• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Telefon sam uzeo u septembru 2011 u Mts-u. Par meseci je radio perfektno, ali poslednja tri dana je počelo da baguje "back" dugme. Posle par minuta korišćenja telefona aktivira se samo od sebe.

    Naleteo sam na nekoliko sličnih problema na internetu i čini mi se da su uglavnom softverske prirode. Imam Android 2.3.4 verzije 4.0.2.A.0.62.

    Zanima me ako je problme do softvera mogu li sam da ga otklonim ?

    Ako nije, do čega je i koliko će mi zadržati telefon na servisu ?

    Hvala.
    in Sony Ericsson Xperia mini by (240 points)

    1 Answer

    0 votes

    Koliko vidim, izgleda postoje dve vrste resenja.

    Jedan je "hardverske" prirode, tj. da su se zaprljali dugmici i da ih treba ocistiti, kao i preporuka da se koristi zastitna folija. - ovo mi nekako ne deluje kao realno resenje, al vredi probati.

    Drugo je da je u pitanju pregrevanje telefona kad se prepuni ram memorija. Probaj da pogasis procese koji nisu potrebni nekom task manager aplikacijom da vidis da li ce i tad to da se desava. Da li je telefon zagrejan kada se to desi?

    by (49.5k points)
    0
    Da, telefon je "zagrejan". Nije on ništa preterao vruć.

    Ako su mi to jedina rešenja, onda ga nosim u servis jer još imam godinu i po dana garanciju. Samo sam želeo da rešim to sam, da mi ne zadržavaju telefon 10-15 dana bez potrebe, jer negde sam ranije viđao kod ljudi koji su imali sličan problme da je rešen isntalaciom neki drajvera ili nečeg sličnog.
    0
    Druze odnesti telefon u ovlasceni Com Trade servis i telefon ti je gotov odmah sutradan. Uradi se rekalibracija ekrana i ubacivanje softvera iz pocetka. Problem se ne ponavlja, ja sam imao isti i evo sad radi najnormalnije. Lose je uradjena kalibracija ekrana na vecini modela i mora da se rekalibrise.
    css adaptation by ::eboye::
    ...