• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Vidim hvale se neki da strimuju video sa racunara na tablet ili telefon - probao sam, ne ide mi za sad. VLC player koji bi to trebalo da moze da uradi nema tu opciju na Androidu (ili je nisam našao).

    Telefon je GS3 pod Androidom 4.1.2, tablet Nexus 7 pod 4.2.1 (koji je stabilan posle factory reset, tip from AP), računar(i) su laptovi pod Win7, imam adsl wifi router prilicno mator, ne znam podržava li iPv6 ni da li je to neophodno. Nexus za sad nije rootovan (nije da je to problem, čisto - nije).

    Ima li ko iskustva sa ovim?

     

    EDIT: Resenje su dve aplikacije, besplatne na PlayStore: Media House i MX Player. Prva upada na komp, druga pusta video. Na komp instalirati neki od servera za stream, kod mene je vec bio instaliran AllShare by Samsung, preko kog je ovo sve proradilo glatko i iz prve, bez ikakvih podesavanja.
    in Opšta pitanja by (13.5k points)
    edited by

    1 Answer

    +1 vote

    Hmm, pa ja isto nisam uspeo da nateram VLC da strimuje. Uspeo sam da "strimujem" tako sto sam prko SMB (Windows Shares) pristupio sa telefona kompu, i odmah otvorio klip sa kompa gde je on dok je "skidao" i pustao, tj. strimovao.

    Takodje sam sa Plex aplikacijom uspeo da strimujem, ali ne onako kako ti ocekujes.

    Mozes probati i ovo, ako si za DLNA varijantu.

    Ja sam sa shoutcast-om - valjda se tako zove, pravio radio streaming sa kompa, gde on strimuje zvuk preko virtuelne muzicke kartice, medjutim zvuk nije bio bas bas, mada sam to radio dok sam imao HTC Hero, mozda se situacija promenila. Tu sam hteo da napravim ko WiFi slusalice od telefona ali zvuk je em bio mono, em je imao delay.

    by (49.5k points)
    0

    Sa Samsungom problem ne postoji, AllShare Play to radi fino (a radi i DLNA, mada... kasnije). Taj softver oce da se instalira na Samsung telefone i TV (cime pokrivam svoj&zenin telefon i TV, sve Samsung, kill me), ali ne i Nexus 7 (Digresija: ima na PlayStore AllShare Control - aplikacija za ostale (neSamsung) uredjaje, kojoj moze da se kontrolise frizider, klima, sporet, TV iznad serije 7000... nisam video da pominju usisivac - preko Android uredjaja. Sve to (ponovo) ako ih je napravio Samsung. Ovo bi me verovatno odusevilo da je AllShare Play odabrao da radi na bilo kom Android uredjaju (a sto ne bi) - ovako sam bio "meh").

    Nasao sam nekakav Emit Free, koji 'oce i na GS3 i na Nexus, ali ima reklamu koja zauzme kazi ga 8% ekrana - AdAway samo modifikuje pravougaonik u kom je reklama u "Kupite Emit na Play Store" - nije to to. Probao sam zato bas taj SMB (mislim da sam probao, bar... probao sam, u stvari, da pristupim kompu preko EsFileExplorera)- i to nisam umeo da namestim, trazi mi password na nezakljucanom kompu (kompovi su nam nezakljucani)... i sta sad, mora da postavljam passwords? Takodje me buni, PC koristi svoj WiFi da primi net. Da li moze istovremeno i da salje video stream? Moram li da mu (kompu) stavljam staticku IP adresu?Firewall definitivno moram da namestim da ovo propusti...

    Tu su umor i nedostatak vremena prekinuli akciju - ne prestajem da kopam dok ne nadjem zadovoljenje, to sigurno...  Jedino se brinem da ce na kraju vreme potrebno da se pusti stream da bude tako veliko da ce cela akcija da postane besmislena - prosto ponesi lap top u krevet i zavrsi s tim... Primer: kazem GS3 da "find nearby devices" (tako on zove DLNA), obelezim mu da deli samo video fajlove - i on se sa svoja 4 jezgra zamisli na 10-15 minuta dok prelista svih 32GB najbrze memorije koju novac moze da kupi na danasnji dan - da bi nasao svih 12 klipova koji postoje na telefonu. Proradi to na kraju, pristupi on kompu i sve al.. Idi bre. Pa brze cu da prekopiram fajl koji trazim kablom.

    Hvala na odgovoru, btw. Probacu taj DLNA softvercic - velika prednost tableta u krevetu u odnosu na lap top je mnogo tisi ventilator. Masa, i tempreratura, obaska.

    0
    Mislim da na ostale stvari nemam sta da komentarisem, tj. da nema sta da se komentarise, sem na SMB

    Vid ovako, to je osnovni problem svih ljudi na Windows-u sto su navikli da drze komp bez sifre To u Linux svetu nemere

    Dakle, postavi pass na ili glavnog user-a ili napravi jos jednog kom ces dati sifru. Moze da se namesti da te ne pita za sifru pri ulasku u Win, ali sifra mora postojati da bi share-ovao fajlove.

    Zatim uzmi folder koji hoces da share-ujes, desni klik share i dodas tog korisnika sa sifrom ... to je to, ulogujes se preko telefona i poso zavrsen
    0
    Zavrsen, indeed. Ne bez zrtava. Kako god, sad radi i ovako i onako. Hvala za pomoc!
    0
    Nema na cemu, drago mi je da sam pomogao
    css adaptation by ::eboye::
    ...