• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

  2.1k questions

  2.3k answers

  3.3k comments

  5.5k users

  –1 vote
  interna memorija je puna i nece da se skidaju apliakacije.sta da radim?
  in Aplikacije by (230 points)

  1 Answer

  +1 vote
  Pazi ovako, pošto sam i ja imao HD2, rešenje ti glasi. Skini rom sa skriptom dataonext(svi noviji imaju), particioniši sd karticu(preko cwm-a, neka bude 1GB ext4, swap 0MB). Kada pokreneš proces flešovanja, verovatno će ti se pojaviti Aroma Installer i pitaće da li želiš 1. Nand Only(to ti očigledno imaš), 2. Nand+DataOnExt(izaberi to), i NativeSD(Ovo je da ti sve ide na particiju). Izabereš kao što sam ti rekao 2. i imaš skoro 1GB interne pa uživaj. Ako treba pomoć, piši dole u komentaru. Srećno!
  by (6.4k points)
  0
  nemogu da skinem puna je interna memorija

  sta da radim
  0
  Jaoo, aj ponovo. Koji bootloader imaš, zaboravio sam da te pitam? I rom skineš na sd karticu, ne na internu. Ili skini na komp pa prebaci. Da ti pojednostavim za bloader, jel ti iskoči go, go, go pre nego što ti se pojavi zeleno htc sa crnom pozadinom?
  0
  kad udjem pise pod 1 2  3 4 5 6... 11 12 ja udjem na 3 i pise go go go
  0
  i sta s tim_?
  0
  kad skidam pise brisanje sadrzaja sd kartice. i sce hoce na internu memoriju
  0
  Pazi ovako: 1. Prebaci sve sa sd kartice na komp 2. Izbriši neku najmanje bitnu aplikaciju i instaliraj Titanium Backup 3. Napravi backup svega preko Titanium Backup-a 4. Pošto si prebacio sve na komp i napravio backup aplikacija preko Titanium-a i pošto imaš Magldr, Ugasi telefon, pa onda drži dugme za zaključavanje/paljenje dugo. 5. Izbaciće to neki duguljasti meni 6. Skrolaj pomoću volume dugmića do opcije "Ad Recovery", mislim da je br. 8 i klikni da dugme za javljanje. 7. Izbaciće ti recovery, skrolaj dole do "Advanced", uđi tu. 8. Izaberi nakon toga "Partition SD Card" 9. Dobićeš par opcija za veličinu particije. Izaberi 1024MB 10. Onda će te pitati za swap, tu izaberi 0MB 11. Klikći dalje tamo šta te pita i dobićeš particionisanu sd karticu. 12. Idemo dalje 13. Ne izlazi iz recovery-ja 14. Nastavak u sledećem komentaru jer treba da ti kopiram linkove i jer kucam preko telefona.
  0
  15. Skini rom odavde http://androidforum.tytung.com/ 16. Pošto si još uvek u recovery-ju, ideš do "Mounts and storage" 17. Poveži telefon preko kabla sa kompom 18. U recovery-ju klikni na "Mount SD Card" 19. Prebaci rom 20. Izaberi "Install zip from sd card" 21. Nađi rom i izaberi ga 22. Postupi kako sam ti gore rekao, mrzi me više da kucam. 23. Srećno ponovo! Ako sada ne uspeš, tj. ako rom ne bude hteo da ti se upali, onda moraš i sistemsku particiju da povećaš. Kucaću ako bude trebalo i to. Ako ne budeš posle svega uspeo, donesi mi telefon ako si iz BG-a pa ću da ti popravim(biću skroman, za 700 dinara ).
  0
  *Zaboravio sam Pre nego što ideš na "Install zip from sd card", moraš da wipe-uješ(izbrišeš) sve. Znači, Wipe data/factory reset, wipe cache partition, wipe dalvik cache(nađeš ga pod "Advanced".
  0
  **Napravio sam još jednu grešku na početku, prvo napravi bacup preko Titanium Backup-a, pa onda sve prebaci na komp. Možeš ako hoćeš da napraviš i backup rom-a preko cwm-a, klikneš na opciju backup/restore.
  0
  izvini ali nzm kako da izbrisem aplikaciju
  0
  Kako misliš ne znaš da izbrišeš aplikaciju? Imaš više načina, Manage Apps-->Nađeš aplikaciju-->Uninstall Eto ti jednog.
  0
  izvini ja sam pozetnik... je li treba raditi i ono prvo ili samo ovo drugo
  0
  Počneš od prvog komentara. Samo, napravio sam neke greške pa pazi. Ispravljene su u ovim donjim. Ako ti je ovo problem, da daš ti meni telefon da ti sredim, svi srećni, svi zadovoljni?
  0
  ja izbrisem uninstall ali memorija ista
  0
  A da mi daš telefon da ti ga ja sredim?
  0
  drug daleko sam . ako znas reci ako nez nema veze
  0
  Ja znam, nisam mogao bolje i detaljnije da ti objasnim. Pazi ovako, idi u settings-->nađi manage applications-->idi na all-->nađi aplikaciju koja zauzima dosta memorije-->klikni na nju-->klikni uninstall
  0
  sve sam to uradio ali ta aplikacija ostane i memorije skine samo 1 kb. kad skidam pise izmena brisanje sadrzaja kartice.
  0
  Dobro, izbriši neku drugu pa onda postupi kao što sam ti gore rekao.
  0
  pise ovako

  swap size

  om

  32m

  64m

  128m

  256m

  u sta da udjem
  +1
  Klikni na nulu
  0
  kako sad da upalim telefon da ostane sve ovo.
  0
  Aj malo bolje formuliši pitanje, nisam baš shvatio šta hoćeš da kažeš... Ostaće ako si bukvalno to mislio, particije i sve to. Samo radi po uputstvu i obrati pažnju na komentare ispod gde sam ispravio greške. Snimio bih ti sve kako šta, ali ukrali su mi HD2 pa ne mogu.
  0
  kada palim fon izadje mi ta lista i kada udjem na 3 upali se fon. samo na 3 se pali. mislio sam da li se moze upaliti na 8 pa da ostane to
  0
  Šta je beše 3?
  0
  Nesto to nead to je zadnje
  0
  Nand, a dokle si ti stigao? Jel ti radi telefon?
  0
  Pise boot ad nand
  0
  Pa logicno da radi
  +1
  I imaš i memoriju sada i sve to? Znači uspeo si?

  Sada ću da ti nađem kako po difoltu da ti se boot-uje.
  0
  Oces li naci jednom
  –1
  Ti to mene zezas?
  0
  Ja tebe zezam?! Nije mi tvoj telefon najbitniji u životu i budi srećan što sam se ovoliko potrudio da ti sve ispišem i to preko telefona. http://www.addictivetips.com/mobile/what-is-magldr-and-how-to-install-and-use-it-on-htc-hd2/ Idi na features(u tekstu), nađi ono services i kad to nađeš, idi na boot source i nađi tamo nand only, ili kako već piše...
  0
  Ima li dalje?
  0
  Pa ne znam šta dalje? Ako si uradio sve što sam ti rekao, to treba da je to. Sve ok radi?
  0
  da li si mislio android from nand ili wpn from nand
  0
  Android naravno
  0
  drug ne kontam sta da radim
  0
  ako znas molim te napisi sta da radim
  0
  Services--->Boot settings--->Boot source--->Android from NAND
  0
  drug sad nemogu da upalim fon ni na boot ad nand. kada sam sve ono radio trebao sam pritisnuti android a ja sa pritisnuo ono prvo slucajno. a u 8 sam pritisnuo remove i nesto u tome. pa nzm gde je problem . pomoc molim te. znas li?
  0
  znas li ? ako znas napisi znam ako neznas napisi neznam.
  0
  Brate, ne sedim ja na ovon sajtu ceo dan, a ti ideš iz problema u problem i tako možemo do sledeće godine. Bolje nađi nekog stručnog tu gde si sada, pa neka ti sredi telefon. Mogu da ti napišem odgovor, ali ne znam da li ćeš znati to da uradiš.
  0
  samo napisi ako znas.
  0
  Opiši problem bolje.
  0
  nisam pritisnuo wpn nego nesto trece. kada onem na osam pise ono go go go! .
  0
  a go go go je pisalo na 3 boot ad nand. a sada pisa open ... faild ono srednje nemogu da se setim.
  0

  Piše "Nand kernel open failed". Samo uradi ono što sam ti rekao i malo pre. Znači Services--->Boot settings--->Boot source--->Android from NAND

  Izbacuje ti grešku jer nemaš Windows nego Android, a ti si kliknuo da pališ Windows ranije.

  0
  to sam uradio ali nista.
  0

  E ne znam stvarno onda. Uradi Task29, instaliraj Magldr ponovo, recovery ponovo pa rom.

  Imaš milion tutorial-a na xda.

  Evo: 

  Samo preskoči instalaciju radio-a i rom-a. Pre svega uradi Task29, videćeš u Toolkit-u.

  Ustvari, bolje nemoj ništa. Pokvarićeš ga načisto.

  Najpametnije ti je da ga daš nekom ko zna tu gde ti živiš kad već nisi u Beogradu da daš meni da ga za 15 minuta sredim.

  0
  Znaš šta, pusti ovaj komentar iznad i samo ponovo probaj da instaliraš rom preko recovery-ja.
  0
  kako bi bilo da uradim ponovo sistem?
  0
  android isto ?
  0
  Na to sam i mislio...
  css adaptation by ::eboye::
  ...