sam telefon Uputstvo je bilo kao pisano za mene . Probao otključati sim  karticu pomiću aplikacije SGS unlock Code finder ali ne ide .

    Ima li neko prijedlog ?
    0

    ... I onda probao sa aplikacijom Galaxy S unlock autora Helroz , pratio uputstvo sa http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1289395

    i USPIO da otključam ovog Koreanca !!!

     

     

    Dakle da rezimiram , otključavanje je teklo ovim redom

    1. Rootovanjehttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1125414 samo prati uputstva

    2.Otključavanje SIM UNLOCK , prvo probao sa SGS unlock Code Finder od autora Chainfire , nije uspijelo , nakon toga instalirao aplikaciju Galaxy S Unlock od autora Helroz i pratio upute sa  : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1289395

    i raddiiiii  , radi !!!

    Sada predstoji borba kako da prebacim imenik sa Desire S na Samsung S2 .

    Toliko za sada.

    0
    Svaka cast!

    Imenik prebaci tako sto ces exportovati kontakte na karticu, pa ponovo importovati u SGS2, iil ako su ti sinhronizovani na gmail, samo ukucas taj gmail na SGS ili skines sa Marketa aplikaciju koja prebacuje kontakte u CSV fajl, zatim preko kompa odes na gmail i importujes ih u gmail, ulogujes se tim gmailom na SGS2 i cao djaci.
    0
    Ček , ček polako Bili ... kako se sinhronizuju kontakti sa gmailom ? Imam gmail na Htcu kako da sinhronizujem kontakte telefona sa Gmailom? I šta onda ?

    Ili da ih šibnem na karticu , pa sa kartice copy paste na SGS ili da je ubacim u SGS pa da "povuče" .

    P o l a k o    m i    p i š i ,  j e r  ja   ć u    t o   p o l a k o   d a   r a d i m  .....
    0

    Uspio sam prebaciti i  kontakte i kalendar , snimio na karticu pa sa kartice na SGS . Moram da priznam da je HTC majka Mara za ove stvari b .

    No sad za sad sam zadovoljan sem jedne stvari .Da bi primao i slao MMSove mora mi packet data biti selektovan !!! , provjerio sam po sajtovim stvarno mora .

    Pošto imam onu aplikaciju Juice defender pogledat ću da li se da konfigurisati da ne preuzima i šalje stalno podatke , da ne bude skuplja pita od tepsije !!!

     

     

    css adaptation by ::eboye::
    ...