• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Ne mogu da se odlučim između Sola i P modela. Sola nova po ceni od 230 evra ili Xperia P za 300 evra. Da li je razlika vredna 70 evra? Izrada, kamera ili nešto drugo?

    Najviše ću koristiti telefon za muziku (recimo 1h dnevno), zatim telefoniranje, pa sms, pa email (Facebook i ostalo ne koristim, samo još web ponekad ako zatreba). Povremeno fotografisanje, tako da bih voleo da fotografije budu što čistije. Takođe mislim koristiti navigaciju, ali samo tokom putovanja, ne svaki dan.

    Brinu me kritike vezane za slabu bateriju kod oba modela. Da li postoji neka bolja alternativa do 300 evra, ali da je u rangu tih telefona i da nije većih dimenzija od Xperia P?
    in Preporuke telefona i tableta by (150 points)

    1 Answer

    0 votes

    Prema ovome sto si ti naveo, tebi je totalno svejedno. Ti prosecan, nezahtevan korisnik, tako da ja da sam na tvom mestu ne bih bacao pare bez potrebe.

    Ako ti je kamera jako vazna onda evo : http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=4408&idPhone2=4436&idPhone3=4782

    Pomeras taj zeleni kvadrat na velikoj a sa strane imas poredjenje izmedju ova 2 modela, pa vidi.. probaj i color poster pa razmisli da li je vredno 70E.
    I imaj u vidu da broj MPa nije krucijalni faktor...

    by (3.5k points)
    0

    Oba  Sony-a ima ju bolje ekrane, specifikacije. dizajn i mislim da su cvrsci od Ace 2. E sad samo ne znam kakve su cene, u zavisnosti od toga koliko je jeftiniji moze biti i dobar dil, ako me razumes. Ali ako nije puno bezi od nj. (ne vidim ni da ce biti apdejta na ICS za njega)

    Meni se npr Samsung Galaxy S(+) nije svidjao nikako... na slikama jako ruzan telefon, ali kad ga vidis uzivo... deluje mnogo elegantnije, tanje nekako i stvarno lepo izgleda.

     

    Goldie ti je dala lep savet... odes lepo u neku prodavnicu i vidis sva tri... malo ih njakas vidis kako koji radi, a pre toga internet precesljaj uzduz i popreko, mislim 250-300 E nije malo da se kasnije kajes.

    Ne znam koliko si spretan sa internetom, pa cu ti ova 3 snimka dodati u post :

     

     

     

    Pregledaj jos koji, pa vidi sta kazu ljudi...prednosti , mane itd...

    Znaci na YT kucas : <ime telefona> review    ...izadje odma' nesto ovako... (ako ne znas engleski, vidis i sam kad udje u browser recimo kako radi... da li secka itd)

    0
    I, ima jos jedna stvar (ne znam odakle je ovo iskocilo): mozda ce da te potera da odradis root/ instaliras custom ROM. Svrati na xda-developers.com, prosvrljaj malo kroz Andoid Developement sekcije za sve telefone koji te interesuju, vidi koji ima vise ROM-va, modova, koji eventualno ima JellyBean. Dobra podrska "komjunitija" je divna stvar, pitaj vlasnike Desire ili HD2 telefona koliko izbora imaju kad hoce nesto da odrade - sve moze. Takodje zgodno mesto da proveris eventualne nedostatke u hardweru na koje mozes da obratis paznju prilikom kupovine (samo ne Androd Developement, nego Q&A deo foruma za odgovarajuci telefon).
    0
    Odlično, neke review sam već gledao ali će i ovo pomoći. Šteta je što u gradu nema tih telefona, a da su izloženi kao test modeli. Ne znam kakva je situacija u Beogradu...

    Ace 2 je ista cena kao Sola i mislim da je bolji izbor Sony u tom slučaju. Radi se o 220 evra, pa nekako i smatram da nije puno za moderan telefon (bez ugovora). A Xperia P je 300, pa je to ipak razlika vredna razmišljanja, ali bih imao da dam toliko para ako se odlučim.

    Ivane u pravu si, već sam čuo sličan savet da nije loše uzeti telefon za koji ima dosta podrške, samim time i rešenja ukoliko dođe do nekih problema.
    0
    Prema ovim cenama, Sola ... Zato sto ti nisi neki zahtevan korisnik, a bolja kamera i veci ekran ne znam da li vrede 80 E, posebno ne tebi, a pojeo je Ace 2.

    Ma nema sta da izlaze, dodjes i kazes da hoces da kupis telefon, ima da ga otpakuje...  

     

    I da, sto se podrske tice, to moze samo da bude dodatni plus, ali da je krucijalna stvar za tebe...daleko od toga.
    0
    Sto je IvanP spomenuo, podrska komjunitija ;)

    Po trenutnom stanju i popularnosti telefona, Xperia P ce najverovatnije imati najbolju podrsku. Potom Sola i na kraju Ace 2 sa najslabijom podrskom.
    css adaptation by ::eboye::
    ...