• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes

    Koliko je pouzdana Migtytext aplikacija i koliko je sigurna?

    Je'l je zaTeamWiewer aplikaciju, potrebno da i moj PC bude uključen kad oću da mu pristupim sa svog mob.telefona iz drugog grada recimo?

    Da li Viber aplikacija skida minute i u normalnoj mreži, ili je ipak to smao telefoniranje preko neta. Pitam ovo, jer sam primetio da se poziv u Viberu, registruje i na običnoj listi poziva kod domaćeg operatera. Pa ako je tako, čemu onda Viber kad se ode u inostranstvo ili zovete nekoga iz inostranstva - ako vam naplaćuje operater i te pozive (roming i sl.)

    Može li doći do zloupotrebe od strane vlasnike sa bazom podataka, odnosno imenika, ili se to ipak čuva na njihovim serverima na kojima niko nema pristupa. I konačno, postoji li neka bolja odnosno bezbednija aplikacija za tu namenu - pisanje SMS poruka preko PC-a. Govorim ovo za MIghtytext aplikaciju, ali i za sve generalno.

    Evernote - koliko je korisna i za šta ista služi? Traže vidim registrovanje, a isto mi se ne dopada baš.

    Kako izbisati svoje podatke odnosno registraciju, (korisničko ima i ostalo) ako smo ostavili za instaliranje neke aplikacije, a ista nam se po instaliranju ne dopada - npr. Instagram, Mightytext, Evernote...

    Je'l danas neophodno registrovati se baš za za sve te stvari... Kao da nas "Veliki brat" posmatra, pa prati nas. Mislim, nije paranoja, ali u svetu umrežavanja i informacija, jel' neophodno baš znati takve podatke o korisnicima i zbog čega. Konačno i vama sam dao to isto, pa ko mi garantuje da nećete zloupotrebiti iste.

    Unapred hvala na odgovorima - nov sam u korišćenjeu Android telefona, pa se tek upoznajem sa istim.

    Saša S.

    in Aplikacije by (120 points)

    1 Answer

    +1 vote

    1. Ne znam (ni sta je Migtytext, al verujem da se pise Mightytext).

    2. Da (TeamWiewer se pise TeamViewer)

    3. Ne. To sto prikazuje i obicne pozive, njegova stvar, ne skida "impulse", samo megabajte (Viber).

    4. Moze. Svaka baza moze da se upotrebi, i zloupotrebi. (Ovo za MIghtytext, ponovo typo).

    4b. Ne znam, za SMS koristim telefon, ne racunar.

    5. Cini mi se za pisanje belezaka. koliko je korisna zavisi od korisnika. Ne dopada ti se da se registrujes - nemoj da je koristis (Evernote). Imas Colornote, koja moze da se koristi bez registrovanja (osim na Google Play).

    6. Ne znam da to moze - verovatno ne.

    7. Nije neophodno. Ne moras da se registrujes nigde, osim u MUP-u. Samo, ako si raspolozen da ti neko raspolaze podacima, mozes da koristis neke servise - oni su navodno besplatni, tj. jedini nacin da uzmu neke pare je da ti ponude reklamu ili prodaju podatke koje su od tebe dobili, ili ukrali. Nemas nikakve garancije da ti cak i Srbodroid nece zloupotrebiti podatke.

     

    Na kraju (samo, ispravka, ova tvoja pitanja, to JESTE paranoja) - znas li da ti Google cita svaki mail? Bukvalno svaki, i onaj koji ti jos nije stigao. Tako naime radi Google Now, pregleda tvoj Gmail (koji si morao da napravis, ako ga vec nisi imao, cim si kupio Android) i odatle zna kad da ti servira karticu za doletanje/odletanje/kasnjenje aviona, npr. Ili da ti automatski prikaze bar kod za cekiranje, koji ti je prethodno stigao na Gmail. Ne verujes, pogledaj ovde.

    Google i mnoge druge kompanije zaradjuju tako sto prodaju reklame. Da bi ih plasirali personalizovano, uzimaju podatke od korisnika sto je vise razlicitih mogucih servisa i njihovih aplikacija. Zahvaljujuci tome, kad si na netu, stizu ti reklame za fudbal, ili muziku, ili film, ili sta te vec zanima, a ne za hortikulturu, ni za veterinu, ni za miniranje, mislim da je dovoljno primera. Ako na to nisi spreman, prodaj Android, kupi obican telefon.

    I beleznicu.

    I kompas.

    I mapu.

    I digitron.

    I fotoaparat, i album za slike.

    I audio player, i video player. Racunar vec imas, doduse. Imas li predstavu sta je sve o tebi moguce saznati na osnovu tvog racunara? Verujes da si bezbedan iza firewall-a? Think again.

    by (13.5k points)
    0
    OT: Ponekad me ostaviš bez teksta
    0

    devil nevjerovatno lijepo sročeno...

    css adaptation by ::eboye::
    ...