• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

  2.1k questions

  2.3k answers

  3.3k comments

  32.4k users

  0 votes
  Pozdrav, imam problem sa Lg l  Fino telefonom. Naime prvo mi se poceo gasiti pa sam ga na par pokusaja uspio ukljuciti. Nakon par dana se ugasio i bezuspjesno sam pokusavao da ga ukljucim. Samo se pojavljivao Lg logo. Kada stavim na punjenje,ponovo bi se pojavio Lg Logo. Kada ukljucim u racunar pokazuje mi da se puni i postotak baterije.
  Zatim sam ga ukljucio u download mode i pisalo je " bootloop verification problem" sto me je dovelo do zakljucka da je problem sa bootloopom. Pokusao sam na internetu da nadjem rjesenje ali nisam bio iskusan u instaliranju novog softvera. Odnio sam ga u jedan servis da bi oni rekli kako trebaju instalirti novi softver i kako ce to biti u roku jednog dana.
  Taj jedan dan se oduzio na sedam dana cekanja, da bi rekli kako je otisla maticna ploca. I pitali me da li je telefon pao u vodu.
  Sad meni nije jasno, da li je maticna ploca mogla tako sama od sebe otici a pritom je telefon jako ocuvan, u vodu nikad nije upao niti se vlage dosinuo. I nije mi jasno kako to da je otisla maticna ploca ako mi pise " bootloop setification problem" ?
  Unaprijed sam Vam zahvalan ako mi razjasnite i navedete do rjesenja.
  in Nekategorisano by (120 points)

  1 Answer

  0 votes
  Prvo, jel u pitanju:

  bootloop verification problem

  ili

  bootloop certification problem?

  velika razlika u te dve reci

  Elem. Moguce je da ploca crkne "sama od sebe". Tacnije u 99% slucajeva se to desava od pregrevanja uredjaja.

  Verovatno su te pitali za vodu jer su primetili (ako su otvarali telefon) da je imao kratak spoj negde i da je neki deo pregoreo.

  Takodje, kad kazu "ploca" tu se misli bukvalno na bilo koji deo telefona sem antene i ekrana, posto je sve integrisano na plocu:

  CPU,

  GPU,

  RAM,

  NAND ... sve
  by (49.5k points)
  css adaptation by ::eboye::
  ...