• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes

    Zdravo,
    Imam S2, kako mi Telenor nije slao ažuriranje na JB, uz pomoć vaših saveta, uspešno sam skinuo sve programe i sam nadogradio telefon. Sve radi 5 smiley
    Telefon sam uspešno rutovao i pomoću "Deinstaler Pro" pobrisao aplikacije za koje sam bio siguran da mi netrebaju, a da neću nešto pokvariti. Telefon radi stabilno i baterija neuporedivo duže traje. (ponosan sam na sebe jer dok nisam počeo Vas da pratim, nisam imao poima o Androidu)

    PITANJE 1. šta sve smem da brišem sa telefona? Ima još neke Yahoo aplikacije koje nisam uklonio, Mikrobi pozadina...

    PITANJE 2: šta dobijam instalacijom CYANOGENMODa?
    Da li se brišu instalirane aplikacije kao kod resetovanja moba?
    Da li mogu nešto debelo da pokvarim ukoliko to radim sam?

    Unapred hvala

    in Samsung Galaxy S2 by (180 points)

    1 Answer

    +1 vote
     
    Best answer
    Odgovor 1: Sve što ima Yahoo u imenu možeš slobodno da skineš. Sve pozadine i Live Wallpaper takođe - osim one koju koristiš, naravno. Većinu Samsungovih aplikacija možeš da skineš - ima nekih koje će same da se vrate.

    Odgovor 2: (language switch -> ON) Cyanogen je tolko brz da izuva iz cipele. Gubiš sve, da vratiš Google aplikacije treba ti GApps, da vratiš ostale dovoljno je da se naloguješ na Play Store. Neće se pokaješ - probaj. (language switch -> OFF).
    by (13.5k points)
    selected by
    0
    Neeeeeeeeeeeeeeee

    Ne restoruj nista, osim SMS-ova, i aplikacija direktno sa Play Store. Data restore zaboravi, samo ce da upropaste nesto... Podesavanja, da naravno, kad vidis sta radi koje - ima svasta u CM.

    I, na zdravlje
    0

    OK hvala smiley

    Da li sam skida apdejtove ili moram sam da proveravam?

    0

    Za aplikacije, ko bilo koji Android, sam.

    Za ROM, ima mislim Goo manager, trebalo bi da dolazi sa ROM, ako ne, evo ga  ovde - taj moze da automatski proveri, i po zelji skine, i instalira novi nightlie (ako ih ima, tj ako nisi na stable verziji CM). Ja sam nightlies dobijao svaka 3 dana, al smori malo stalno reinstaliranje - nije da moraš sa wipe radiš, al ipak..

    0
    Uspešno sam instalirao CM10.1 lepo radi ne pravi probleme. Upravu si, osetno je brži telefon, ali sam pomalo razočaran, ne znam ni sam šta sam očekivao?! Možda dok ne provalim sve?
    Imao sam malo problema oko instalacije Gapps, ali i to sam reši.
     

    Izgubio mi se radio, onaj standardni, a to je nešto što BAŠ koristim. Probao sam da nađem na Play, ali slabije. Ima li neka fora ili je možda skriven negde?!
    0

    Nema fora - nema Samsungovih aplikacija.

    Skinuo sam ja sa svog sistema FM, evo ga ovde. Bio je u System/App, permissions su mu

    -rw-r--r-- , pa probaj - ne znam, iskreno, radi li bez Samsugovog sistema.

     

    Edit: javlja mi se da neće da može. Ima neku muku FM Radio počesto sa AOSP, sećam se iz vremena htc telefona da sam se mučio sa tom aplikacijom, ako instaliram portovan ROM ili AOSP - probaj, neće nišda da se upropasti, samo možda neće da radi (verovatno neće da radi, tačnije).

    I javi šta si napravio, volim da znam.

    css adaptation by ::eboye::
    ...