• Registracija
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

  2,127 pitanja

  2,268 odgovora

  3,283 komentara

  2,721 korisnika

  Kako da rootujem Prestigio 4300, da li postoji neki poseban "alat" za taj model?

  0 glasa/ova
  pitano Feb 26, 2013 u Opšta pitanja od marikone (120 poena)

  1 odgovor

  0 glasa/ova

  Izgleda da ne postoji POSEBAN alat, ali postoji alat kojim se može odraditi root

  odgovoreno Feb 26, 2013 od IvanP (13,490 poena)
  Previše sam zelen u ovom svetu pa imam, čini mi se, opravdan strah da ne zeznem nešto. Potrebna mi je neka preciznija instrukcija ako to nije problem.

  Na postu čiji sam ti link dao postoji link za youtube klip koji detaljno opisuje šta treba uraditi i kojim redom, evo tog klipa.

  Ne znam kakav ti je engleski ni kako se snalazis u command prompt, a od te dve stvari bitno zavisi koliko opširno objašnjenje ti je potrebno - može da varira od 5 redova (što ću da napišem posle ovoga) do nekoliko stranica, što nemam baš ni volje ni vremena da kucam. Meni je (svi smo bili zeleni nedavno, Android je nova stvar a nismo svi programeri pa da se razumemo u skripte i te stvari) za prvi root bilo potrebno jako mnogo čitanja, dok nisam tačno znao šta radim, kad i kako, nisam smeo da počnem da ne upropastim telefon - i dobro sam uradio, jer jeste pošlo naopako i umeo sam da se iščupam, zahvaljujući dobroj pripremi. Tako da, odgledaj klip, zapiši ako treba (ja sam to radio ;) ) na papir redom proceduru, i kad si spreman, probaj. Znači, grubo, koraci su sledeći:

  1. Potrebno je da instaliras drivere na svoj komp, za svoj telefon. Naći ćeš ih na sajtu proizvođača obično. Treba da Device Manager (ako koristiš Windows) prepozna telefon - onda su drajveri ispravno instalirani. Takođe, treba da skineš taj fajl linkovan na xda i razzipuješ da negde na D:/Novifolder

  2. Na telefonu, treba da uključiš USB Debbuging (obično je u Settings/Developer Options), kao i Unknown Sources (obično je u Settings/Security). Onda se telefon poveže na računar USB kablom (direktno, ne preko 4 u 1)

  3, Sad ide deo pokazan na klipu, pokrene se Command Prompt (Run as Administrator), promeni se folder u kom se nalaziš, proveri se da li računar vidi telefon, i pokrene se skripta, sve je ovo detaljno objašnjeno u klipu.

  To je to. Ogledaj, zapiši korake, probaj kad si spreman, pazi da imaš dovoljno baterije i da ti se kabl ne otkači od kompa dok ovo radiš i nema problema, dobiješ root. Ispalo je malo više od 5 redova, ali znam iz iskustva da na ovo napisano može da se postavi 50 pitanja - na sve njih da odgovorim nemam kad - nešto ćeš morati da naučiš iz priloženog videa.

  Ivane, ništa drugo mi ne preostaje nego da ti se zahvalim na vremenu i trudu. Bilo bi sramota da još postavljam potpitanja posle ovoga. Nadam se da ću se snaći. Hvala još jednom.
  U stvari, ne bi. Slobodno postavi potpitanje ako naletiš na nejasnoću ili problem - samo prvo odgledaj taj video par puta, odličan je, vrlo jasno objašnjeno.

  Ja bih išao na opciju 1 u skripti...
  css adaptation by ::eboye::
  ...