• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

  2.1k questions

  2.3k answers

  3.3k comments

  33.2k users

  0 votes

  Buraz mi je u NYC, i našao sam super-jeftin tablet za 83 evra kao kranjom cenom sa isporukom u NYC. U pitanju je stariji model, nakon njega su izašla još dva:

  Coby Kyros MID7015 7-Inch, link je na zvanični sajt, 83 evra sa šipingom, ima skoro 300 dobrih review-ova na Amazonu, uber-popular!

  Coby MID7015 tablet  runs on with Android 2.1 OS and a generous 7 inch resistive touchscreen display.

  The Coby Kyros Internet tablet is powered by an 800MHz ARM-based processor, 4GB of storage, WiFi 802.11 b/g, USB 2.0, 3.5mm headphone, Built-in Speaker, integrated flash memory and HDMI port to connect the tablet to your HD TV. You will be enjoy 1080P HD videos, photos, music, and more. Coby Kyros Internet tablet compatible with Microsoft Windows XP, Vista, windows 7 and Mac OS or Linux.

   

  Coby Kyros MID7024-4G 7-Inch -- $163 + šiping

  Prvi je 800MHz, drugi 1GHz, oba rezistivni ekran, 512 RAM, Android 2.2, HDMI output, intregating front facing camera, built-in microphone... detaljne spec na zvaničnom sajtu.

   

  Coby KYROS MID1024 je model od 10" -- $272 + šiping

  7" je 18,4 x 11,6 cm. To je kao rack (fioka) za 3,5" HDD. Preveliko za šaku, premalo za nešto drugo (u odnosu 16:9) -- šta vi mislite?

  10" je 104% veća površina od 7": http://www.displaywars.com/7-inch-16x9-vs-10-inch-16x9

  Da bi dobili cene u evrma, pomnožite sa 0,68.

  Kako vam se čini? Da kupim onaj prvi?

  in Ostali tableti by (630 points)
  edited by

  2 Answers

  0 votes
  Ја не бух куповао таблет који има спорији процесор од 1GHz и резистивни екран, мислим да се то не исплати ма колико он био јефтин. Андроид је занимљив ако можеш да испратиш нове програме, РОМ-ове... Са старим хардвером то не може, сада је и 1GHz мало а зумирање на резистивном екрану заморно.
  by (3.8k points)
  0

  Hvala na odgovoru! Hteo sam najpre da ga uzmem zbog vrlo male cene (84 evra krajnja cena) i zbog toga što nikad nisam koristio Android, kao ni tablet.

  Znaš već, kad se kupuje prvi automobil, ne uzima ne BMW, već jugo smiley.

  Drugar mi je za ovaj tablet rekao:

  mislim da je solidan tablet. ima jak procesor sto je bitno. ako mozes, kupuj odma. jedino moras da razmislis o tome, da je 7 incha u 16:10 jako mali ekran, odnosno mali tablet.

  za tablet - sta kupis, tako si dobio i nema custom budzenja, nazalost. a ovaj Coby nema nesto puno podrshke na forumima. to zapravo jeste bitno, u smislu - desi se neki ROM kvar ili neki hardverski ne daj boze. i onda si zapravo osudjen na emuliranje reshenja sa drugih tableta, nasuprot konkretnom reshenju.

  Pošto ni tablet ni Android nikad nisam imao/koristio, šta je finalni savet? Ako kupujem, moram odmah da naručim (samo Amazon), jer moj buraz u subotu leti iz NYC za Evropu.

  Mogu da naručim ovaj: Coby KYROS MID1024 je model od 10" -- $265, tj. 183 evra krajnji trošak.

  Zvanični sajt. Ima specs. Amazon sajt. Nemam šiping jer imam AmazonPrime.

  Da li je ovaj bolji, isto je 1GHz, kapacitivni ekran, videti specs.

  Iskreno, ne bih da dajem puno para na tablet jer ga nisam nisam imao, imam 15" laptop, 10" netbuk, nekoliko desktop PC računara, ne znam za šta bih konkretno koristio tablet, pa bih zato neki jeftiniji.

  Konačno, ne mora da bude Coby KYROS, može i drugi proizvođač, možda neki sa boljom XDA podrškom, ali da mu cena bude do $250, što je možda i nemoguće.

  Još jednom -- hvala!

  0

  Novo pitanje sa konkretnim Amazon linkovima postavio sam ovde.

  0 votes
  Odgovor LittlePrince-u:

  ekskluzivnan primer neznanja.

  pre svega, za rezistivan ekran nisi u pravu, jer je GLAVNA mana tableta kada se poredi sa PC-jem - spor input. a stilus i naviknutost na isti su definitivno bolja i brza varijanta kucanja. govori ti lik koji je imao iPad, Galaxy Tab, FT2, FR-809 i Herotab M10 (kapacitativna 10ka)

  zumiranje jeste problem sa rezistivnim, al ako si ga jednom uhvatio u ruke, dva dana koriscenja tableta je dovoljno da se navikned na double tap.

   

  a sad za procesor - klok procesora na ARM-u ne znaci ama bas nista! default Cortex A8 SoC od bilo koje firme - TIOMAP, samsung, quallcom, Freescale na 800mhz radi skoro duplo brze od bilo kog procesora sa ARM11 setom isntrukcija, pa cak i od Snapdragon-a prvog koji je na 1Ghz.

  ARM procesori nisu PC procesori pa da gledas samo jednu stvar, i pritom ima daleko vise proizvodjaca od dva u PC sferi. Hummingbird na 1.2 nije nista znatno brzi, cak sta vise sporiji je u par benchmarka od A8 TIOMAP-a.

  CortexA8 je dupli superskalar, sto znaci da klok za klok obavlja duplo vise instrukcija od ARM11, odnosno - ima duplo jacu procesorsku moc, duplo vise FLOPS-a ima.

  i najbitnije - analogija sa PC-jem klok za klok takodje ne postoji. ARM arhitektura je naprednija i bolja od x86, te neko realno poredjenje je da je Single core ARM na 800Mhz jaci procesor od Celerona na 1.8ghz. tako da - 800mhz nikako ne moze da bude lose, u poredjenju sa 1Ghz na tabletu.
  by (180 points)
  0

  Hteo bih svih učesnicima ove teme da se istinski zahvalim na trudu i vremenu a posebno korisnim informacijama za potpunog i Android i tablet početnika! yes

  css adaptation by ::eboye::
  ...