• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    Kupio sam EVO 3D pre 2 dana i kako sam pre njega imao HD2 vec mi je dosadio ovaj fabricki ROM pa bih da ga barem rootujem za pocetak.

    Procedura za rutovanje HD2 je skroz drugacija posto je Windows Phone u pitanju.

    Moja pitanja su sledeca:

    Kako rootovati HTC EVO 3D? Koje Custom Romove predlazete i da li se garancija gubi ukoliko se rutuje telefon?

     

    Hvala
    in HTC Evo 3D by (130 points)

    1 Answer

    0 votes
    by (4.8k points)
    0
    Root je dobijanje administratorskih privilegija na telefonu. S-OFF je iskljucivanje zastite da bi mogao da fleshujes nepotpisane (nezvanicne) ROM-ove. Znaci, nije isto, treba uraditi i jedno i drugo.
    0
    Citao sam puno o raznim metodama rutovanja telefona i saznao da ako se koristi HTC Unlock Method za otkljucavanje Bootloader-a garancija se automatski gubi jer na taj nacin mogu da isprate sta si radio sa telefonom. Ako se koristi ova metoda i dalje ostane S-ON

    I zato je bitno prvo prebaciti S-ON u S-OFF pre nego sto se radi Root i Flash-ovanje.

    Da li su ove konstatacije tacne i da li se ovo odnosi na sve HTC uredjaje ili samo na EVO 3D?
    0
    Pa sad, da li si siguran da ako uradis unroot i vratis S-OFF i oficijelni ROM, ce u servisu imati vremena da traze dokaz da si ti ipak u nekom momentu rutovao telefon i fleshovao itd. ?

    Pa, nemaju oni bas vremena da se bave time ;) nisi im jedini klijent.

    A i uvek moze sve lepo da se ocisti i da nema tragova ukoliko se uradi unroot i sve ostalo... naravno ako postoji nacin za tvoj model telefona da se sve vrati kako je bilo.
    0
    Ma ok, tu si u pravu, nemaju oni vremena da to testiraju. Ali ovaj HTC method belezi u nekoj HTC bazi, i verovatno samo unosom nekog jedinstvenog broja telefona, izbacuje trag da sam nesto cackao oko njega.

    Jedan clan XDA foruma mi je rekao da je telefon kada se kupi naravno zakljucan (LOCKED) i da moze da se otkljuca (UNLOCK) ali ako budes hteo da ga zakljucas ponovo pisanje RELOCKED i nikad ne moze da se vrati na prvobitno LOCKED stanje.
    0
    Nema uopste potrebe da koristis HTC Unlock. Koristi Revolutionary alat koji su razvili slobodni developeri i radi odlicno na velikom broju HTC uredjaja.

    HTC je napravio HTC Unlock metod da bi se dodvorili open source zajednici, sto ne znaci da je zvanicni nacin bolji od nezvanicnog. Naprotiv. Slobodni developeri su zeljni dokazivanja sami sebi i drugima i rade to sa ljubavlju a ne samo zbog plate.
    css adaptation by ::eboye::
    ...