• Registracija
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

  2,127 pitanja

  2,268 odgovora

  3,283 komentara

  2,804 korisnika

  (procescom.sonyericsson.android.socialphonebook) Sony Xperia U (ST25i)

  0 glasa/ova
  Samo odjendom se to desilo, nista nisam cackao, telefon se koristi za poruke pozive fejsbuk i tako to... samo imenik (pozivi) ne moze da se otvori, a sve ostalo normalno radi, probao sam da upalim i ugarsim telefon i nista, probao sam da vadim bateriju i sim karticu ali opet nista, ne znam sta da radim da to popravim? molim za pomoc hitno mi treba telefon!!!
  pitano Maj 9, 2014 u Sony Xperia U od slobodan_ns (2,220 poena)
  Factory reset..

  6 odgovora

  +1 glas
  A šta nije u redu? Ne razumem? Taj proces se force close-uje? Ako je to problem, onda probaj da uradiš clear data te social phonebook aplikacije, ako ne, ne gine Factory Reset ko što Jovan kaže.

  Ako imaš rutovan tel. probaj da uradiš fix permissions iz recovery-a, možda i to pomogne.
  odgovoreno Maj 9, 2014 od eboye (49,490 poena)
  0 glasa/ova
  Jednostavno ne moze da otvori imenik i tastaturu kada treba da ukucam brojeve da pozovem nekoga, izbaci mi taj eror. ne bih znao tacno na kom fajlu da uradim clear data? evo snimio sam video snimak pa vidite i kazite sta da radim! telefon mi nije rutovan.
  odgovoreno Maj 9, 2014 od slobodan_ns (2,220 poena)
  Settings > Apps pa u listi all nađi contacts I dialer pa uradi clear data http://imgur.com/0BIlVNa .. PS.muzika ti je grozna!!
  Upravo kako je Jovan rekao ... Nađi sve što bi moglo da liči na contact i dialer, možda ima app koja se zove Social Phonebook ili tako nešto, pa uradi clear data.

  Ako ti to ne pođe za rukom, moraćeš Factory Reset.

  PS: @Jovan: Grozna je blaga reč!
  0 glasa/ova
  Dali gubim kontakte u imenuku ako uradim clear data? ako mi to ne pomogne dali gubim imenik kada uradim factory reset? za factory reset predpostavljam da gubim sve kontakte al za ovo prvo nisam siguran. P.S. To je najboljja muzika... nisam dosao ovde da se raspravljam o muzici nego sam dosao da resim problem sa telefonom...
  odgovoreno Maj 11, 2014 od slobodan_ns (2,220 poena)
  Ako su ti kontakti sinhronizovani sa Google kontaktima ne gubis.

  P.S. Tesko za ne primetiti
  0 glasa/ova
  Imam 2 problema, prvi problem je posto je telefon od devojke, ona je zaboravila sifru na google nalogu pa ne mogu da sinhronizujem preko google naloga(mislim mogu, ali kada resetujem telefon kada bude trebala da se ukuca sifra za nalog nece moci jer je ne zna, tako da automatski bez sifre nema sinhronizacije...), a druga opcija je preko MOBILedit! Forensic ili Sony PC Companion 2.1 ali fazon je sto ne mogu drajvere da instaliram zato sto imam windows 8.1 nesto ne podrzava, dobijem ovaj error kada se instaliraju drajveri Kako da sacuvam jebeni imenik da bi uradio prvo clear data ako ne uspe onda factory reset!??? i da napomenem ovaj telefon nepodrzava memorisku karticu samo ima internu memoriju, tako da prebacivanje kontakata na SD karticu otpada... ............................................................................................................ resio sam i namestio sam telefon, ali imam problem sa backupom imenika, nekako sam uspeo da namestim da mi instalira drajver na win 8.1 i uradio sam beckup imenika i poruka, ali kada sam uradio factory reset, nije mi vratio 70% imenika!!! zasto?? samo mi je imenik bitan jebe mi se za ostalo, pomagajte!!!
  odgovoreno Maj 12, 2014 od slobodan_ns (2,220 poena)
  izmenjeno Maj 12, 2014 od slobodan_ns
  Zavisi cime si radio backup. Moguce da je backup-ovao samo sa jednog naloga.

  http://srbodroid.com/development/uputstva/kako-prebaciti-podatke-sa-starog-telefona-na-novi/

  MyBackup aplikacija vraca ceo imenik, mada je sada verovatno kasno.

  Mozda ti je ta aplikacija bekapovala samo imenik sa telefona, a nije sa njenog gmail naloga, mozda kad ona uveze njen gmail nalog, mozda se svi kontakti vrate.
  0 glasa/ova
  njeni kontakti su svi na telefonu, imala je pre toga telefon koji nije bio android, pa sam morao preko sim kartice da prebacujem 2-3 puta imenik zasto sto sim kartica ne moze toliko brojeva da memorise, tako da sam sa sigurnoscu siguran da su svi kontakti bili na telefonu, backup sam radio preko Sony PC Companion 2.1... znaci jednimo mi preostaje da se ona seti sifre pa mozda se kontakti vrate? drugacije nikako ne moze?
  odgovoreno Maj 12, 2014 od slobodan_ns (2,220 poena)
  Da, upravo tako
  0 glasa/ova
  uspeo sam sa sinhronizacijom, ali kada se imenik vratio (opet ne potupn) ponovo se pojavilo ovo U cemu je problem???
  odgovoreno Maj 13, 2014 od slobodan_ns (2,220 poena)
  Moguće je da u imeniku postoje kontakti koji nisu u celosti i prave problem, verovatno zato i puca restore (vraćanje backup-a). Pukne na nekom kontaktu.

  Pretpostavljam da restore vraća kontakte abecednim redosledom. Probaj da vidiš do kog kontakta je vratio i taj poslednji probaj da obrišeš u PC Suite-u i ondaj posle njega i inda vrati nazad podatke. Možda uspe.
  css adaptation by ::eboye::
  ...