• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    koristim huawei u8500 sa 2.2.2 froyo i hocu da ubacim custom rom, ali da ne izgubim kontakte niti neke aplikacije, kako to da sacuvam tj kako da uradim back up?
    in Opšta pitanja by (7.2k points)

    1 Answer

    0 votes

    Nice, ucis na greskama. To je dobro.

    Imas root (znam iz prethodnog pitanja) i stock ROM - sad ti treba recovery da bi uradio back-up. Ima ovde (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1032580) link ka modifikovanoj clockwork recovery, kao i linkovi ka nekim ROM-ovima. Ima i uputstvo sta tacno da uradis da bi instalirao recovery, i pokrenuo ga (ne znam odakle mi da je recovery muskog roda, al nemojmo mi verovati).

    Kako god, udjes u recovery, ima opcija nandroid backup, uradis to, prekopiras kad zavrsi i udje nazad u sistem sastojke cwm foldera sa sd-a na komp, to je to, imas back-up sistema.

    Nevezano za ovo (i pre recovery price) - eksportuj kontakte, spasi ih negde. Instaliraj neku sms back up aplikaciju, recimo SMS back up and restore, sacuvaj SMSove. Instaliraj titanium back-up, pomocu njega uradi back-up instaliranih aplikacija. Pomenute dve aplikacije imas na Google Play, kontakte mozes i pomocu postojece People aplikacije da resis.

    E, onda si bezbedan. 

    by (13.5k points)
    0

    AppExtractor je odlicna solucija za restore, u stanju je da vrati WiFi, podesavanja, SMS, kontakte itd iz NAND Backup-u, kao i aplikacije, njihova podesavanja (data) ... ;)

    0
    hvala ivane, valjda cu se snaci. nov sam sto se tice androida, tek pre nekoliko dana sam kupio ovaj telefon pa sad u ovom moru informacija ne plivam bas najbolje, ali izaci cu na povrsinu vec
    0
    Najvaznije: bez panike. Procitaj Često Postavljana Pitanja, na ovom sajtu, i ovaj link sa xda-developers odgozgo, pa polako, jedno po jedno, kontakte, sms-ove, aplikacije, lakse se dise kad imas backup. Za recovery prvo pogledaj youtube, da vidis kako sve to izgleda "uživo", verovatno ima nešto. Ja sam se za prvi root spremao 40 dana čitajući (nije lupljena brojka, neko sam realno toliko učio), u silnom strahu da ne upropastim skupo plaćenog ljubimca koji je već radio, po mom mišljenju, odlično. I opet nije prošlo savršeno - neka se nova varijanta pojavila, navodno prosta, i uspeo sam da zabrljam - ali slabo se šta i nauči dok ne zabrljaš. Brickovi su danas retkost.

    Treba vremena i čitanja da ukapira čovek da je moderni telefon više manje račurar, i to na Linux-u kog većina nas ni videla nije, i da za sve ima i do i undo.

    Da, zove se Android, ne Linux, ali ispod... kažu puno sličnosti.
    0
    Ivane, hvala na uvek iscrpnim odgovorima, dosta mi pomazu...

    sad imam jos par pitanja za tebe

    1. Kako da postavim moju sliku u porukama, tj u konverzaciji sa nekim tamo gde stoji "Me" je prazan kvadratic gde nikako nisam uspeo svoju sliku da postavim

    2. Dali postoje podesavanja koja omogucavaju da led diodica obacestava o propustenim pozivima i porukama ( neznam dal uopste u8500 ima tu diodicu, ali na gornjem levom delu telefona postoji neka lampica, pa pretpostavljam da nije mozda to))

    3. Zasto mi uvek trazi da kropujem sliku koju iz galerije zelim da stavim kao wallpaper. cak i one slike koje su u rezoluciji mog ekrana tj 320x480. razumem za vece slike, ali nije mi jasno sto i za njegovu rezoluciju trazi crop. mogu li to nekako da iskljucim. Koristim huawei u8500 2.2.2 froyo
    0
    Nemam tvoj telefon ni tvoj Android - reci cu ti kako se to radi kod mene na htc Sensation sa ICS i Sense 4, ako ima slicnosti, (a neke stvari sigurno jesu iste), pomoci ce ti.

    1. Ovo (mislim) do sad nije ovako izgledalo (na Sense 3.6, 3.0, i ranijim) - sad sa Sense 4 mogu da udjem u People aplikaciju, tamo kliknem na "Me", otvori mi se kartica sa mojim podacima, tu imam opciju "Edit my contact card". To me otvori kao bilo kog drugog "kontakta" - na Sense, ako hoces da editujes fotografiju ili izaberes drugu, kad si u edit mode tap na photo - ponudi ti izbor; hoces sa kamere, iz galerije ili nesto trece (Facebook, Skype)

    2. Da, Settings/Display/Notification flash (kod mene, ne znam imas li LED)

    3. Nisam siguran u odgovor. Ima vise gallery aplikacija, svaka ima svoje neke forice, probaj neku drugu aplikaciju - stvarno ne znam. U 99% vremena koristim default wallpaper koji ide uz ROM koji koristim, ne stignem ni da ga zamenim - pojavi se nova verzija, flash again. Secam se da su ti raniji androidi tupili sa crop, probaj drugu app, 3rd party.
    0
    1. ja ivane uopste nemam tu people aplikaciju, tako da ne mogu na taj nacin, probao sam na marketu ali nisam nasao neku slicnu aplikaciju. kad u porukama kliknem na taj kvadratic i kad ga duze drzim nista ne reaguje, nikakva opcija ne izlazi.

    2. izgleda da imam neki obican led koja u podesavanjima uopste nema podrsku sa opcijama, u podesavanjima za displey uopste nema opcija notification flash, nema veze.

    3. a za crop potrzicu neku aplikaciju pa javljam dal sam nesto uradio, a sad odoh da postavim pitanje na glavnoj stranici za ono pod brojem 1., mozda ce neko imati drugo resenje.
    css adaptation by ::eboye::
    ...