• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes

    Zasto mi bolje 20x radi m.facebook.com na stock romu nego na bilo kojem custom romu cyanogen mod 7.2 i slicno.Na stock romu kada odem na m.facebook.com glatko skrola nista ne baguje na galaxy fit klizi,dok na nekom custom romu mi stopa i koci kad skrolam.Mislio sam da je do fb-a nisu dobro optimizovali sajt sve sam koristio neki custom rom godinu dana do neki  dan sad sam flesovo preko odina stock rom 2.3.4 i mnogo bolje radi.?

    in Operativni sistem by (1.8k points)
    recategorized by

    1 Answer

    0 votes
    Pa razlog tome je sto je Stock ROM fabrička verzija, znači od proizvodjača dok custom ROM je "nabudzeni" ROM kojeg prave i prepravljaju u poslednje vreme i neki početnici koji nisu programeri. U custom ROMu se najvise menja izgled ikonica tema itd, znaci vizuelizacija je na prvom mestu a plus taj "podešeni" ROM ima u sebi vec instalirano nekoliko aplikacija koje se pokreću čim se upali telefon pa se procesor i operativna memorija opterecuju bez potrebe i to se na kraju odrazi na npr fb, youtube ili fleš igrice.

    Zaključak je.... Koristite isključivo Stock ROM ili OTA update jer je jedino to od proizvodjača, a proizvodjaču ne ide u prilog da ostavi greške na sofware svog proizvoda.
    by (220 points)
    0
    Nije zbog rama,ja koristim CyanogenMod 7.2 clean tu je izbaceno sve moguce i bas suprotno je od stock roma u stok romu su nabudzen izgled naspram ovog i ovde je kamera,galerija,music player i sve ostalo zamenjno aplikacijama koje trose manje rama a i nisu graficki uredjene.Ram mi zauzet 55mb na ovom romu i koci po fb a tamo na stock romu 180mb zauzeto nekad i vise i ne koci.Ovde sve radi duplo bolje i brze osim tog facebooka i neki stranica drugi na browseru skido sam i druge browsere na oba roma dolphin pa na njemu isprobao m.facebook i na stok romu sa dolphin isto glatko ide dok na ovom koci.Sa benchmark stock rom 3999 skor sa ovim sad 5900 ili je cak bili preko 6000 nesecam se tacno.Igrice bolje rade svaka i ovako brze sve otvara nego na stock romu.
    css adaptation by ::eboye::
    ...