• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes

    Vlasnik sam rutovanog Galaxz S plus modela, koji radi sve izvanredno sem jedne stvarti, a to je buđenje iz stendbaja.  na Xda forumu se taj problem zove "wake up lag". Dakle telefon se sporo budi iz mraka := tačnije treba mu vremena da upali ekran nakon što se pritisne dugme. Ovo je karakteristično za sve Galaxy modele, uključujići i S + Probao sam da podignem frekvenciju procesora u stenbaju, amlo pomogne ali crpi bateriju drastično, i to pomogne ako je podignem na 700mhz što je složićete se mnogo za sleep. Probao sam i aplikaciju Soft Lock koja delimično rešava problem, ali sahrani bateriju i nije konstantna radi lepo 2 dana pa 3 ne radi. Okačio sam i snimak problema, ali je na snimku čekanje kraće nego kod mene bar za 30%. ovo ne mogu da razumem jer ni sajdenim Htc modelom ovo nije problem, toliko me nervira da se razmišljam da zamenim telefon. Hvala. 

    in Opšta pitanja by (430 points)

    1 Answer

    0 votes
    I koje je pitanje?

    Tako rade Samsung telefoni.
    by (11.4k points)
    0
    Pitanje je: Kako da rešim taj problem? Ima li načina. Ukapirao sam da tako rade Samsung telefoni, ali bih da ih sprečim da to rade ako mogu, tačnije samo ovaj moj  ;)
    0

    Preporucuju fleshovanje drugog kernela, konkretno preporucuju SiyahKernel. Sa tim Kernelom postoji mogucnost svakakvo podesavanja.

    U podesavanjima kernela ima nesto sto se zove smartass governor.

    Q: What is smartassV2 governor?
    A: It is a governor to control CPU frequency. This governor has a built-in "profile" similar to SetCPU but the profile has no upper frequency limit. It tends to stay on lower frequencies when the screen is off and scale up very slowly, so screen off will use lower clock rate thus conserve more battery, but it also has a fast wake up feature so that user interaction will not see the lag when switching from Sleep to Wake state.... (So SetCPU Profiles are sorta redundant when using this governor, you can still use SetCPU to OC to higher than default Clock frequency).

     

    Vise o ovom kernelu procitaj na ovoj temi:

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1263838

    0
    Naravno, nadji uputstvo za tvoj model telefona ako ga ima. Mozda ces naci custom rom sa tim kernelom za tvoj telefon.
    css adaptation by ::eboye::
    ...