• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Do verzije 3.5.16 sve je islo kako treba. medjutim od te verzije pa nadalje nece da se azurira, a sad je google izbacio 3.10.9 i nista. koliko god cekao nece. menjam romove, menjam razne gapps verzije, koju god da probam nema sanse. cak sam i probao da instaliram apk sa tom verzijom play storea, ali zamislite taj apk nece da se instalira, izbacuje gresku. nit se azurira, nit se apk instalira. Zna li neko kako bih ovo mogo da resim?

     

    Hvala
    in Opšta pitanja by (7.2k points)

    1 Answer

    0 votes
    Jel si probao npr. da obrises taj play store sto imas i onda da instaliras novi?

    Ili, npr. ako imas 2.3 da ga preimenujes u Velvet, ili u Phonesky ako imas 4.0+ pa onda da stavis u system/app? Ako ni to nece, ne znam sta hoce, mozda onda jednostavno bude do verzije androida..

    Trenutno je najnoviji 3.10.10 inace, http://www.androidpolice.com/2012/12/13/download-latest-google-play-store-3-10-10/

    Probaj samo prvo da instaliras preko vec postojeceg..
    by (6.4k points)
    0
    Cekaj stani -system app. Nije redak slucaj da NECE da se instalira tek tako. Kad sam menjao kameru na Android 4.2 varijantu morao sam cak i libs da zamenim da bi radila, ali ono sto minimalno mora, je sledece:

    - zamrzni stari Play Titanium-om, ili ga deinstaliraj, ili ga preimenuj (Milos ti je gore napisao kako se play.apk u stvari zove - Phonesky na novijim, Velvet na starijim Androidima)

    - prekopiraj novi Velvet (javlja mi se da si na CyanogenMod 7.2 sto bi bio Ginger, right?) u system/apps - i odmah mu podesi Permissions (koristeci ExFileExplorer ili Solid, kako god) na rw-r-r (posle kopiranja, Android mu izlupa nesto tipa rwx-rx-rx, ispitaj postojeci za Permissions pa novom stavi ista takva)

    - restartuj u Recovery, uradi Wipe Cache i Wipe Dalvik.

    - reboot. Kad se podigne sistem, nadji u ExFileExploreru (ili Solidu) taj isti Velvet.apk i klikni na njega - to treba da pokrene instalaciju novog Google Play Store...

    Nandroid je uvek dobra ideja kad prckas po sistemu...
    0
    Kako samo ja ne podesavam permissions-e? Kada god stavljam neku aplikaciju u sistemsku, to nikad ne radim i uvek sve ispadne kako treba.. Jel mozda es sredi sve? Explain
    0
    Pa nisam siguran - meni EsFileExplorer promeni permissions kad kopira iz nekog XY foldera sa SD kartice u system/apps, sad sam imao ta iskustva sa AllShare na Sljamsungu - proverio sam pre i posle kopiranja, i tacno su se PO kopiranju promenila. Nemam pojma sto savetuju da se to vrati/podesi, ali neretko srecem taj red u instrukcijama, pa radim kad kopiram.

    Bese nekakav clanak o permissions (by eboye, garantovano) ovde u lokalu, sam' da ga nadjem...
    css adaptation by ::eboye::
    ...