• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Postovanje,

    zamolio bih vas da mi pomognete sa kojim savetom ako ste ikako u mogucnosti, strucan sam s racunarima ali s mobitelima do sada nisam bas petljao. Kupio sam LG optimus p920 3D koji je dosao na verziji 2.3.5 . Posto sam cuo da puno bolje ide na 4.0.4 verziji koristio sam tutorial sa yt da ga fleshujem preko LGflash tool-a sto sam i uradio. Ali fazon je da lik u tutorijalu nije napomenuo da treba uraditi backup , wipe cash/data i factory reset prije samog flesovanja, tako da sam ja direktno flesovao mobitel na novi rom preko programa i nakon sto se napunilo na 100% pocelo je izbacivati errore. Otpojio sam telefon i uspio upaliti, sve super radi ali je 3D kamera, zeznuta  , nigde 3D efekta ni na vidiku, samo mutna slika. Sta bi mi vi preporucili da sada radim, i da li bih sada ponove smio ubaciti isti rom preko racunara. Ne kontam princip ovog sistema, jel to radi kao i na racunaru, pa se uvijek moze ubaciti novi sistem preko compa? Isto sad ne mogu da udjem u onaj isty recovery mod sa kombinacijom tipki, nego sa istom kombinacijom dobijem samo opciju hard reseta i to je sve i evo proverio sam preko root checkera, nemam vise root acces. Unapred vam se zahvaljujem na bilo kakvoj pomoci.
    in Custom ROMovi by (120 points)
    edited by
    0
    "backup , wipe cash/data i factory reset"nije potrebno uraditi..ja sam flesovao prvo 4.0.4 v28b pa posle par dana se pojavio stabilni v30a preko smartflash tool programa.moj 3D nije bio rutovan ali citao sam i da jeste nije problem ali root pristup gubis prilikom flesovanja.dali si uradio factory data reset posle flesovanja??ako nisi uradi,ako nebude poboljsanja flesuj opet rom

    1 Answer

    0 votes

    Moram prvo da te ispravim (nemoj mi uzeti za zlo)

    strucan sam s racunarima ali s mobitelima do sada nisam bas petljao.

    I ovo su racunari, samo imaju Linux za osnovu, ti verovatno znas sa Windows-ima ;)

    Elem. Ili si probao neku nedovrsenu oficijelnu verziju ili si flesovao Custom ROM. Ne znam da li Custom ROM-ovi idu preko LGFlash-a.

    U svakom slucaju uradi kako ti je jovan rekao. Ako ne, flesuj neki ili Stock ili Custom ROM koji zasigurno ima 3D funkcionialnost.

    A Backup je obavezan prilikom bilo koje radnje koja menja sistemske fajlove jer uvek postoji mogucnost da ce podaci biti obrisani.

    I sad mislim da bi mogao da ga rutujes i flesujes Custom Recovery, cak i na "falicnom" ROMu

    by (49.5k points)
    0

    ..to sam ga zaboravio pitati,verovatno je flesovao CM 10 ja za drugo i neznam(sto neznaci da nema),cak i "nezvanicna"podrska za ovaj model fona je slaba.ako je cm10 flesovao 100% nece imati 3D mogucnosti..v30a je lg-jev stock rom i radi sjajno,nisam nikakav problem sa njim imao od aprila...tambura skini sa ove stranice,ako zelis,"europe open 30A" flesuj i uzivaj http://lg-phone-firmware.com/firmware-Lg+Optimus+3D-Tutti-2.html

    css adaptation by ::eboye::
    ...