• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    +1 vote
    Zasto mi se wifi sam diskonektuje sa mreze kad se napuni ram memorija a i pre se punila pa se nije gasio imam 289 mb i dodje negde 230 i diskonektuje se i nece sam konektovat moram ici u seting i cim udjem u wifi podesavanja sam se onda konektuje a nece ovako dok neudjem.Igram igricu online i u po trke se iskljuci i diskonektuje sa igrice odem task manager oslobodi prostor 94 mb samo zauzeto ja udjem ili na browser na fb i posle 1 min se diskonektuje kad kilam sa task manager i udjem u browser memorija se napuni na 174 i opet gasi wifi?A pre isto bude malo rama a wifi radi
    in Operativni sistem by (1.8k points)

    2 Answers

    0 votes
    Hmm, jesi siguran da je vezano za zauzece RAM memorije? Ja imam BlueBerry TV Cat koji imam 1GB RAM memorije i desava se da se sam doskonektuje kada se pregreje uredjaj. Cim se malo ohladi, kad isto tako udjem u WiFi settings, on se konektuje.

    Jel ti se greje telefon? Mozda je CPU slab ili mator.
    by (49.5k points)
    0
    Kad resetujem telefon onda mogu prvu aplikaciju koristit npr browser i negasi se ali ako sad izadjem pa udjem u drugu onda se gasi ili ako ostavim telefon preko noci izgasen wifi i ujutru upalim wifi opet se diskonektuje moram ga reset.Sinoc sam resetovo ga i uso na browser i bio jedno 20 minuta i nije se gasio nisam nigde drugo ulazio i onda sam ga ostavio izgasio wifi i lego,ujutro sad ukljucim i nije ni minut izdrzo izgasi se.Telefon se greje kad igram igrice malo vise a ovako ako malo duze radim nesto onda pozadi malo zagrejan procesor mi je 600mhz i kad klokujem na vise opet isto
    0
    Posto kazes da klokujes CPU, pretpostavljam da imas neki Custom Kernel da bi to radio ... moguce je da su drajveri za WiFi u tom Custom Kernelu losi, a moguce je i da koristis neki governor koji nije optimizovan.

    Probaj governor da stavis na ondemand ili touchdemand (ako imas, ovo je noviji governor).

    Takodje probaj da mu spustis max frekvenciju na npr. 500 MHz da vidis da li se i dalje desava.

    Moguce je da se pregreva tako klokovan i da gasi "senzore".

    Ne znam koji telefon imas, ali kod HTCa znam da je radio zaduzen za sve bezicne komunikacije. Moguce da imas neki bajat radio koji ne drzi stabilnu konekciju. Pogledaj koji je poslednji radio za tvoj telefon i probaj da ga flesujes. Moram da ti napomenem da je ovo dosta rizicna radnja ako ne znas sta radis. Pogresno flesovan radio moze da brikuje telefon.
    0 votes
    @eboye Mjenjao sam guvernor  bio je na ononemad pa sam stavio smartassv2 i isto.stavio sam procesor na max 480mhz nepomaze,da li mi ti mozes naci taj radio galaxy fit s5670,i ako brikujem telefon da li ga mogu odblokirat preko nkeih programa.

    I moguli se ti drajveri za wifi rucno apdejtovat ili da drugi sistem radim.Ja kolko se secam prvo mi je radilo na ovom sistemu wifi i posle nije htelo ali nisma siguran.

    EDIT:E mislim da se samo na mom netu gasi pali konektovo sams e na drugi od komsije i nije se gasio a kod mene se gasi sta bi moglo biti,modem je novi jetspeed najnoviji iz adsl-a pre 10-ak dana sam ga dobio a tad sam i internet ponovo ukljucio?
    by (1.8k points)
    edited by
    0
    Ako brick-ujes uredjaj, onda nema nazad ... radio ako se lose flash-uje, uredjaj se nece upaliti.

    Ali koliko vidim na drugom WiFi-u nemas problema.

    Probaj da promenis kanal na kom radi tvoj ruter/modem, probaj da promenis nacin zastite, takodje probaj da podesis lease time na neki veci na ruteru.

    Nisam strucnjak za rutere, ali znam ponesto, tako da mozda nemam pravi odgovor, ovo je ono sto bih ja probao.
    css adaptation by ::eboye::
    ...