• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Da li nesto smeta fonu ako mu u toku dana  flesnem 4 i vise puta softevere ?
    in Opšta pitanja by (990 points)

    1 Answer

    0 votes
    Mislim da je ovo negde u domenu "da ali nije bitno". Da to radis 3-4 godine, svaki dan, nije nemoguce da bi izakao NAND. Nije verovatno, ali ni nemoguce. To jest, flash away.

    Mala izmena: proizvodjaci NAND-a tvrde da ista ima 10k ciklus, sto ce reci: 10000: (365x4)=6.89 godina. Svaki dan, po 4 flasha. Pristojno.
    by (13.5k points)
    edited by
    0
    Hvala na odg.cisto me zanimalo ;) ahahhah...znaci mogu komotno da cepam 10 kom.na dan,svakako nece fon trajati toliko godina

    E,sada ko mi mozes pomoci i oko ovoga....hteo sam da instaliram skriptu int2ext+,e izgelda da ne moze na stock rom GB sense 3.5 jer nema u sebi fajl int.d ,pa koliko sam citao moguce je to izvesti samo uz pomoc drugog kernela,e pa sad u vezi flesovanja istog,znam da se radi u cwm,ali ako hocu da se vratim na stock kernel,gde ga mogu naci? Jel ponovnim flesovanjem stock roma vracam i stock kernel ili ne?
    0
    Da, ponovnim flashom stock ROM dobio bi ponovo stock kernel. Naravno, nije nemoguce naci ni sam stock kernel - manji je, ne moras ponovo da root-ujes telefon (ako flashujes Stock stock, znaci bas stock, on nema root, da?), tako da - raspitaj se na thread-u tog ROM-a ima li neko link za stock kernel. Ili - google is your friend.

    Custom kerneli su cesto napredniji od stock, iako umeju ponegde da zabaguju - budu brzi, stede bateriju, vec zavisi od "proizvodjaca". Da ne pominjem overclock/undervolt i razne modove - samo pazi da to sto flashujes bude bas za tvoj telefon. Jedva sam se iskopao iz softbrick-a sinoc experimentisuci sa modom za drugi model telefona, ni nandroid me nije spasio.
    0
    E pa to mene zanima,ako nesto zeznem da vratim stock kernel,flesovanjem roma ili kako god.  Pa flesovao sam stock rom i dalje imam root.

    A bas mi treba custom kernel sa kojim je moguce da ubacim skriptu,pa sam nasao cranium kernel pa se brinem ako ga ubacim i nesto zeznem ili se ne pokaze dobro,npr.srče mi bateriju ili baguje,pa da vratim stock ;)
    0
    stock, rooted.

    jeste nevina, ali nije, tako nekako?

     

    napravi nandroid backup pre flasha (ako imas root imas i recovery, nadam se) - ako kernel zeza, vratis sa restore stari dobri sistem sa sve "stock" kernelom (rootovanim, hehe).
    0
    Izgelda,tako nekako

    Ne znam stvarno,skinuo sam stock rom sa xda,i flashnem ga i ima superuser i instliram rom manager i cwm recovery,sto znaci je root-ovan cim ima super user u sebi i ulazi u recovery.

    Hteo sam da ubacim tu skriptu na cm9 ili cm 10,ali nakon instalacije oba ustanovio sam da ima ogromnis gresaka,barem za mene i odustao,pa se vracam na stock ;) Koristio sam CM9 build 6 i radio je solidno,imao sitnih gresaka,ovaj posednji,haos,kad ga zakljucam nemam mrezu.

    Ma cepnem mu ja kernel drugi pa sta bog da
    css adaptation by ::eboye::
    ...