• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    in Opšta pitanja by (120 points)

    1 Answer

    0 votes

    Izgleda da ne postoji POSEBAN alat, ali postoji alat kojim se može odraditi root

    by (13.5k points)
    0
    Previše sam zelen u ovom svetu pa imam, čini mi se, opravdan strah da ne zeznem nešto. Potrebna mi je neka preciznija instrukcija ako to nije problem.
    +1

    Na postu čiji sam ti link dao postoji link za youtube klip koji detaljno opisuje šta treba uraditi i kojim redom, evo tog klipa.

    Ne znam kakav ti je engleski ni kako se snalazis u command prompt, a od te dve stvari bitno zavisi koliko opširno objašnjenje ti je potrebno - može da varira od 5 redova (što ću da napišem posle ovoga) do nekoliko stranica, što nemam baš ni volje ni vremena da kucam. Meni je (svi smo bili zeleni nedavno, Android je nova stvar a nismo svi programeri pa da se razumemo u skripte i te stvari) za prvi root bilo potrebno jako mnogo čitanja, dok nisam tačno znao šta radim, kad i kako, nisam smeo da počnem da ne upropastim telefon - i dobro sam uradio, jer jeste pošlo naopako i umeo sam da se iščupam, zahvaljujući dobroj pripremi. Tako da, odgledaj klip, zapiši ako treba (ja sam to radio ;) ) na papir redom proceduru, i kad si spreman, probaj. Znači, grubo, koraci su sledeći:

    1. Potrebno je da instaliras drivere na svoj komp, za svoj telefon. Naći ćeš ih na sajtu proizvođača obično. Treba da Device Manager (ako koristiš Windows) prepozna telefon - onda su drajveri ispravno instalirani. Takođe, treba da skineš taj fajl linkovan na xda i razzipuješ da negde na D:/Novifolder

    2. Na telefonu, treba da uključiš USB Debbuging (obično je u Settings/Developer Options), kao i Unknown Sources (obično je u Settings/Security). Onda se telefon poveže na računar USB kablom (direktno, ne preko 4 u 1)

    3, Sad ide deo pokazan na klipu, pokrene se Command Prompt (Run as Administrator), promeni se folder u kom se nalaziš, proveri se da li računar vidi telefon, i pokrene se skripta, sve je ovo detaljno objašnjeno u klipu.

    To je to. Ogledaj, zapiši korake, probaj kad si spreman, pazi da imaš dovoljno baterije i da ti se kabl ne otkači od kompa dok ovo radiš i nema problema, dobiješ root. Ispalo je malo više od 5 redova, ali znam iz iskustva da na ovo napisano može da se postavi 50 pitanja - na sve njih da odgovorim nemam kad - nešto ćeš morati da naučiš iz priloženog videa.

    0
    Ivane, ništa drugo mi ne preostaje nego da ti se zahvalim na vremenu i trudu. Bilo bi sramota da još postavljam potpitanja posle ovoga. Nadam se da ću se snaći. Hvala još jednom.
    0
    U stvari, ne bi. Slobodno postavi potpitanje ako naletiš na nejasnoću ili problem - samo prvo odgledaj taj video par puta, odličan je, vrlo jasno objašnjeno.

    Ja bih išao na opciju 1 u skripti...
    css adaptation by ::eboye::
    ...