• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    Imam Alcatel OT 991 i zanima me da li preko Wi-fi mogu da povezem kompjuter i telefon i da koristim internet od kompjutera?

    I kako?

    Unapred hvala.
    in Opšta pitanja by (130 points)

    1 Answer

    +2 votes

    Instaliraj Connectify na racunar (http://www.connectify.me/), napravi access point (na free verziji Connectify mora da se zove Connectify-xyz, gde je xyz rec po tvom izboru), odaberi koju internet konekciju delis preko WiFi, ukljuci WiFi na telefonu i skeniraj. I, uzivaj.

    by (13.5k points)
    0
    E, hvala na ovome. I meni je trebalo posto mi se ruter nesto pokvario pa nijedan od 5 androida u kuci nece da se prikaci(Laptop hoce). Sada je super sve.
    0
    Hoce lap top, nece androdi? Da ti nije tip veze prebacen na ad-hoc, nekim slucajem, umesto na access point? To bi objasnilo - android ne voli ad hoc veze, navodno nisu bezbedne. Moji su routeri inace namesteni na MAC filtriranje - ukucas 192.168.1.1 u adress bar browsera, nadjes Wireless/Advanced i tamo MAC filtering, skines svakom svom uredjaju MAC sifru (Settings/About/Hardware) i upises je rucno, klik na Allow. Ovaj sistem ne trazi nikakvu sifru - uredjaj ciji je MAC upisan se automatski konektuje, ostali vide mrezu, ali ne mogu da se konektuju. Brza i relativno dobra zastita (ako zelis da se zastitis, tj - moguce je i nju provaliti, ali malo ljudi zna kako).
    0
    A meni nece zakljucano mi je da stavim hotspot name i password -.- Moze pomoc ? A stvarno bi mi trebao net na fonu posto nemam ruter u selu
    0
    Moras da budes precizniji da bih pokustao - gde ti je zakljucan hotspot name i password, na kompu ili telefonu? Sta si probao da uradis pa nisi uspeo? Connectify? Ad-hoc?
    +1
    Kad udjem u conectify pojavi mi se ono prozorce. Prvo sto pise je hotspot name tu ne mogu nista da upisem a pise conectify-me. Drugo je password ni tu nista ne mogu da upisem. Trece je Internet to share i tu ima 2 opcije 1.automatic (pro feature) 2.Atheoros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Ja kliknem drugo i izadje mi neka greska (Can' be same as 'Share  Over') ispod su advanced settings a tu mi prijavljuje jos jednu gresku (ethernet nece posto je to samo za pro verziju. Nadam se da sam objasnio
    0
    I meni je isto tako,moze li neko da pomogne?
    0
    Connectify-me menja ogranicenja za pro verziju cesto, nije nemoguce da ce u nekom trenutku besplatna verzija postati neupotrebljiva. Trenutno imam instaliranu verziju 3.7.1.25486, i u njoj dva taba na vrhu, Settings i Clients. Pod Settings, ne mogu da biram ime konekcije, pise "PRO" pored, a imam jos cetiri mesta da nesto odaberem ili upisem. Redom:

    1. Password. Nemam sta da kazem o ovom.

    2. Internet to Share. Ovde kad nestane struje pa ne radi ADSL, odaberem svoj LTE modem, kog Win7 pa i Connectify zovu Remote NDIS based Internet Sharing Device. Da sam probao da delim ADSL ili kablovski internet, na mom racunaru to bi se zvalo Realtek PCIe Family Controler (ovo zavisi od vrste mrezne kartice, tj maticne ploce, i varirace od kompa do kompa). PRO verzija Connectify moze sama da odabere koju internet vezu delite.

    3. Pod Advanced Settings, imam Share Over, i tu su sve mrezne mogucnosti - treba odabrati Wi-Fi

    4. Pod Sharing Mode treba postaviti Wi-Fi Access Point, Encrypted (WPA2). Ad Hoc ne radi sa Androidom, kao ni WEP enkripcija.

    Nisam siguran dozvoljava li Connectify da se ovim redom podese stvari, probajte drugim ako nece 1 2 3 4 (a moguce je da nece jer WEP i WPA2 imaju nekakve preference po pitanju passworda, cini mi se da treba odabrati prvo tip deljenja, Sharing Mode, pa onda sve ostalo)- ali ovako treba da izgleda pre no sto kliknete na Start Hotspot u donjem desnom uglu.

    U tabu Clients pojavice vam se, kad se konektujete, svi konektovani uredjaji. Toliko o tome.
    css adaptation by ::eboye::
    ...