• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

  2.1k questions

  2.3k answers

  3.3k comments

  33.2k users

  0 votes
  Zasto kod odredjenih romova postoje mogucnosti otklanjanja zipalign-a i screenscaling-a? I zasto bi to brisali iz telefona?
  in Opšta pitanja by (200 points)

  1 Answer

  0 votes
  zipalign sluzi za optimizaciju apk fajlova koji su prakticno zip fajlovi bez kompresije. Nisam tacno upoznat sa procesom, ali znam da zipalign-om se vrsi neki vid sortiranja fajlova u arhivi, samim tim se aplikacija optimizuje i zahteva manje RAM memorije. Ovo je pozeljno uraditi kod svih sistemskih aplikacija. E sad, zasto bi neko to izbacio, nisam siguran, pogotovo sto i Google sam nalaze da je pozeljno to raditi.

  screenscaling je podrska za vise rezolucija. Pa tako svaka aplikacija ima graficke elemente (slicice u png formatu) i xml fajlove sa raznim podesavanjima za sve podrzane rezolucije HDPI (800x480), MDPI(480x320), LDPI(320x240) itd. Samim tim, ako je tvoj telefon recimo MDPI, tj. ROM je pravljen samo za MDPI telefone, onda ti graficki elementi u vecini slucajeva za ostale rezolucije ne trebaju. Pa tako smanjuju velicinu aplikacije i ostavljaju prostora za druge. Ovde vidim zasto bi neko izbacio "screenscaling".

  Nadam se da sam uspeo da objasnim.
  by (49.5k points)
  0
  Hvala na odgovoru, u svakom slucaju ne bih brisala nista od toga, samo mi nije bilo jasno zbog cega bi se to uopste brisalo.
  css adaptation by ::eboye::
  ...