• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    Хоћу да купим овај телефон (живим у Америци) и знам да је са 4G технологијом. После лошег искуства са куповином и враћањем беле Мotorole DROID RAZR која ради само на Verizon мрежи овога пута сам много опрезнији.

    Иако је овај Самсунг огроман, ипак пи се свиђа и желео бих да га купим. Али, хоћу да купим откључан телефон и користим га на T-Mobile мрежи (која на припејду има најбоље услове). Хоћу да буде бели и може се наћи на Амазону и И-беј-у. Али ме нешто буни. На И-беј-у поједини продавци пишу да интернационална верзија телефона која је фабрички откључана на T-Mobile мрежи ради на EDGE-у али не и на 3G а 4G нико и не помиње. Колико видим овде је AT&T мрежа заступник овог модела и ако бих га узео код њих био бих везан за њихову мрежу (а то не желим) али би телефон радио на њиховој 4G мрежи.

    Да ли ја лоше тумачим ствари, или интернационална верзија телефона (фабрички откључана) не подржава 4G технологију, и ако грешим коју верзију телефона да купим, да буде откључан и да може да ради на T-Mobile 4G мрежи?

    Унапред захвалан свима на одговору!
    in Preporuke telefona i tableta by (320 points)
    recategorized by

    2 Answers

    0 votes
     
    Best answer

    Ako hoces 4G na T-Mobile pomocu Note, mozes da kupis AT&T varijantu Note i zamenis RADIO (link: http://www.engadget.com/2012/03/14/galaxy-note-gains-tmobile-hspa-access/). Minus - krace traje baterija.

    Ovaj hack ne radi za internacionalnu verziju. Ako kupis nju, na T-Mobile imaces samo EDGE, znaci ni 3G ni 4G. 

    Nemam kad da trazim gde je otkljucavanje u svemu tome - to je verujem najjednostavniji deo price. Kupi otkljucan, ili guglaj AT&T Note unlock.

    by (13.5k points)
    0
    Хвала на одговору...
    0 votes
    Kako mi ovde u Srbiji nemamo 4G tesko da neko zna tacno kako stvari stoje sa 4G-om.

    T-Mobile u USA radi na GSM tehnologiji, dok AT&T radi na CDMA. Ako je internacionalna verzija u pitanju, verovatno podrzava i GSM i CDMA tehnologiju. E sad, moguce je da 4G nije podrzan na GSM-u vec samo 2G (Edge). Proveri da li postoji 4G verzija koja radi i na GSM i na CDMA.

    Ako saznam nesto dodatno, javljam ;)
    by (49.5k points)
    0
    Хвала на брзом одговору!

    Мислим  да су и T-Mobile и AT&T на GSM технологији а Verizon и на пример Sprint су на CDMA, па тако на пример ко узима iPhone код различитих провајдера су различите опције. Неки имају мини SIM картицу, неки нормалну картицу а неки уопште немају картицу....

    Т-Mobile има 4G мрежу и женин телефон (Samsung EXHIBIT II 4G) одлично ради на њој а и ТВ ради на њему одлично, Ја желим да купим откључан телефон који подржава 4G мрежу и да има одличне перфомансе. После (још увек непрежаљене) Motorole DROID RAZR White,првенствено због хардвера и дизајна, размишљао сам шта да узмем и избор је пао на NOTE, али ми се не да очигледно... Не могу да верујем да у овој Америци иако не жалим паре, не могу да купим телефон који хоћу од произвођача или неког заступника, него већина телефона иде преко оператера...

    Једино да сачекам Galaxy III, jer ће он вероватно ићи преко T-Mobile-а, али и тада бих морао да идем на постпејд што не желим, па бих опет морао да идем преко E-bay-а...мислим, стварно...
    css adaptation by ::eboye::
    ...