• Registracija
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:
  1. peky4 poena
  2. eboye2 poena

2,127 pitanja

2,268 odgovora

3,283 komentara

2,701 korisnika

ot 990 zaglavljen u bootloop--u

0 glasa/ova
OT 990 sa 2.2.2 rutovan, flashovan CWM i preko njega napravljen backup pa fleshovan MARINA ROM, sve po uputstvima, sledi reboot to system i problemi. Od tada se telefon stalno resetuje, tj upao u boot loop i ne mogu da ga odglavim ni jednom od gornje navedenih metoda. Probao sam i madjarski rom i da recoverurem sa backupa i uvek isto. Posle zelenog robotica iluminiran crni ekran i zatim screen odredjenog ROM-a i onda opet reset. Ne mogu da udjem u fastboot ali u CWM recovery mogu uvek.
U POMOĆ! Hvala unapred.
pitano Nov 22, 2013 u Telenor One Touch od aquarius66 (160 poena)

1 odgovor

0 glasa/ova
Da li si uradio factory reset u CWM? S obzirom da prelazis na novi ROM, ovo je neophodno. Probaj da uradis ili factory reset u CWM ili wipe data, wipe dalvic i wipe cache.
odgovoreno Nov 27, 2013 od eboye (49,490 poena)

Pa meni je pod jednom opcijom wipe data/factory reset, tako da sam uradio wipe data, wipw cash i wipe dalvic, pre flashovanja ROM-a i uvek isto.  Posle zelenog robotica iluminiran crni ekran i zatim screen odredjenog ROM-a i onda opet reset, pa zeleni robotic itd sve u krug. Ima li još nešto da ogu da probam? Ovo mi je prvi fon kojem se to dogadja. Nisam neki ekspert ali flashovao sam 3 komada OT 990 i nekoliko LG optimusa što L3 što L5. Ni jedan drugi OT 990 mi nije ovako zabagovao.

A da probas drugi ROM? Mozda kernel nisi flesovao ... moze biti svasta

Jel na tim alcatel-ima ide posebno flesovanje kernela? Znam da na nekim telefonima kernel mora iz fastboot-a da se flesuje, inace isto dobijes bootloop
Uradjen i Nandroid backup i restore istog daje bootloop. Probao sam nekoliko ROMova ali uvek isto.
kernel probaj da posebno flesujes
Skinuo sam noviji kernel od onog koji sam imao, kernel za Marina ROM, flashovao i pogadjaj, sve isto. Može li da bude neki hardverski problem?

Hmm, pa moze. A jesi probao da mu flesujes originalni ROM ili poslednji na kom je radio? Ako ni to ne prodje ... moguce da je hw problem.

Jel imas pristup fastboot-u?

probaj da flesujes kernel preko fastboot-a

fastboot flash boot c:/putanjadokernela/boot.img

(boot.img je u zipu ROMa ili kernela)

i onda

fastboot erase cache

fastboot reboot

Uspeh. Posle ne znam kojeg pokušaja uspeo da uradi update pomoću ONE TOUCH upgrade Q 1.9.9. Inače preko fastboota nisam imao pristup ali je fon prepoznat preko OT upgrade-a i skinuo je telenorov oficijelni ROM 2.3.4 ne rootovan, naravno. Baseband version 6180 Kernel 2.6.35.7-perf. Izgleda da je problem bio u loše rootovanom telenorovim 2.2.0. Trebao je prvo upgrade na 2.3.4 pa onda root, flash itd. U svakom slučaju hvala na pomoći.
css adaptation by ::eboye::
...