• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

  2.1k questions

  2.3k answers

  3.3k comments

  22.5k users

  0 votes
  podesio sam parametre za mms, 3g i gprs i sad imam 3 pitanja:

  1. I dalje ne mogu da posaljem mms niti primim, ukljucio sam i pristup podacima preko mobilne mreze koji su bili iskljuceni da mi se nebi updateovao android i skidao kredit... Sta se desava? Da li treba da stoji malo duze ukljucen pristup podacima ili ne treba uopste da ga palim?

  2. zasto kad sam podesio parametre pored svakog od pomenuta tri je bio kruzic za selektovanje? zar ne treba sva tri i mms i 3g i gprs da rade istovremeno a ne da ih biram???

  3. Kako se koristi 3g odnosno video poziv? nema nigde opcija video poziv...
  in Sony Ericsson Xperia mini by (160 points)

  1 Answer

  0 votes
  1. Proveri APN podesavanja, mozda nesto nije dobro podeseno, imas ovde podesavanja:

  http://www.srbodroid.com/development/uputstva/podesavanja-apn-a-za-3g-i-mms-na-androidu/

  postoji i aplikacija za podesavanje APN:

  http://www.srbodroid.com/recenzije/testiranje-recenzije/testiranje-aplikacije-apn-serbia/

  Inace kada si na WiFi mozes slobodno da ukljucis mobilni net, jer je WiFi primarni, kada izadjes iz WIFi zone, telefon se prebacuje na mobilni net. Ukoliko nemas WiFI kod kuce (ili na poslu) onda ce ti se preko 3G-a svuci previse podataka. Kada imas Android telefon, neophodno je da imas i WiFi bar sat vremena dnevno da ti se sve apdejtuje, kasnije kada izadjes iz WIFI zone apdejtuju se samo neke sitnice sto nije mnogo.

  2. Meni je na Xperia arc selektovan poslednji (posto sam na Telenoru, zove se Telenor WAP Internet i sve radi.) Znaci selektujes samo onaj za internet.

  3. 3G je tehnologija koja omogucava vecu brzinu protoka podataka od prethodnih starijih tehnologija. Zbog toga su 3G na TV-u nasi provajderi reklamirali da je 3G za video pozive, cime si ti stekao utisak da je to 3G. Ali zapravo, 3G je samo omogucio dovoljan protok podataka da je moguce izvesti i video poziv preko istog. 3G je jednostavno mobilni internet za sve.

  Potrebno je da instaliras aplkaciju preko koje ces obavljati video poziv. Ali Xperia mini nema prednju kameru koja se inace koristi za video pozive. Skype, Nimbuzz i slicne aplikacije omogucuju video pozive ali u tom slucaju ces koristiti zadnju kameru na telefonu.
  by (11.4k points)
  css adaptation by ::eboye::
  ...