• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Kako znati da je telefon  regularan , sta znaci flesovan skinut sa mreze , i kakvi problemi mogu da dodju sa tim, kako prepznati jel telefon regularan.  Na  sta treba dobro paziti pri kupovini teleffona.
    in Opšta pitanja by (180 points)

    1 Answer

    +2 votes

     

    1: fizicka ostecenja. Uzmes, okrenes, okrenes jos jednom, stisnes ga malo, okrenes, proveris da ekran nije ogreban (to je najbitnije) ...

     

    2: upalis telefon, upalis sve (GPS, WiFi, mozes i karticu ubaciti ako imas vremena...) proveris malo kako radi... ako je sve u redu ostalo se moze doterati

     

    Koliko sam shvatio tebi regularan znaci na stock romu...to sto je skinut sa mreze nije mana, svi su oni skinuti sa mreze, evo jedan primer, HTC Explorer koji je drug kupio u MTSu je skinut sa Vodafone-e mreze... oni ga skinuli...
    Time se ne ostecuje telefon ni u kom smislu... Isto tako ako je na custom ROMu (koristi operativni sistem koji je izmenjen od strane nekih dobrih ljudi koji svasta znaju) to nije mana, jer oni su svi izmenjeni tako da bolje radi... msm ne bi postojali da nisu dobri.

     

    Evo klasican primer, meni je wifi stalno pucao sa OSom koji je fabricki i prijem signala mi je bio slab (generalno pricam o losem radiju..) a od kad sam ubacio CM9 (OS koji su napravili neki dobri ljudi) wifi radi kao sat i prijem signala je stalno na maxu.

    Na benchmarku sam sa fabrickim imao 1400 pts a sa ovim 2600 ...

    Zato nemoj da te je strah od custom romova jer su oni u neku ruku draz Androida, omogucavaju coveku da ono sto mu se ne svidja promeni, prilagodi sebi.

    OBAVEZNO PROCITAJ http://www.srbodroid.com/cpp/  ... bice ti od koristi.

    Da imas iPhone i los prijem signala, da li bi mogao da zamenis radio..?
    Radio sta..? ;)

    Ako te zanima jos nesto, pitaj...
    Srecna kupovina, uzdravlje.

    by (3.5k points)
    0
    nisam znao za oaj sajt zelim da se zahvalim i tebi a i tvorcu ovoga sajta..lepo je zaista ovo sto si mi objasnio .. hvala od srca hvala puno! e sad imam  planove da uzmem samsung galaxy note, nasao sam na netu raznih on line radnji, koje ga nude od 430 pa na gore uglavnom tu se cena drzi,i nasao sam prodavca,koji mi nudi za 400 e  kaze mi da je nov ne otpakovan full, i da mi cak i daje garanciju.. kakva je danas situacija i kako je zaraditi tesko taj novac bar u mom slucaju, nije mi svejedno upustati se tek tako u kupoviine, mislim ko ima novca za bacanje u nasoj zemlji tesko..pa onda pokusava nekako biti sigurniji u kupovini..i osigurati se bar koliko mogu...  reci mi neko tvoje misljenje o samsung galaxy notu?? mislim na n7000 ovaj drugi novi model  mi je preskup.. sada..  haval ti od  srca za ovako lep i opsiran odgovor..bratski hvala.
    0

    Nema na cemu, stvarno.

    Inace, ja sam izgleda tek sad dobro procitao pitanje, tek sam sad shvatio da se radi o novom telefonu.  

    U slucaju koji si ti naveo: Prvo uzmes racun, pogledas datum, pogledas da li ima sve overene potvrde, uporedis IMEI ..to je bitan detalj, racun moze biti od drugog telefona... IMEI ce pisati engde na racunu ili na nekom drugom papiru ... a IMEI telefona proveris tako sto udjes u aplikaciju za poziv i kucas *#06# i pozoves... kad ti izbaci IMEI uporedis.
    (IMEI je kao JMBG telefona...)

     

    Mozes i da odradis *#0*# to je tzv test mode, izbacice ti buttons tipa sound, vibration, kad kliknes na vibration zavibrira itd, tako proveris da li radi sve na brzinu.

    Software ce biti fabricki cenim(ako je nov, neotpakovan), tako da ono sto sam ti pricao.. sa tim ces se tek upoznati... ;)

     

    Sto se tice Galaxy Note telefona, msm da je odlican... za te pare ne mozes puno pogresiti, sta god da kupis. Mozda je malo precenjen, ali ovako je odlican telefon bar sto se tice specifikacija. Nisam imao priliku da ga koristim, ali nada postoji.

     

     

    0
    hvala  ti od srca!
    0
    Ako uzmes telefon, sta god ti nije jasno potrazi odgovor na sajtu (mnogi postavljaju pitanja koja su pitana milion puta i o njima ima 54 teme...nego su lenji da nauce nesto, da potraze sami) ili na guglu, a ako nisi vest sa guglom pitaj nas neko ce uvek znati odgovor i odgovoriti...

    Posebno posle nekog vremena, kad se u tebi probudi zelja da ga rutujes i ubacis neki stock ICS... ;)

     

    Puno srece sa tom kupovinom...
    0
    dodje mi lepotan danas nemam reci, predobar je !!! nisam se pokajao za cenu ! pozdrav hvala na savetima koristili su mi !!!
    css adaptation by ::eboye::
    ...