• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    uradila download, code nisam dobila sms-om, vec preko poziva, postavila ime ali sinhr. kontakata (svi su na sim kartici) je neuspesna! hvala
    in Aplikacije by (180 points)
    0
    Da li je omogućena sinhronizacija u samom telefonu?

    2 Answers

    +1 vote

    Pogledaj ovde. Moguće da je do načina upisa brojeva telefona, tj ako je neko registrovao broj na Viber u formatu +381641111111, mora u tvojim kontaktima da bude u istom tom formatu, ne u obliku 0641111111. Rešenje bi bilo, promeniš način zapisa broja na SIM kartici, jedan po jedan. Inače, svi kontakti na SIM je malo arhaično rešenje, mada ima slučajeva gde je neophodno (tipa menjaš telefone a koristiš istu SIM karticu, a drugi telefon nije Android pa ne može preko Gmail da ide sinhronizacija). Ako nisi u toj situaciji, prekopiraj kontakte na gmail, bezbednije je i udobnije.

    by (13.5k points)
    0 votes
    hvala na odgovoru. medjutim, i dalje ne radi. nijedan kontakt nije sinhronizovalo. cak sam po preporuci sa linka koji ste naveli, promenila cifru, pa vratila na pravi broj - nista. takodje, uradila sam sinhronizaciju kontakata sa telefona na gmail account, ali ne vidim da se ista promenilo, niti na gmailu vidim te kontakte.

    jasno vam je da sam absolute beginner sa android telefonima, a ovakve stvari me dodatno obeshrabruju :/
    by (180 points)
    0
    Vidim da je ovaj problem jedan od najkomentarisanijih na njihovom sajtu, povremeno im se servis blokira pa ne radi, poneki korisnici imaju problem sa drzavom u kojoj se nalaze (Iran, UEA, izmedju ostalih, blokirali Viber), vidim da se isti problem javlja i na iOS i na Android aplikaciji (sto meni znaci da je problem do njih, a ne do telefona). Skloni Viber, restartuj telefon, instaliraj ga ponovo, mozda prodje sinhronizacija - ili se obrati njihovoj tehnickoj podrsci, samo navedi telefon, OS, drzavu i provajdera.
    css adaptation by ::eboye::
    ...