• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Video sam negde na Google play da postoji aplokacija koja ti pomaze da pronadjes svoj telefon ako je izgubljen ili ukraden. A posto nisam odmah instalirao posle sam zaboravio kako se zove pa me zanima da li neko zna za neku ovakvu aplikaciju i da li to stvarno radi. Hvala unapred
    in Aplikacije by (1.1k points)

    2 Answers

    +1 vote
    Imas dve popularne, Find My Phone i Wheres My Droid, obe su korisne, ako ne umes da cuvas telefon. Postoji brdo opcija u svakoj i nabrajanje je uzaludno, instaliraj pa pregledaj, ali u principu nude ti da ti telefon javi svoju lokaciju bilo sms-om, bilo mailom, kad se ispune odredjeni uslovi. Bolje je da mu je GPS ukljucen jer mu je tad lokacija preciznija. Citao sam dugacak blog nekog lika koji je izgubio svoj telefon u taksiju ka aerodromu i uspeo da ga locira i dobije nazad iz druge drzave, znaci, stvarno radi.

    Nedavno se na G+ pojavio post o drugom liku, koji je izgubio telefon, a imao ukljucen auto upload na Google + fotografija. Ladno mu se na profilu pojavila fotka lika koji je telefon nasao Sta je bilo posle, ne znam... Drzi telefon u ruci i neces ga izgubiti, tako sam ja to resio. Ako nije u ruci, sluske. Eventualno ako MORAS da jedes ili se kupas, onda neko bezbedno mesto, al da ga vidis stalno  
    by (13.5k points)
    0
    Hvala na odgovoru. Ja se sa mojim telefonom razdvojen skoro ceo dan posto radim na takvom poslu gde su telefoni zabranjeni pa ga ostavim u garderobi u koju svako moze da udje.
    0
    Uh, rizično. Ja bih platio Tasker i narihtovao ga da mi  pošalje mail, ako su računari dozvoljeni na tvom poslu, ili pošalje sms na neki drugi telefon, čim promeni lokaciju u radno vreme (bilo pomoću GPS ili G-senzora). Moguće je da će i pomenute dve aplikacije imati tu opciju, Tasker je malo složen za upotrebu. A može za uslov da se postavi i "when screen ON, between 07:00 and 18:00", pa ako ga iko sem tebe uopšte uključi, odmah te alarmira (ovo mislim da može u Tasker-u, teško na drugi način).
    0 votes
    Imas i preko anti-virusa.
    Opcija se zove anti-theft...Licno koristim i dobro sluzi.
    by (1.7k points)
    css adaptation by ::eboye::
    ...