• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes

    Ne uspevam nikako da rootujem moju xperiu. Pokušao sam pomoću programa Root-UnrootDooMLoRD_v3_ROOT-zergRush-busybox-su i nikako mi nije pošlo za rukom. Odradio sam ceo proces step by step po uputstvu.

    Guglajući naleteo sam na podatak da je problem jer je moja verzija andrioda 2.3.4 (4.0.2.a.0.62) i da je tu problem, jer ovi programi valjda rade samo na "starijim" androidima. Nisam siguran u čemu je tačno problem, zato i pišem ovde. Ceo dan sam izgubio pokušavajući da rootujem telefon i do sada nisam uspeo. Da li vi znate kako da uradim root ? Hvala.

    in Sony Ericsson Xperia mini by (240 points)

    1 Answer

    0 votes
    Rootovanje se obično radi iskorišćavanjem neke greške u sistemu. Nažalost greška koju koristi ovaj tvoj program je ispravljena u ovoj novoj verziji androida tako da je program beskoristan. Trenutno jedini način da rutuješ telefon je da flešuješ custom kernel. Uputstvo imaš na ovom sajtu. Ako treba pomoć oko flešovanja samo reci.
    by (210 points)
    0

    Treba mi pomoć. Sve vrste pomoći su mi dobro došle. Jer sam novi u svetu androida. 
    Za sada koliko sam uspeo da povežem stvari, moram da prvo otključam bootlaoder. Našao sam dva načina. Prvi je jednostavniji i trajno briše garanciju, drugi je komplikovaniji al garancija ostaje. Pokušavam drugi da sprovedem u delo, al mi nikako ne ide. 

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1285285

    Zapeo sam kod ovog dela "when Windows finds a new device", jer moj windows (7) nikako neće da ga prepozna. Tj prvi put kad sam povezao dobio sam poruku da sačekam par trenutaka da se instaliraju drajveri, i par sekundi posle toga dobio sa drugu poruku da su drajveri nepravilno instalirani (iliti nisu uopšte instalirani). Skino sam telefon sa usb-a, ispoštovao opet prethodne kodake i povezao ga na usb ali se čuje samo onaj Winov zvuk kad povežeš novi hardwere na računar i posle toga ništa više.

    Ako postoji drugi (lakši) način rado bih ga ispoštovao. Pomoć oko fleša će mi svakako dobro doći.

    0

    Da li ti je windows 32-bitni? Ako jeste pogledaj ovu stranicu:

    http://www.srbodroid.com/development/uputstva/otkljucavanje-bootloadera-i-rutovanje-sony-ericsson-xperia-mini/

    U sekciji "Otkljucavanje Bootloadera" imaš uputstvo za drajver pa probaj sa njim.

    css adaptation by ::eboye::
    ...