• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    instalirao sam rom manager, preko njega fleshovao recovery, ali prilikom prepoznacanja telefona za skidanje custom roma prijavljuje mi u8160 a koristim u8500??? malo mi je to cudno. zasto to radi?

    zatim, ja sam to zanemario i ipak skinuo odredjene custom romove sa spiska ali se ni jedan nije hteo instalirati, kaze da je bad zip fajl.

    da li je to problem od samog starta jer mi je prepoznao telefon kao neki drugi, ili su samo zip fajlovi losi, ili meni telefon ne moze da barata sa zip fajlovima.

    inace skinuo sam cyanogenmod 7.2. ali nije htelo.
    in Huawei u8100 i U8220 i U8230 i U8500 by (7.2k points)

    1 Answer

    0 votes
     
    Best answer

    Postoji mogucnost da su u8160 i u8500 slicni, ali ne mora da znaci. Raspodela particija, cpu, ram itd ako se razlikuju i u najmanju ruku recovery nece hteti da radi kako treba.

    Ako ipak radi i sa tim recovery-em, probaj da skines ROM sa neta bas za u8500 i iskopiras ga na telefon. Moguce je da ti ROM Manager posto prijavljuje da je telefon u8160, skida ROMove za njega.

    Ako ti i tad da bad zip gresku, probaj da u recovery-u iskljucis proveru sertifikata. Ovo radi samo ako si 100% siguran da je ROM za tvoj telefon, i radis to iz recovery-a bas za tvoj telefon.

    by (49.5k points)
    0
    hvala eboye, probacu to danas.

    A reci mi,a ko rutujem telefon da li ce se vratiti na fabricka podesavanja ili ne? tj, moram li da uradim back up?
    0
    Zavisi od procesa rutovanja. SuperOneClick npr. ne brise nikakve podatke. Flash-ovanje Custom ROM-a ili flash-ovanje ROM-a koji ima vec root brise sve podatke sem sa SD kartice.

    Uvek je pametno pre bilo kakve radnje uraditi backup sa MyBackup Pro aplikacijom bilo u root ili ne root varijanti, ili Titanium Backup ako vec imas root.
    0
    Fala ti brate
    css adaptation by ::eboye::
    ...