• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Kako da izbacim nepotrebne app iz roma,ili da ubacim one koje su mi potrebne u rom? Da li je to moguce samo raspakivanjem .zip fajla,znaci udjem u sistem/app i obrisem/ubacim?

    I da li neko zna gde ima da se skine telenorov rom za ovaj mode(htc explorer)? Trazio sam po netu i ne mogu naci,prvenstevno mi treba zbog srpskog recnika koji hocu da kopiram u nov rom i mozda jos neke stvarcice.
    in HTC Explorer by (990 points)

    1 Answer

    +1 vote
    Izbacivanje neoptrebnih aplikacija iz roma mozes izvrsiti pomocu recimo Titanium Backup-a (skines sa Play Store) ali telefon mora biti RUTOVAN!

    A aplikacije u system/app sam do sada samo menjao, staru za novu, ali verujem da mogu i da se dodaju nove ali moras da "set premissions" ... ali nemoj me drzati za rec za ovo.

    Telenorov ROM, tesko... a evo ti neki RUU-ovi worldwide, pa biraj.... nadji na netu koji ima srpski...

    http://www.htcruu.com/?dir=Pico

    Jos jedan savet: Ako nisi iskusan, nemoj cackati, editovati, nista vezano za system foldere, jer mozes da bootloopujes ili tako nesto. Mnoge stvari na Androidu nisu copy/paste > radi.
    by (3.5k points)
    0
    Odradio sam root,i ubacivao vec custom romove,ali to me je zanimalo da li moze da se izbace ili ubace neke aplikacije. Konam i ja da ubacivanje app ne moze da se izvrsi samo copy/paste ali zanimalo me je sta je to jos potrebno. Na netu sam trazio i nasao da treba program kitcher,tako nesto,ali meni ne treba za "kuvanje" roma,vec samo za izmnu app. Hvala u svakom slucaju,valjda ce mi jos neko pomoci ;)

    Nasao sam stock ROM,tj.te RUU sa navedenog sajta,ali hteo sam bas telenorov jer ima u sebi srpski recnik za tastaturu. Imao sam ga,ali nisam odradio NAND backup,steta. Nasao sam srpski recnik,ali ima oko 120 000 reci od kojih je vecin nepotrebna.
    I takodje imam titanium backup PRO ;)
    Ali to en mogu da verujem,koliko ima korisnika koji su uzeli ovaj isti tel.u telenoru i da se nigde ne moze naci. Problem je jer nisu upuceni u svet androida i jednostavno fon koriste samo  za pozive i poruke,okacio bih ja ali kao sto sam vec naveo,zab.da odradim NAND backup xD
    0
    Kada sam rekao ovo copy/paste mislio sam na ovu tvoju recenicu da hoces da uzmes recnik pa dodas u rom ako sam dobro razumeo ... treba dobro paziti sta-kako, naci neki tutorial na netu...

    Vezano za aplikacije: nasao sam nesto, kao sto sam i mislio, pejstujes app u system ili odradis push preko adb u /system/app i podesis premission na rw-r--r-- ...

     

    http://www.addictivetips.com/mobile/how-to-install-any-app-as-system-app-on-android/

    Mozda aplikacija aplikacija treba da bude sistemski potpisana ili kako vec da se izrazim system-signed...
    0
    Aha,ok. Mislio sam na recnik koji olaksavanje kucanje,znaci da mi predlaze reci,da pojasnim....ali to ako budem nasao.

    Hvala na pomoci,procitacu to i isporbati.
    0
    Znam na sta si mislio...

     

    Nema na cemu.
    0
    Sad se gledao moja neka pitanja od pre i ti si mi isto pomogao
    Bio sam ubacio ICS,i kasnije ubacim noviji build 11,koji je jako nestablan,mreza mi se uvek gubi,pa sam zato hteo da se vratim na stock,jer me vec nerviraju testiranja otslih romova.
    E pa sad imam problem sa RUU,prikopcam mob preko kopma zapocne instalaciju,i prekine je...prijavi mi neku gresku? Ne razumem u cemu je problem. Moguce da je zbog toga sto je starija verzija softvera ruu-a sto sam skinuo a na fonu je novija?
    0
    Ma ja sam ovde starosedelac.

    Evo jedan savet od mene. Ja npr ne ubacujem neki novi build/alpha/beta/stagod dok ne procitam changelog, ako sam zadovoljan izmenama tj ako su vredne menjanja rom-a onda CITAM KOMENTARE OSTALIH CLANOVA... ako se zale, jasno je da treba sacekati malo da ispeglaju ta novi update itd itd.  I naravno ako instaliras neki update uvek odradis NAND prethodno, da u slucaju da bude ova tvoja situacija vratis stari rom.

     

    Nisam upoznat bas sa HTCovima i RUU, ali sam imao priliku da radim to na mom starom HTCu Touch Diamond2 i koliko se secam, pratis uputstva, next next, finish...tako da ne verujem da ti gresis. Pada mi na pamet, ali nemoj me drzati za rec, da ICS ima drugacije particionisanje, mozda zbog toga pravi problem, ali ovo sam sad stvarno lupio, ako te ne mrzi probaj da ubacis neki 2.3 rom pa onda RUU... nzm sta bi drugo moglo biti. Probaj da pretrazis malo po netu, da nema jos neko taj error, prepises text errora u gugl. Ili probaj ovo sto sam ti ja rekao ako te ne mrzi... (prvo ovo jednostavnije - search na google, mozda je neka glupost tipa instaliraj framework )

    :\ Javi sta si uspeo.
    0
    hahaha,barem ima neko stalan da pomaze nama noob-ovima

    Prvi ROM koji sam ubacio ICS od CM,pregledao sam prvo sta sve nudi,i komentare korisnika,i nije imao neke bug-ove i flesujem ja i ispadne da sve radi ok. Isprobavao sam ti ga ja tako jedno mesec dana,i gledam izasala jedno 4 update-a,i reko trebalo bi sa su sad nesto bolje odradili,citam komentare i zale se samo na wi-fi,sto meni nije toliko potrebno,ali slabo da se neko zalio na mobilnu mrezu,reko da pokusam ja,kad ono haos. Zakljucam ekran izgubim mrezu,neko me pozove,javim se,opet izgubi mrezu i popizdim koliko je mreza bila nestabilna a u prethodnom ROM koji sam koristio sve je radilo dobro,u novom gresaka koliko neces. Pa ajde da pokusam JB,od CM 10,ono je tek bilo strasno,pola stvarni mi nije radilo od kontaka do file managera. Batalim ja  i taj,i krenem drugi da istrazujem,pa da probam Sense 4.0 sa ICS,taj nije hteo ni da podigne sistem,dodje do bootanimation i zapuca. Kao trebao je twrp recovery,i to sam pokusao i dalje nije hteo.
    E,pa zato sam odlucio da se vratim na stock,odradio sam ja NAND backup ali takodje nema srpski jezik u sebi,a i sa neke mreze je,tako da mi ne vredi. Skinem sad sa htcruu. i nesto nije u redu,potrazicu gresku. Moguce da je problem jer softver na fonu je 1.28 a sa sajta sto sam skinuo 1.17,ali pise Balkan,tako da kontam da bi trebalo da ima srpski u sebi. Europa i East Europa nisu imale.

    edit: i da,nakon neuspesnih romova,flesovao sam opet GB,i pokusao RUU Balkan,nisam odmah sa ICS pokusao sa RUU,nego sam vec vratio flesovanjem. A citao sam na xda,da hoce da pravi problema sa RUU instalacijom,neke greske da izbaci,pa kazu da je najbolje da se ubaci u zip fajl,a i a to postoji neki postupak,tako da cu morati malo da istrazujem i za to Hvala,od velike si pomoc,samo tako nastavi
    0
    A zasto jednostavno ne vratis neku od verzija CM9/10 koja ti je lepo radila? Ja posle CM9, AOSP ICS i CM10 ne bi' mogao da zamislim da se vratim na GB. Ne kazem da ovi bolje rade, imaju svojih mana, ali nekako taj izgled i osecaj ne bi mogao da batalim, posebno sto je Touchwiz ocajan...

     

    Trudim se.
    0
    Pa razmisljao sam da se vratim na CM9,videcu na koji #build. Da,na samsungu je touchwiz ocajan,blago receno,ali na htc sense je zato odradjen STRAVA barem po meni,jako mi se svidja. Samo problem je sto mnogo ROMemorije zauzima od CM9, i malo interne mem.ima,toliko app i widgeta mu kao ubace,ali u principu i nema ih bas nesto,ali zato "gutaju" memoriju. Ali sve provereno radi,a na custom rom-ove,pitanje je kad ce se desiti FC neke aplikacije. Ne mozes snimati, a i tokom slikanaj se desi FC.

    A najveci problem na stock romu je sto ima jako malo interne mem.a ne podrzava ni jednu skriptu za povecanje iste,jer nema init.d suportt. Pokusao sam da ubacim neke fajlove sto msa skidao,ali prijavi gresku prilikom flash-ovanja,a  CM sve podrzava.
    0
    Dobro, to je stvar ukusa. Kad sam prvi put video Sense, na HTC WF, euforija... O.O

    Vremenom sam ga zamrzeo, ceo taj stil i njegovu "tezinu" na resursima... widgete ne koristim u svakom slucaju. Touchwiz je dosta brz(zavisi od telefona naravno),ali ruzan za medalju.

    To za FC na custom romovima, imao sam samo jedan problem, sa jednim romom (AOSP ICS) ... kad se to desi menjas ROM i cao, nadji neku stabilnu verziju. Imas losa iskustva, vidim ja. Ja mogu da kazem da sto se tice pouzdanosti meni custom romovi rade ~kao stock...
    0
    Dosta njih hvale Sense,ali stvar je ukusa,kao i sto si rekao. Ja bas volim widgete ;) A vidim ti imas dobar fon,i ima mnogo vise romova,za ovaj moj ima romova,ali svi uzimaju od CM i kao nesto prerade,a u principu su isti,sa istim bagovima. Sa prvim custom romom nisam imao nista lose,sa kao unapredjena 4,katastrofalna. Videcu,sta uspem sa ovim stock. A i malo cu citati i traziti resenja i koji je najbolji custom oa ubaciti i isprobati,jer podrzava skripte. Bas imam malo mem.sto je velik problem,a u principu fon radi ok i zadovoljan sam,pravi pocetnicki.
    0
    Ne znam da li imam vise romova, ali podrska za moj telefon nije na zavidnom nivou, tj kao sto si rekao, sve su distribucije i prerade CM-a. Ali sve urade korektno, tako da nemam potrebe da puno istrazujem, 2 lika prave najbolje romove i to je to. Od skoro radi kamera na JB pa sam sad na njemu, sad ga sredjuju, radi se, svaka 2 dana izlazi apdejt, ali jos je alfa (radi super) . Nadam se da ce se zadrzati na telefonu bar i CM10.1 da odrade.

     

    Sto se tice Explorera, bio sam iznenadjen performansama kad sam ga uzeo i nisam verovao kako je pojeo Wildfire S (osim kamere i jos nekih sitnica) ... A WF S precenjen. ajme... Jedan od Best-Buy telefona u tom rangu preko paketa...
    0
    A ja se nadam da se za moj sve lepo doraditi,makar i CM9,zadvoljicu se i sa tim ROM-om. A i CM10,kao i Sense 4...sad i ja hocu sve hahaha...ovde su develpori malo lenji, xD tj. nisu, razumem ljude,rade u slodobno vreme da bi zadovoljili potrebe korisnika,iako od toga i nemaju neke koristi,prosto mogu da zadrze samo za sebe.

    Ma radi kao doxa meni je sasvim dobar,i zadovoljan sam performansama
    A sto se tice kupovine preko paketa,gde nije bio best-buy,kupio sam ga dok je bio na snizenju za samo 1000 kinti u telenoru.

    A smo se raspisali,haos
    Hvala,vec ne znam koji put. Lik si ;)
    0

    "kupio sam ga dok je bio na snizenju za samo 1000 kinti u telenoru."

    Kolega uzeo HTC WF S pre nekoliko meseci 15 hiljada dao... o.O A telefon isti/losiji. Tako je to kad ljudi ne prate, ne raspitaju se nego odu tamo pa prodavacica baci spiku, misle da je space shuttle.

     

    Ako smo se raspisali.

    0
    Ma ja sam citao da su telefoni isti po performansama cak i da explorer dere po nekim stavkama,sem kamere i nekim sitnicama,ali telefoni skroz slicni,po specifikacijama,ali je zato WF S dosta skuplji. I sam kazes da je tebe iznenadio,a ja da sam zadovoljan ;)

    A Desire C sto je izasao,precenjen je a slican exploreru,samo sto ima 1GB ROM-a i kameru 5MP i da,dobio je official ICS,sto moj nece dobiti,ne kontam zbog cega,ver. zbog manjka ROM-a,ne verujem da je zbog RAM-a,jer imaju isto 512MB.

    Mislim,meni dobro dodju saveti,nije bespotrebno raspisivanje ;)
    0
    Ne radi se tu o RAMu i ROMu, kako CM gori na svakom. Nego interes, nije se prodavao dovoljno/ nije flagship model .. nije im interesu da trose resurse na update njega. :\

     

    Tako SGS+ izasao marta prosle godine, nece dobiti ICS oficijalni. Zato sto je mali tiraz kako da kazem...
    0
    Sto jes,jes...nisu toliko prodati i popularni. Samo neka dev.srede neki ROM bez bug-ova i ja cu biti srecan
    css adaptation by ::eboye::
    ...