• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    OT 990 sa 2.2.2 rutovan, flashovan CWM i preko njega napravljen backup pa fleshovan MARINA ROM, sve po uputstvima, sledi reboot to system i problemi. Od tada se telefon stalno resetuje, tj upao u boot loop i ne mogu da ga odglavim ni jednom od gornje navedenih metoda. Probao sam i madjarski rom i da recoverurem sa backupa i uvek isto. Posle zelenog robotica iluminiran crni ekran i zatim screen odredjenog ROM-a i onda opet reset. Ne mogu da udjem u fastboot ali u CWM recovery mogu uvek.
    U POMOĆ! Hvala unapred.
    in Telenor One Touch by (160 points)

    1 Answer

    0 votes
    Da li si uradio factory reset u CWM? S obzirom da prelazis na novi ROM, ovo je neophodno. Probaj da uradis ili factory reset u CWM ili wipe data, wipe dalvic i wipe cache.
    by (49.5k points)
    0

    Pa meni je pod jednom opcijom wipe data/factory reset, tako da sam uradio wipe data, wipw cash i wipe dalvic, pre flashovanja ROM-a i uvek isto.  Posle zelenog robotica iluminiran crni ekran i zatim screen odredjenog ROM-a i onda opet reset, pa zeleni robotic itd sve u krug. Ima li još nešto da ogu da probam? Ovo mi je prvi fon kojem se to dogadja. Nisam neki ekspert ali flashovao sam 3 komada OT 990 i nekoliko LG optimusa što L3 što L5. Ni jedan drugi OT 990 mi nije ovako zabagovao.

    0
    A da probas drugi ROM? Mozda kernel nisi flesovao ... moze biti svasta

    Jel na tim alcatel-ima ide posebno flesovanje kernela? Znam da na nekim telefonima kernel mora iz fastboot-a da se flesuje, inace isto dobijes bootloop
    0
    Uradjen i Nandroid backup i restore istog daje bootloop. Probao sam nekoliko ROMova ali uvek isto.
    0
    kernel probaj da posebno flesujes
    0
    Skinuo sam noviji kernel od onog koji sam imao, kernel za Marina ROM, flashovao i pogadjaj, sve isto. Može li da bude neki hardverski problem?
    0

    Hmm, pa moze. A jesi probao da mu flesujes originalni ROM ili poslednji na kom je radio? Ako ni to ne prodje ... moguce da je hw problem.

    Jel imas pristup fastboot-u?

    probaj da flesujes kernel preko fastboot-a

    fastboot flash boot c:/putanjadokernela/boot.img

    (boot.img je u zipu ROMa ili kernela)

    i onda

    fastboot erase cache

    fastboot reboot

    0
    Uspeh. Posle ne znam kojeg pokušaja uspeo da uradi update pomoću ONE TOUCH upgrade Q 1.9.9. Inače preko fastboota nisam imao pristup ali je fon prepoznat preko OT upgrade-a i skinuo je telenorov oficijelni ROM 2.3.4 ne rootovan, naravno. Baseband version 6180 Kernel 2.6.35.7-perf. Izgleda da je problem bio u loše rootovanom telenorovim 2.2.0. Trebao je prvo upgrade na 2.3.4 pa onda root, flash itd. U svakom slučaju hvala na pomoći.
    css adaptation by ::eboye::
    ...