• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +2 votes
    Imam problem sa telefonom iz razloga sto mi sat ne radi kada je telefon zakljucan.Kada radim nesto na telefonu i koristim ga sat ide sve normalno,cim se telefon zakljuca sat stane i ostane mi vrijeme od kada je telefon zakljucan.Telefon sam kupio ima par dana,i odma sam instalirao update za softwer.Nakon sto je nastao ovaj problem pokusao sam sa hard resetom nekoliko puta,i nema sta nisam sve uradio da rijesim problem.Ali i dalje dok koristim telefon vrijeme ide cim ga zakljucam sat stane.Jako bih cijenio u koliko bi mi neko mogao pomoci da rijesim ovaj problem,ili makar da me savjetuje sta da radim.Unapred zahvalan.
    in Samsung Galaxy S3 by (150 points)
    –1
    meni se po nekad desi slicna stvar. kad kliknem dugme za zakljucavanje, on kao da upamti to vreme, e onda kad upalim ekran (bez otkljucavanja) sekundu ili dve stoji to vreme, a onda se osvezi na ono pravo. ali to se desava retko.

    1 Answer

    +1 vote
    Koji sistem zakljucavanja koristis, da probam da izazovem taj problem? Meni je fabricko otkljucavanje (sweep to unlock), a telefon ako ne gledam u njega ode na stand-by (iskljuci ekran, i kasnije se zakljuca sam), ili mu ja rucno iskljucim ekran - ne znam tacno na sta mislis kad kazes "kad zakljucam telefon". Pojasni.
    by (13.5k points)
    0
    Koristio sam i go launcher theme i fabricko zakljucavanj sweep to unlock..Pa sam onda pobrisao sve u vezi sa go launcherom,napravio hard reset vratio sve na fabricka podesavanja i opet isti problem.Ivane desava se kada se ekran ugasi ili ti zakljuca normalno vreme mi ostane od momenta kad se zakljuca telefon.Znaci kad je upaljen ekran da je upaljen 24h vreme ide ne staje sve normalno.Cim ga zakljucam vreme ne ide vise nego stane od momenta kad sam zakljucao telefon.Na pojam zakljucam mislim stisnem dugme sa desne strane normalno.Upravo je to sto kazes kad ode na stand-by mode ekran se iskljuci kasnije zakljuca i vreme mi stane. Hvala Ivane ako mozes pomozi od velike zahvalnosti bi bio!
    +1
    Dzabe - i dalje ne razumem. Meni kad pritisnem dugme s desna, ekran se iskljuci. Nije nemoguce da "vreme stane" - ali kako ja to da znam, sa iskljucenim ekranom? Kako ti znas da je vreme stalo kad ti je iskljucen ekran?

    Kad probudim telefon, vreme je uvek tacno...
    0
    Ivane ja kad zakljucam telefon ostane vrijeme od momenta kada sam ga zakljuca,npr. upalim svetlo da vidim koje je vreme i stoji vreme od momenta kad sam ga zakljucao pa makar to bilo posle pola sata.Nakon toga otkljucam telefon i vreme krene da ide od tog momenta dalje.Mozda sam sada malo priblizio..
    0
    Ivane evo jos malo pojasnjenja...Zakljucam telefon u 15:00...Nakon 15 minuta pogledam koliko je sati na fonu stoji 15:00...Otkljucam telefon i vreme krene da ide od 15:00...Ne azurira  mi se vrijeme.Skinuo sam update za softwer.Ne znam ne mogu da rijesim problem.Bas me razocarao S3 ,nakon S 2 koji sam imao predobar telefon.
    0
    OK, razumeo sam problem. Ajmo redom.

    Da li ti je u Settings/Date and Time stiklirano Automatic date and time?
    0
    Nekad jeste,a kad mi se desi ovaj problem ...Ja to rastrikiram i podesim vreme jer u suprotnom ne azurira pravo vrijeme nego gde ostane bag sa vremena odatle krene..
    0
    To ponasanje je krenulo od povratka sa Ex Launcher na TouchWizz? Imas li nandroid backup stock ROM-a?
    0
    To mi se odjednom desilo sada se ne sjecam kada tacno je pocelo da se desava...Izvini mozes li mi pojasniti backup stoc Rom?
    0
    Ivane npr kada je telefon povezan na netu...Nekad sat radi normalno znaci i kad je zakljucan ekran vrijeme ide normalno..Eto jos jedan priblizniji detalj,radi tvog lakseg vodjenja do resenja problema.
    0
    Ukratko, nandroid backup stock ROM-a je operacija koja te cuva od nezeljenih posledica ceprkanja po sistemu. Procedura, pojednostavljeno, izgleda ovako: rootujes telefon, instaliras CWM (sto je custom recovery), iz CWM uradis backup. Ako ovo imas, eventualne greske posle instalacije (ili za vreme instalacije) custom ROM-a, kernela i slicno, mogu da budu anulirane tako sto prosto uradis restore na prethodno uradjeni backup.

    Sad cu ja da iznesem neke pretpostavke, i da ti dam neka objasnjenja/smernice, a ti me ispravi tamo gde gresim. Nisi uradio root. Nemas custom recovery. Update softvera koji pominjes ti je dao firmware koji se zavrsava sa LFB. Taj update uradio si ili preko Kies, ili bezicno. U pitanju je, ako se ispravno secam, file velicine 38MB, sto je daleko od velicine neophodne da bude ceo ROM (ROM skresan na AOSP ima recimo 150-180 MB, a pune velicine, sa TouchWizz, bi trebalo da ima recimo 450-500MB. Ovo znaci da je u pitanju incremental update - delimican update. Zasto, i pored toga, ne radi Factory Reset, ili Hard Reset, kako se vec zove  - ne znam. Pretpostavljam da su te teme koje pominjes izazvale problem, a da softvare update nije pipnuo korumpirani deo sistema. Mozda upravo zbog toga hard reset ne pomaze - on samo vrati poslednji update, a ono sto si ti uspeo da pokvaris se ne nalazi u tom delu ROM-a.

    Sta ti je ciniti? Da imas HTC, sad bih te poslao da nadjes RUU i instaliras ga, i problem resen. Ne znam kako to radi Samsung, meni je ovo prvi njihov telefon i jos je savrseno stock (fabricki) podesen - ni ja nemam ni root, ni custom recovery, ali se moj telefon ponasa normalno. Treba da nadjemo negde kako Samsung resava problem vracanja na originalni softver (pod uslovom da je to vec objavljeno, nisam siguran da jeste). Za to mi treba malo vise vremena no sto ga sad imam - ali probacu kasnije veceras da nadjem.

    Ako ovo ne proradi, onda ces prethodno pomenutom operacijom root, CWM, backup, stvoriti uslove da instaliras custom ROM, i tako resiti problem.

    I - ne znam cime te je GS3 razocarao (nadam se da ne mislis na tu situaciju sa satom, koju si verovatno ti sam izazvao), ali ima mnogo stvari koje taj telefon moze da uradi a da ti jos nisi ni cuo za njih. Od S2 je bolji za koplje, to slobodno smem da kazem. Da je savrsen - nije.
    0
    Ivane posto nisam bas expert za telefone na nivou kojem si ti...Iskreno zahvalan sam na pomoci...Ali meni bi trebao step by step da resim problem.Prvo ovo rootovanje telefona kako da se odradi pa da pokusam da pronadjem resenje za ovu stvar.Update je bio jedan 9 mb,a drugi ako se ne veram oko 70-ak mb...Tako ako bi bio ljubazan da probamo step by step necu li resiti ovu enigmu koja me toliko nervira da je to uzas.A nisam u mogucnosti da odnesem  u servis jer sam na brodu.Hvala jos jednom
    0
    Rekoh, ni ja nisam prosao tu proceduru - i dok je ne prodjem, ne bih da dajem savete kako je uraditi (niti imam vremena da pisem step-by-step procedure za sve to - one postoje, na engleskom su, i izguglaces ih za 0.09 sec. Probacu kasnije veceras da nadjem RUU ako ga ima, to bi bilo najjednostavnije - ali sada vise nemam vremena.
    0
    Ivane jedno veliko hvala,ocekujem veceras da ces pronaci nesto detaljnije pa cu pokusati odraditi te stvari ne bi li se ovo resilo.
    0

    OK, ovo mi se cini da je optimalno resenje:

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1790965

    Link je ka alatu koji downloaduje stock ROM, moze i da ga rootuje ako zelis, i da ti instalira ClockWorkMode Recovery (CWM). 

    Trebalo bi da ti je instaliranje stock ROM-a dovoljno. Izgubices sve podatke, osim one sa SD kartice, muziku fotke i to. Ne volim da dajem neproverene savete - narocito ne onima koji ce se posle tesko iscupati ako nesto krene naopako - ali bi trebalo da je ovo bezbedno 100%.

    Samo obrati paznju koju verziju skidas, za 32 ili 64-bitni windows (pise ti na kompu u Control Panel/System).

    Ne treba da se instalira, samo da se pokrene. Trebalo bi da nadje stock ROM, skine ga i instalira. Verovatno ce da ti postavlja pitanja, bez panike, nemoj da povezujes telefon sa kompom preko HUB-a (ono 4 u 1 USB), stikliraj USB Debbuging i javi kako je proslo.

    Idem da spavam, radim sutra. Sretno! Ako cigliras telefon, obavezno ga baci sa LEVE strane broda - da rasteras baxuz. 

    Disclaimer: nisam kriv ni za sta sto eventualno podje naopako. Kriv je taj koji te nagovorio da probas Go Launcher theme. Vidi s njim....

    0
    Problem nije resen ni posle root/instalacije custom ROM. Nikakve dodatne aplikacije nisu istalirane na ROM, nismo se ulogovali na gmail, probali smo dva razlicita modema - isto, telefon zaboravi da meri vreme kad mu se iskljuci ekran, i nastavi kad mu se ukljuci ekran, sto znaci kasni mu sat za vreme koje nije bio ukljucen.

    Ako bilo ko ima bilo kakvu ideju - slobodno recite.
    css adaptation by ::eboye::
    ...