• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    Znam da nije potreban za skidanje na marketu, ali ako zelim da skinem nesto sa nekih drugih stranica, ili jednostavno samo surf, da li u tim situacijama moram imati antivirus??? da li uopste postoje virusi za android tj linux??? malo mi to sumnjivo, ali necu da se pravim pametan, pa rekoh da pitam experte
    in Opšta pitanja by (7.2k points)

    1 Answer

    0 votes
    Virusi na Android-u postoje, uglavnom se distribuiraju preko aplikacija. Postoje i virusi koji napadaju sistem preko browser-a, ali njihova "moć" je veoma ogranicena u tom slucaju. Pogotovo sto ne koriste svi isti browser, razlicite su verzije Androida instalirane na uredjajima, a samim tim i propusti preko kojih virusi mogu da deluju.

    Ako imas poslednju verziju Androida i poslednje verzije aplikacija, sanse da se zarazis virusom su 0.0001%
    by (49.5k points)
    0
    hvala na tako brzom odgovoru. znaci sobzirom da koristim android 2.2.2 sanse za viruse su vece .

    dobro, ajde onda reci mi po tebi koji je antivirus najbolji, i po pitanju opterecenja ram memorije a i po zastiti mog androida .

    hteo bih pouzdani antivirus koji mi menece toliko crpeti ram s obzirom da je imam bas malo. nekih 180 mb. koristim huawei u8500
    0
    Ja ne koristim antivirus na mom telefonu, ali zadnji put kad sam koristio AV, LookOut Security mi se cinio najpouzdanijim. Nakon toga su izasli Avast, Kaspersky i ostali brendovi za koje smo culi sa windows platformi, ali ne mogu da kazem kakvi, nisam ih testirao. Lookout ce ti pri svakoj instalaciji proveriti apk, kao i pri svakom apdejtu. Tako da mnogo manje utice na bateriju i ram memoriju ;)
    0
    hval, probacu ga.

    e sad, ovako. ja cesto instaliram i deinstaliram aplikacije, mislim, kao i svi koji koriste android . ali na mom telefonu je deinstaliranje mnogo dug proces, verovatno zato sto je ram memorija slaba, pa dok on ocita sta je sve instalirano pa ovo pa ono.

    hteo sam da te pitam, postoji li neki program s kojim bih preko mog pc racunara mogo da povezem telefon koji ce mi citati sistemsku particiju pa da preko njega lepo sve odradjujem. pretpostavljam da ce tako svaki proces biti brzi.
    0

    Postoji DroidExplorer, nisam siguran da li je to to sto mislis, ali je dosta mocan.

    0
    instalirao sam ga, ali ne prepoznaje mi telefon. prvo nije hteo da instalira drajvere, ali kad sam ih manualno pronasao, prihvatio ih je i instalirao nesto ADB android adapter. valjda, nisam siguran. ali ni nakon toga mi ne vidi telefon. inace USB debuging je ukljucena a koristim huawei u8500 sa 2.2.2 stock froyom. nije rootovan. tako. pozdrav
    0
    sta ti mislis kako da osposobim ovaj droidexplorer?
    0

    Da bi ti DroidExplorer radio moras staviti telefon u USB Debigging mod, instalirati adb drajvere i podesiti adb.

    css adaptation by ::eboye::
    ...