• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    Pomagajte molim Vas.

    Jutros mi se azurirao android sistem i od tada ja meni telefon stalno prikazuje da nema sim karticu. Inace u zadnjih nedelju dana telefon baguje sve cesce i mora da se ugasi i iyvadi baterija da bi ponovo radio ali tad posle nekog vremena u;ita karticu. A sad ne baguje vise toliko, ali nema karticu.

    Unapred zahvalna
    in Samsung Galaxy S3 by (160 points)

    1 Answer

    +1 vote
     
    Best answer
    Probaj da resetujes na fabricka podesavanja. Uglavnom je pozeljno uraditi factory reset nakon veceg update-a.
    by (49.5k points)
    selected by
    0
    Hvala Vam na odgovoru .Resetovala sam ga i pokusala da vratim 4.1.2 nisam uspela ostao je na 4.3 ali sve isto itd .Sad sam videla da mi pise za tip mreze UMTS , a meni je kartica telenor. Imate li Da li mislite da treba to da promenim i kako to da uradim?
    0
    UMTS je frekvencija, nije vezano za MTS

    http://en.wikipedia.org/wiki/UMTS_frequency_bands

    Reset na fabricka podesavanja ne vracaju verziju Androida. Fabricka podesavanja su samo resetovanje svih aplikacija na inicijalno stanje i brisanje svih aplikacija koje su instalirane nakon prvog pokretanja.

    Probaj da izvadis karticu i bateriju iz telefona i da je obrises, moguce da je fizicki matora, moguce da nije softverski problem.

    Takodje je Samsung u nekim svojim modelima (nisu prodavani u Srbiji) zakljucao telefone za odredjene regije, tako da je moguce da je telefon npr. za trziste Madjarske, Nemacke ... i da je pre prodaje otkljucan, a da se nakon update-a ovo zakljucalo. U tom slucaju bi trebalo da odneses u prodavnicu gde si kupila i da se zalis. Ne mora da znaci da je ovo, ali postoji sansa.
    0
    Upravo sad sam se vratila od telenora , nije problem do kartice. Nije telefon zakljucan. I pre poslednjeg update je prikazivao isto pa se vrati opet u normalu tako da je definitvno problem u sistemu android 4.3 treba da vratim na 4.1.1. ili 4.1.2 ali ne znam da li da pokusavam uopste posto sam vec danas probala. Izgleda da je samsung promenio efs pa da vise ne moze da se downgraduje 4.3
    0
    Da bi se vratila na 4.1.1 ili 4.1.2 moras da koristis Samsung Kies softver, ali mislim da pre toga moras da ga rutujes i otkljucas bootloader.
    css adaptation by ::eboye::
    ...