• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Ovako imam samsung galaxy core 8260 posto mi je ovo prvi android nerazumem se mnogo pa imam 3 pitanja. 1.kada se skida oficijelni rom ili stock rom kakve veze ima koju mi drzavu izaberemo da li je do jezika ili sta vec molio bih ljude dobre volje neka mi pojasne posto sam pocetnik. 2.za moj telefon uopsteno u specifikacijama pise da internu memoriju ima 8gb a moj ima 4,75citao sam da uz root se oslobadjaju mnoge stvari ali meni memorija se nije oslobodila a rutovao sam tel citao sam mnogo textova nigde nema u vezi mojeg problema nasao sam nekakav text sd kartice particionisanje kolko sam shvatio to nema veze s mojim problemom i pitanje je sta treba da uradim da oslobodim 8 gb memorije? 3.kako da oslobodim ram posto pise opet u specifikacijama da ima 1gb ram a ja kad pogledam on iskoriscava samo 800 mb??sta treba da uradim da oslobodim?? Molio bih ljude dobre volje ako mogu neka pomognu.Zahvalio bih se i onima koji ovo procitaju a i onima koji mi pomognu.Veliki pozdrav!!
    in Opšta pitanja by (450 points)
    edited by

    2 Answers

    0 votes
    Interna memorija se ne koristi samo za aplikacije, vec i operativni sistem. Nema apsolutno nikakve sanse da oslobodis svih 8GB jer bi to znacilo da obrises ceo Android operativni sistem. To ti je isto kao kad imas 100GB hard disk i onda stavis neki operativni sistem na njega (Linux, Windows) i izgubis samo na instalaciju tog operativnog sistema par gigabajta.

    Za RAM memoriju takodje. Sistem mora da trosi odredjenu kolicinu RAM memorije i nije moguce osloboditi je celu.

    Jeino da flesujes neki manji ROM ili uklonis neke sistemske aplikacije. Ali uklanjanjem sistemskih aplikacija mozes narusiti funkcionalnost OSa. Primera radi SMS aplikaciju ako uklonis, neces primati SMS pa makar instalirao neku drugu SMS aplikaciju. Sistemske aplikacije mozes ukloniti samo one koje nisu potrebne za osnovne funkcije. E sad, koje su, nemam pojma za tvoj telefon.

    Najbolje je da nadjes neki Custom ROM koji ima minimalan broj aplikacija (Cyanogen, AOKP, Paranoid) i sa njima ces imati mnogo manje muka.

    http://get.cm ti je po meni najbolja solucija. Po koracima je sve lepo opisano kako do Cyanogen ROMa.
    by (49.5k points)
    0 votes
    Hvala puno na odgovoru znaci sledeca solucija je veca memorijska a dali ima veze kada skidamo oficjelni rom jezik??hvala puno.
    by (450 points)
    0
    Ne razumem pitanje
    0
    hoces da kazes dali kad skidas oficijalni rom mora bas za srbiju, ili moze neki i koji je namenjen za ukrajinu recimo??? a da ga ti koristis??? jel to, ako sam te dobro ukapirao???
    0
    Izvinjavam se na lose pojasnjenom Pitanju pitanje je dali kada se skida oficijelni Rom dobija Jezik samo od te drzave ili ima i drugi jezik osim tog! I molio bih ako neko ima neki Rom za Samsung galaxy core 8260 ili bilo sta drugo neka postavi ili mi posalje posto na xda nemaju a neznam dali ce da prave ili ne.unapred hvala svima!! Eboy cyagonen mi pokazuje da nema za moj model takav mod.
    0
    Pa tako reci

    Da dobija se set jezika. Ja imam na telefonu negde oko 30 jezika kako za tastaturu tako i za sam ROM. Android sam po sebi ima gomilu jezika, tako da i većina ROMova, kako Custom tako i oficijelnih imaju prevode na gomilu jezika. Nisam siguran za srpski, ali bi trebalo da je u svim Android ROMovima novijim od 4.0+

    Za CM. Ništa onda ili sačekaj da ti neko da link ili pokušaj sam da izguglaš.
    0
    U svakom slucaju veliko hvala!!a za rom sam svugde trazio ama bas svugde i nisam nasao ima za core 8262 ali neradi na 8260 a kolko sam shvatio oni ni nece da naprave pa mislio sam ako neko je nasao neka posalje ili postavi u ovoj temi!!unapred hvala svima!!!!Pozdrav
    css adaptation by ::eboye::
    ...