• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes

    HTC sam rutovao, skinuo novi rom i instalirao ali nece da se upali. Sve mi je normalno instaliralo ali sad nece da se pokrene, upali se pise HTC i odma se restatruje i tako u nedogled. Pre toga sam sam instalirao par romova sto sam skinuo i sve je normalno radilo. Original rom, tj. beckup, nemam. Sad instaliram drugi rom i dalje nece da se pokrene, upali se beli ekran pise HTC i odma se restartuje. Pokusao sam cetri roma: HyperNonSense-v3.5, MikroSense, CM10 i DarkForest Sensation XE ICS, i ni na jedan nece da pokrene rom, tj, da se upali.

    in Custom ROMovi by (400 points)

    1 Answer

    0 votes
    Svi navedeni ROMovi su ICS. Treba da uradis upgrade firmware-a (na 3.32 ili 3.33 verziju) pre no sto instaliras ICS ROM na Sensation - jesi li? Te ROMove koje si ranije koristio, oni su Gingerbread?
    by (13.5k points)
    0
    Nisam siguran na sta mislis sa firmware-om? Mozda mislis na HBOOT, tj. moguce je da su particije drugih velicina za ICS.

    P.S. @zoki: Jesi probao da uradis wipe data factory reset iz recovery-a?
    0

    Mislim bas firmware. 3.33 Universal dolazi bez HBOOT, npr, na ovom linku: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1459767

    Verovao sam da je firmware=HBOOT+RADIO, ali ocigledno moze da bude i bez HBOOT (a sta jos sadrzi opet nemam pojma, pitajmo nekog pametnijeg - edit, pitali, sadrzi RIL i Radio). Dugacka je i slozena prica o evoluciji (a i pricao sam vec o tome ovde),

    FW 3.06 je terao samo Ginger i dolazio sa HBOOT 1.21 valjda,

    3.12 i 3.24 su dosle uz leaked ICS, sa HBOOT 1.23 

    3.32 je dosla uz official ICS i bila zakljucana (stari dobri htc, otkljucano na xda), sad vidim ima i

    3.33 Universal koja ladno NEMA HBOOT (sta ima pojma nemam, RADIO samo).

    Flash ICS sa FW 3.06 daje bootloop (slucaj koji ovde imamo).

    Flash Gingerbread sa FW 3.32 daje isto bootloop (bilo je ovako, mozda vise nije). Mora downgrade prvo (ovo proveriti, mozda se napredovalo).

     

    Savetujem skidanje sa ovog linka jer ne trazi SUPER CID.

     

    I sto bi rekao kohr-ar: PLEASE realize that this has the same warnings as all firmware. It can brick your device so please know how to flash it before you do so. I am not responsible if you misflash and brick your device.

    I da, uhvatio sam sebe u gresci gore, svi navedeni ROMovi su ICS, OSIM CM10, ocigledno. CM 10 je JellyBean.

    Izgleda da i on trazi FW 3.33.

     

    Evo i mali how-to, ako sve ovo nije pomoglo:

    - skine se zeljeni firmware (za ICS, FW 3.33). On dodje u formi PG58IMG.zip fajla koji se proveri na md5 checksum, i kopira na SD.

    Varijanta 1. Na Ginger ROM-u ste. Kopirate i zeljeni ICS ROM na SD (i Firmware). Restartujete telefon. On zeli da instalira novi FW iz Bootloadera - Vol up, krece update, ide jedan restart, zavrsen flash FW-a, reboot to recovery (from fastboot), flash ROM. Po podizanju, obrisete FW.

    Varijanta 2. Na Ginger ROM-u ste. Flashujete ICS ROM. Po uspesnom flashu ROM-a, a pre izlaska iz RECOVERY, kopirate na SD novi FW (komp, kabl, mount USB), instalirate FW(restartuje se sam jedanput). Kad se ROM podigne, skidate PG58IMG.zip sa SD-a.

    Varijanta 3. Flashujete FW iz recovery. Telefon uradi update (vidi novi FW prilikom paljenja i pozeli da uradi update, savetuje Vol Up, prihvatite, 1 restart, zavrsen update. Opcije su vam recovey, turn off, reboot. Reboot daje bootloop, jer ce ponovo probati da instalira FW, a ako nemate odgovarajuci ROM, to ce i da se desi, pa idete na turn-off, izvadite SD i ubacite je u komp. Tu obrisete FW, snimite ROM.zip na SD, vratite SD u telefon, boot u recovery, flash ROM.

    Varijanta 3 pomaze i kod bootlop. Bootloopuje jer mu se ne svidja kombinacija ROM+FW - izvadite bateriju i SD karticu, dodajte nedostajuci FW ili ROM, boot to recovery, flash, profit.

    0
    Hahahahaha, nemoj da plasis coveka

    Meni se zavrtelo u glavi, koji znam sta pricas

    Poenta je znaci flash-ovati firmware koji odgovara ROMu a koji sadrzi neka HBOOT+Radio, a nekad samo Radio.

    Ja nikad nisam koristio te PG58IMG.zip fajlove, uvek mi je bilo lakse da idem fastboot flash radio radio.img nekako sam sigurniji sta radim.

    Mozda moze i bez tih PGMGRGRD fajlova, treba samo naci odgovarajucu verziju.

    Probaj i na revolutionary.io sajtu da potrazis, mozda ima neko resenje, ili neki alat koji to automatski radi.
    0
    Ne trudim se da plašim uopste, samo dajem neophodne podatke. Nisam ga terao da odradi SuperCID, jer sa universal firmware 3.33 to više nije neophodno. Flash RADIO kroz fastboot bi bio eksperiment, ne preporučujem (radi ali ne pomaže ovde). Revolytionary.io  može da rutuje Sensation sa HBOOT 1.17 do HBOOT 1.23, on već ima root. Ni to  mu ne pomaže.

    Prosto flash firmware-a.
    0
    Problem je sto nece da mi instalira PG58IMG.zip. Nece ni na jedan nacin, stavim ga na sd karticu u root folder i nista, ne prepozna ga u bootloader, krenem ovako da ga installiram nece, preko adb nece. imam na tel rom, prvo ide beli ekran sa htc logom, onda crni ekran sa htc logo, onda beast logo i tu restartuje i sve iz pocetka i tako u nedogled. i sve mi je izbrisalo sa kartice foldere. rom mi je ics.

    nisam bio u mogucnosti da se ranije javim.

    Pozdrav
    +1

    ОК, samo jednu stvar da razjasnimo. Na SD kartici Android telefona postoji Root folder. Ne treba tamo staviti PG58IMG.zip. Treba ga staviti u root SD kartice - to znaci van bilo kog foldera, prosto u root, kao kad kopiras nesto na D:/ - pravo na karticu, ne ni u jedan folder. Onda tek bootloader moze da ga prepozna - ako je u bilo kom folderu, nece ga prepoznati.

    Koji ti je ROM ICS - taj na kom si bio? Cak i ako je tako, pomenuta procedura treba da te spasi. Koji ICS ROM, ako nije tajna?

    Koji HBOOT imas sad?

    Imas li S-OFF?

    0

    stavljao sam u folder root i ovako, samo na sd karticu al ne prepoznaje ga. na tel imam DarkForest Sensation XE ICS i radio je ok dok nisam instalirao hypernosense3.5. od tad nece da se pokrene. ni na jedan nece da se pokrene, pokusao 5 romova. tel mi je s-off, do sad sam instalirao dosta romova. HBOOT 1.27

    0
    Opa.

    Ti vec imas 3.32 FW instaliran, sudeci po HBOOT i S-OFF. Ovo poslednje ti je verovatno preteklo od ranije, posto sa HBOOT 1.27 da bi dobio S-OFF treba da se odradi postupak pod imenom juopunutbear koji je malo slozen i od koga bih ja najradije pobegao - da imam izbora. Ispada, mozda nemam.

    Borio sam se za milisekund sa idejom da te posaljem na freenode.irc, kanal #helpmenow, gde obitavaju manijaci za Sensation koji ispada znaju sve sto moze da se zna o tom uredjaju, buduci da su i sami developeri raznih one click i do it yourself akrobacija, ali znam, poznajuci ih, sta ce ti reci: uradi RUU.

    Znas li sta je RUU, ili da objasnjavam?

    Napominjem, uradis li RUU, gubis root i S-OFF, a da bi ga, sa HBOOT 1.27 dobio nazad, (S-OFF-a, mislim) moraces na juopunutbear stranu. Mnogi su bili tamo i preziveli, mozda ces i ti.

    Poenta je sto me strah da ti je NAND ostecen.  RUU ti je cini mi se poslednja sansa da dokazes sebi i meni da nije - ako on proradi imaces stock ROM, kao sto rekoh nista root nista S-OFF, ali ispravan telefon. Ako ni to nece da se instalira, ne valja ti deo hardvera koji prima ROM na sebe, zove se NAND cip. Ovo bi moglo da bude bas lose... Firmware se ne instalira zato sto je vec instaliran, a ROM/telefon bootloopuje jer mu je... ne znam, bre, eto ne znam...

    Ako RUU ipak prodje, onda je tvoj telefon ispravan a i ti i ja smo nepismeni i treba nam Nokia 3310 a ne Android. Eto.

    eboye, feel free to assist here, if you read this at all! izvinjavam se ako povremeno osiono zvucim, stvarno sam sve i svasta prosao sa Sensation i procitao tudjih muka jos vise - specifican je hardver, i samim tim i softver - ali ovo prevazilazi malo moje znanje. mozda neki adb mambo jumbo?
    0
    znam sta je to, probao nece. probao sam sa ovih sajtova: http://www.androidauthority.com/leaked-ice-cream-sandwich-ruu-for-htc-sensation-download-and-install-instructions-57072/ http://www.htcsensationforum.com/htc-sensation-rooting/un-rooting-and-returning-to-stock/ i sa xda, nemam tacnu adresu. Sutra idem po drugi sensation, dam ovaj (za delove) i 100 eura. Hvala na pomoci. P.S. imam nokiu 3310 i vrh je!! :-D
    0
    Bas ti se dopada sensation znaci. Dobra je igracka, al meni se kao telefon pokazao nepouzdanim - previse prekinutih ili neuspostavljenih poziva za moj ukus. Mozda je t-mobile usa verzija koriscena u rusiji prosto bila nekompatibilna, al svaki sam RADIO probao i ista stvar. Ortaku se restartuje sam od sebe previse cesto, isto t-mobile usa. Moj sensation sad ceka prodaju, ili da mi dete nauci slova pa da pocne da uci osnove flashovanja... lep, al cudljiv telefon.

    Vidi odma sta kupujes, ako uzimas nov, procitaj mu HBOOT znaces moze li lako root i s-off (1.17) ili mora ono prckanje sa zicom zvano juopunutbear (1.2x)...

    Ako je HBOOT 1.23 gotovo je sigurno da je telefon servisiran, tj da mu je zamenjena maticna.

    Noviji dolaze sa HBOOT 1.27 i 1.28

    I da, nije taj konkretno ROM kriv nista, na kom je prestao da radi. umori se hardver.

    I nisam nikad imao 3310, kad je bio aktuelan ja sam bio siroma'. Cale ga nosio dugo, dok je drzala baterija. Verujem da je kvalitetan, Nokia retko gresi u tom domenu.
    0
    Znam dve osobe koje imaju ozbiljnih problema sa Sensation telefonom, cest restart i sl. nakon oficijelnog apdejta na ICS
    0
    Oficijelni ICS nisam probao, prosto vise verujem nezavisnim developerima nego htc-u. Meni nije imao restarte, ali da je problematican bio, jeste, i to je velikim delom presudilo u dvoboju HOX-SGS3.

    Dobru foru ima htc. Nafata te na kuciste koje ima i look i feel. Unutra, kom opanci..
    0
    Ja sam skolu naucio sa HTC Hero telefonom, koji nije dobio Froyo nikada. Tada sam presao na Custom ROM-ove i ne vracam se vise Tako da sa softverske strane skoro da vise i ne gledam kakav je telefon, bitan je hardver. ;)
    0

    ja sam na htc sensation naucio skoro sve zato sam ga ponovo i uzeo, s ovim starim nisam imao nikakvih problema. a ovaj novi sam vec root, jos je imamo 2.3.3 GB, instalirao DarkForest Sensation XE ICS, PG58IMG.zip sam isto insatlairao. Za sada radi super, ne gasi se, nema bagova.

    Hvala Vam na sve, valjda ovaj nece da se pokvari...

     

    Pozdrav.

    css adaptation by ::eboye::
    ...