• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes
    postovani, molim za pomoc.

    poludecu od telefona. u poslednje vreme nijednu komandu ne odradi valjano. treba mu po minut i vise da otvori samo listu poziva ili bilo koju aplikaciju, onda je otvori i vrati na pocetni ekran, nedavno mi je potpuno izgubio viber, morala sam da ga instaliram ponovo i sve prethodno izgubila. nije pun, CM prikazuje da je memorija 34%, ram 76%, cistim nepotrebne filove svake veceri (!), kaze da nema virusa, skoro da uopste nemam slika ni na telefonu, ni u porukama, video zapise nemam, mnogo toga sam prebacila na karticu i opet me muci neizdrzivo. pobrisala sam nedavno neke aplikacije (blic, weather...) skoro da nista i ne koristim osim vibera, wapp, gmail & tune in, ni slike... a stalno u taskbaru izlazi ikonica kao upozorenje cm 15 aplikacija je pokrenuto, 23 aplikacije su pokrenute - kad nista ne radi! stavila sam da ne radi azuriranja (nikad), gotovo da nikad ne mogu da odradim bilo sta odjednom jer ekran stalno zamrzne i po 2-3 minuta ne reaguje na dodir i onda se, naravno, vrati na pocetni ekran. a da odradi brzo, da otvori aplikaciju, imenik ili obicne poruke, to je pojmovna imenica. stvarno mi dodje, kao u filmovima, da ga slomim! molim vas za pomoc! treba li da ga odnesem negde da ga neko pogleda, imate li preporuku ili sta god, recite, jer ovo gubi svaki smisao ovako. u pitanju je alcatel OT 992d star 2 godine. nikad udaran, lomljen...

    unapred vam se mnogo zahvaljujem, pozz
    in Opšta pitanja by (170 points)

    1 Answer

    +1 vote
    Krajnja solucija je da uradis factory reset. Tako ces izgubiti sve podatke i aplikacije (sem fotki, muzike i to sa SD kartice). Na ovaj nacin ces sigurno telefon vratiti u zivot.

    Ali prvo probaj sledece:

    Za pocetak ukloni CM (Clean Master) - realno, ta aplikacija pravi vise problema nego sto koristi, veruj mi. Takodje i antivirus ako ti je CM i to uglavio. Google se brine o virusima, ti ne moras.

    http://srbodroid.com/vesti/sigurnost/sest-istina-o-android-virusima-i-antivirusima/

    Umesto Clean Master-a instaliraj SD Maid:

    http://srbodroid.com/recenzije/aplikacije/sd-maid-najbolja-aplikacija-za-ciscenje-nepotebnih-fajlova/

    Probaj sa njim da pocistis sve sto moze da ukloni sa pocetnog ekrana.

    Ako nista od ovoga ne uspe, factory reset ce resiti. Ali ko boga vas molim nemojte koristiti taj CM
    by (49.5k points)
    0
    napisala sam komentar i ne znam da li je poslat jer mi se stranica izgubila :/ zao mi je ako se duplira. u sustini, zahvalila sam vam na odgovoru i savetu, nisam znala to za CM. iskoristila bih ovu priliku i da pitam za azuriranje aplikacija - da li birati opciju azuriranje nikad? jer imam utisak da je upravo to 'napuilo' telefon vremenom i toliko ga usporilo. takodje, ako SD ne pomogne, i'll rather opt for new device, than factory reset pa koja je svrha zadrzavanja telefona kad sve na njemu izgubim? ionako imam utisak da ih prave da traju max 2g. jos jednom, hvala na odgovoru i izvinjavam se ako je prethodni komentar ipak zabelezen. pozz
    0
    Nije zabelezio prethodni komentar, tako da nikakav problem ;) Inace, update bi trebala da radis, mislim da u vecini slucajeva moze da pomogne, pa cak i kod prostora. Da pojasnim. Kad instaliras neku aplikaciju ona zauzima npr 15 megabajta. Sledeci update ne skida dodatnih 15 megabajta i ne zauzima dodatni prostor, vec zapravo ukloni staru verziju aplikacije i zameni je novom. Jedino ako se aplikacija u narednom update-u povecala onda ce zauzeti vise prostora, mada kvalitetne aplikacije se uglavnom smanjuju jer developeri rade na optimizaciji. Problem su najcesce Facebook, Twitter i sl. aplikacije koje dolaze preinstalirane na telefonu. Zasto? Zato sto su one zapravo sistemske aplikacije i kada uradis update tih aplikacija, ta verzija koja je stigla sa telefonom ostaje na telefonu, a update zauzima kao jos jedna cela aplikacija. Ako si kontakte prebacila na Google kontakte (gmail) oni ce se i nakon reseta na fabricka podesavanja vratiti kad uneses svoj Google nalog. Ja resetujem telefon na fabricka podesavanja jednom mesecno i u 99% slucajeva mi se sve aplikacije i njihova podesavanja vrate, kao da nisam ni radio factory reset.
    css adaptation by ::eboye::
    ...