• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes

    Pošto moji i ja nismo baš pri nekoj kinti da uzmem neki supertelefon(HD2 mi je nestao na plaži ), pre eventualne kupovine Xperia-e V sam dobio S3 Mini da koristim pa da ga kasnije dam sestri. Međutim, koristim ga već dva dana i nijednom nije secnuo, zalagovao. Brine me samo development za kasnije jer i nije baš neki(možda je i ok, ali imao sam HD2 pa mi je sada sve malo).

    Sviđa mi se, zanima me vaše mišljenje. Slažem se da nije prejak telefon, ali uopšte nije loš i brzo radi(za sada).

    http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1835 Evo pa ocenite.

    Da, ili ne? Sviđaju mi se i ekran(gotivim amoled) i procesor, ima i 1GB ram-a, 4 inča ekran, 480x800...

    in Preporuke telefona i tableta by (6.4k points)

    1 Answer

    0 votes
    O development za HD2 smo već pričali - nećeš naći sličan, ni za telefone prodate u desetinama miliona kopija. Odmah zaboravi na to.

    A Galaxy S3 mini se meni čini boljom varijantom od Xperie. Evo anegdota, umesto objašnjenja: gleda moja žena Androide, oće neki manji od moje GStrojke, i ja preporučio GS3mini, ili Galaxy Nexus (da se ne izvinjavam kad neki htc krene da se kvari, ko što se meni svaki pokvario). Njoj se medjutim bas htc dopao, i to One, samo joj žao tradicionalnih 1000$ koliko flagship košta u Sočiju, te se ona premišlja, a ja pričam s prodavcem: Imate li još šta, da nije ogromno, a da nije kilavo? Gde su vam Xperie, ne vidim ni jedan Sony? A, ne prodajemo više Sony, otkako su nam vratili 40% jedne isporuke sa nekim pritužbama. Ma dal? A Samsung, koliko njega reklamiraju? Jedan GS3 za godinu dana.

    Ozbiljna radnja u centru grada inače, udarna lokacija, nisu neki bolidi iz haustora. Prodaju 3 telefona u minuti.

    Pa ti vidi kontrolu kvaliteta ko bolje radi. Hardver koji stavljaju je em kvalitetan, em KONTROLISAN, što je vrlo važno ako misliš da ti telefon potraje - a ja uvek mislim. Moj GS3 je probio prvu godinu i nema ni ogrebotinu (dobro, jedno ćoše oguljeno, pao na beton sa 2m, dobro sam i prošao sa oguljenim ćošetom - ali i to nije skroz slučajno: Samsung ostavlja neki zazor unutra, kad padne da ne riknjava odma ekran ili matična, a i po zlu čuvena plastika (u stvari, polikarbonat od kog se prave svemirske stvarčice, al nećemo da ulazimo u to) solidno apsorbuje šokove, i ne grebe se uopšte). Ovo za zazor sam saznao od Adama Outlera, onog lika što bataljuje telefone na xda-developers. Drugim rečima, it's no brainer. Uzni Samsunga, zahvaljivaćeš posle.
    by (13.5k points)
    edited by
    0
    Hvala na odgovoru. Zadržavam definitivno Mini jer je stvarno dobar telefon. Jednostavno mi je dovoljno iako sam taj "advanced user" jer igrice retko i igram, a rom ću da mu nabacim tek kad izađe neka naprednija verzija jer sve ovo 4.1, 4.2, 4.3 su neki "minor changes". Sve pohvale za Samsung, zaista nisam očekivao ovo, a i prošlo je zlatno doba HTC-a odavno(razmišljao sam da čekam One Mini). I u istoj su meri bezobrazni prema korisnicima kao i ranije, a ćaletu se na HOX-u pojavila druga žuta mrlja u drugom uglu(kupljen negde krajem maja prošle godine). Sramota, telefon za koji daš 600e bar te dve godine treba da bude pouzdan. Sada i shvatam zašto je Samsung tu gde jeste. Koliko god ih prozivali za plastiku i ostalo, odlični su postali.

    Srećno sa kupovinom One-a!

    P.S. Uzeo sam danas onu silikonsku masku za zadnji deo tako da se za ogrebotine ne brinem. Ona srebrna lajsna je verovatno malo osetljivija u odnosu na ostatak. I da, zaboravih. Jeste da ne znači, ali bolje je na Quadrant-u od GNEX-a dosta ovo malo čudo.
    0
    Ja od kupovine koristim flip cover - on je i kriv za ostecenje, pokusavao sam jednom rukom da ga otvorim i javim se na poziv, a to trazi malo spretnosti (koju ja inace imam, al tu sam bio malo under the weather).

    Prozivke za plastiku stoje - sta ce im onaj lak nikako ne razumem. Da su lupili mat i jos neku teksturu, niko im rec ne bi rekao. Ipak, to je trenutno najbolja unutrasnjost koja moze da se kupi, displej je super, zvuk je super, i softver obnavljaju uredno. Ima TW neke dobre stvari, i taj Gingerbread dizajn, koji ja vise ne mogu da podnosim, te koristim AOKP (obzirom da mi kamera vise ne treba).

    A One... neizvesno. Ja bih voleo da ga kupi, da se poigram malo, al to kod zena ide malo haoticno, bar ovih sa kojima se ja druzim. Bice, nece, mozda, videcemo. Ja bih ga vec kupio, da mi se dopao (al znam bolje pa ga ne uzimam u ruke, hehe).

    I da, ROM - opciono. Imam neke stvari na koje sam navikao da mogu da ih podesim, al Android sve vise putuje u smeru "nema potrebe za root, sve cemo mi da otkljucamo sto vi inace menjate" - sto je sjajno. Kucni Nexus 7 jos nema root - niti ce ga dobiti, nema zasto. Radi i ovako sve sto mu se kaze.
    0
    Ja samo da dodam, nije isto kupiti telefon u Rusiji ili EU i u Srbiji ...

    Ja sam moj One X kupio u DE i nije se kvario, dok svi koji su kupili u Srbiji su imali neki problem. Tako daaaa ... Soči i Srbija nije isto
    0
    Zaista nije, dolaze razliciti modeli ovde i u Srbiju, kad postoje, istih telefona. A nekad dodju isti. Lutrija.

    Inace, za svu tehniku (kupujem svasta) - ovde valjaju i kvalitet i djubre, s tim sto je djubre obicno skuplje (da, nema logike), ako vec nije ista cena. Lokalni Samsung televizori su sklopljneni u Rusiji, i odlicni su - al su cene 20% nize nego u Srbiji, lokalna fabrika, jbg. Kad sam vido kolko je moj TV u Tehnomaniji na NBG, zamalo se nisam slogirao - 38% visa cena.

    Nemoj da mi narucujete televizore, mrzi me da ih nosim

    I da, kad već odosmo u off - čak i u istoj radnji, postoji mogućnost da kupiš dobar i loš uređaj, neka se isto zovu, proizvedeni na istom mestu, oba originali. Evo dve priče iz života, mrsko mi da radim pa se raspisujem

    Prva, kupujem objektiv. Od skoro sam vlasnik DSLR aparata, koji je došao sa dva objektiva, ali se devojčica od koje sam kupio (polovan, znači) zeznula te kupila objektiv koji jeste dobar, jeste oštar, ima golemu blendu i razne dobre osobine, al mu sa tim konkretno fotoaparatom ne radi autofokus (zato što su napravili aparat koji mogu i devojčice da nose, manji i lakši, pa su mu ukinuli motor). Plus, 50mm koliko taj objektiv ima je za full frame, DX senzori (to su svi ovi jeftiniji DLSR0vi, da vas uputim) umesto 50mm koriste 35mm fokusne dužine - onda dobiješ analog sa 50mm na full frame, to jest malo širi ugao koji vidiš kroz aparat - pričam o objektivu koji nema zoom, to se zove prime.

    Tako ja rešim da kupim i 35mm f1/1,8 (takođe prime), koji ima svoj motor pa mu radi autofokus na mom fotoaparatu, i pošto sam već postao žrtva G.A.S. (kasnije), pročitam lepo šta me čeka u radnji. I pazi sad ovo: od 4 objektiva potpuno ista, isti proizvođač, sve originali - svaki ima drugačiji odnos front/back fokusa! To se ispita tako što staneš pod 45 stepeni (Celzijusa, becouse SI) u odnosu na odštampan papir, fokusiraš sredinu kadra, okineš, i proveriš da li je fokus na rezultujućoj fotki na sredini fotke, i ako nije, gde je. Svi različiti! Uzeo sam četvrti, bio je najbliži sredini, što je poželjno.

    G.A.S. je Gear Acquiring Syndrome - uvek postoji nešto novije, bolje, što moraš da kupiš, da bi ti fotografija bila dobra, Teška boles, tipa alkoholizam ili narkomanija, samo skuplja.

    Priča dva nije moja, al sam ja poverovao. Ide ovako (navodnici zbog prethodno rečenog): "Odemo mi u Singapur da kupimo komponente. I tamo, ista matična ploča (za desktop, prim. komentatora) i za 10$ i za 25$. Dobro, zašto? Odvedu nas u skladište, tamo jedno brdo matičnih, stoji na gomili. S jedne strane stoji čovek, uzima jednu po jednu i stavlja ih u kutiju. S druge, mašina, viljuškar-hvatalica, ono čudo što može beton da lomi, ima kao klješta na vrhu. Uzme njih 50 i baci u veliku kutiju. Posle čovek tu kutiju zalepi po vrhu, i pošalje u neku fabriku. ZATO razlika u ceni."

    Naravoučenije, kupovina tehnike je lutrija. Oba htc-a su meni bila skinuta sa zapadnih mreža, prvi sa UK Orange, drugi sa US T-Mobile. To nije garancija, treba probati, i imati sreće.
    0
    Sad je izgleda teško kupiti dobro i kad imaš kinte. A ono za root, da ovde bez toga mogu da blokiram reklame, koristim Titanium Backup i brišem sistemske(chaton, samsung hub o.O), bilo bi savršeno. Statusbar mi i ne smeta toliko sa tim "ging" fazonom. Više mi smeta(pošto sam picajzla) to što statusbar nije lepo namešten, tj. sat je gore, battery percentage je malo dole, katastrofa. Što je najgore, ne postoji sad neka baš kvalitetna alternativa za to. Doduše, približio sam ga stock-u što sam više mogao. Nova, 4.3 kamera+galerija, g. music, itd. Ništa Samsungovo ne koristim, navikao sam na cm. I da, uđem ja danas dok sam putovao u aplikacije tamo i vidim da je Samsung tastatura koju sam koristio samo dok sam podešavao telefon zauzima 71-72MB Aj ponovo, Tastatura, 71-72MB, WTF?! To je data, da. Smart Keyboard Pro je keva. http://db.tt/sI4J8ya2 Evo statusbara
    0
    A jesi razmisljao o Nexus 4? Moze da se nabavi po 300e ... mislim da toliko kostaju i Mini i Xperia koje si predlozio.

    Od toga mislim da bolji development sada ni jedan telefon nema.
    0
    Nisam, dobra ideja, ali trenutno uopšte nisam pri parama tako da ću do daljnjeg ostati sa S3 Mini.
    css adaptation by ::eboye::
    ...