• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    Pozdrav svima,

    posedujem Samsung Galaxy S Plus, veoma sam zadovoljan sa telefonom ali ima jedan mali problem koji nikako da resim. Naime radi se o Gogle maps-u koji trosi oko 25 % baterije iako uopste ne koristim tu aplikaciju. Da li je moguce uninstall-irati ovu aplikaciju sobzirom da je sistemska ili da se na neki nacin stopira da mi ne bi trosila nepotrebno bateriju. Svaki savet je dobro dosao.

    Pozdrav Dejan
    in Aplikacije by (130 points)

    2 Answers

    0 votes
    Nemoguce je ukloniti gmaps ako je sistemska bez rutovanja. Ako rutujes, lako mozes da je uklonis.

    Ali bez obzira na sve maps aplikacija ne bi smela da toliko "muze" bateriju. Probaj da restartujes telefon i da ceo dan jedan ne palis mapu da vidis da li ce trositi bateriju. Moguce je da kad pokrenes jednom aplikaciju, da se ona zapravo ne ugasi kad izadjes (sto bi sistem trebao sam da odradi) i da onda trosi bateriju.

    Mozes takodje probati da je zaustavis tako sto ces otici na menu>settings>applications>all nadjes mape i imas force stop.

    Probaj i da apdejtujes aplikaciju, moguce da je postojao bag u nekoj od predhodnih verzija pa da su ispravili.
    by (49.5k points)
    +1 vote
    Kad si prvi put setovao telefon, isti te pitao hoces li da dozvolis Google-u da koristi tvoju lokaciju za sta ti ja znam sta. Dozvolio si mu, i sad ti on npr. daje google.sr umesto google.com, i slicno - ovo moze da se iskljuci. Kod mene je na Settings/Location, ima nekoliko opcija - da te prati preko wi-fi, preko baznih stanica, GPS-om... sve to poiskljucuj, restartuj, pa proveri da li ti opet sedi u aktivnim procesima google maps.
    by (13.5k points)
    0
    Vidis, o tome nisam razmisljao

    Vrlo moguce, mada opet 25%?? O_o
    0
    Posle malo detaljnijeg search-a, nekima je Location Services gasenje pomoglo, nekima nije. Ono sto sigurno pomaze je freeze app iz Titanium Backup, no to trazi root, kao sto eboye lepo rece odmah. Izgleda da je problem krenuo sa nekim od poslednjih updates - mozda i uninstall iz  Google Play (ovo skida samo update, ne i aplikaciju) moze da pomogne. Meni se ne desava, inace, ne vidim Maps kao potrosaca struje - ali proces je uvek tu, aktivan - pa aplikacija ide na freeze odmah, i onako je nikad ne koristim. Nema grada u kom sam ja, samo jedan put koji prolazi kroz... tuga.
    0
    i meni je aplikacija stalno aktivna iako je ne koristim skoro nikad,ali ne trosi bateriju tako da je ja ponekad freez pomocu titanuma i problem resen....
    css adaptation by ::eboye::
    ...