• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

    2.1k questions

    2.3k answers

    3.3k comments

    33.2k users

    0 votes

    Imam lg bello D331 ili d337 ili 373 sve je to jedan isti naziv. Pošto kod nas zadnji softver je bio Kit Kat, a kod Rusa koji imaju d335 Lollipop ja sam instalirao bio njihov 5.0.2 zatim AOSP custom rom i sve je radilo.Pošto mi je istekao ugovor meni iz VIP-a šalju kod za otključavanje telefona,ali LGMST prepoznaje telefon kao d335. I na forumu 4pda ima flashtool sa scatter fajlom koji vraća na Kit Kat to je scater file http://www.mediafire.com/file/oe0yewzmfdy3dds/MT6582_Android_scatter%282%29.txt

    Posle flešovanja telefon ulazi u boot lop, ja sam nekako povratio telefon i instaliram kdz za d331 ali nemam mrežu- nije instalirao Radio.img.

    Kako da dođem do radio img  i da li bi mi pomogao nand backup pa da flešujem nvram. Ne znam više ,sve sam probao ,kada ukucam*#06# piše null nemam imei broj i tu sam probao sve nista.Našao sam na you tube kako se flešuje nvram

    da li može ovom metodom ? I nikako ne mogu da pokrenem KDZ_FW

    Kako da dodjem do radio img?, zna li neko i ako neko ima nand backup bio bih zahvalan da pošalje.

    in LG Optimus 2X by (890 points)

    1 Answer

    0 votes

    Hmm, čini mi se da ne znaš šta radiš.

    D331 D337 itd jesu isti telefoni, ali za različita tržišta tj. različite operatere. Samim tim imaju različit softver.

    Uvek gledaj da flešuješ za tačno tvoj model. Kod Custom ROM-ova postoji varijanta da flešuješ jedan ROM koji je zapravo za sve modele jer on prilikom flešovanja prepozna koji je.

    Ukoliko flešuješ za pogrešan može doći do gubljenja IMEI-a. A ovo nisam siguran da može da se popravi.

    Ono što bih ja probao na tvom mestu je da flešuješ tačno za tvoj model STOCK ROM sa KDZ-om. U njemu mora biti i radio. Nakon toga će možda da ti proradi radio, tad možeš da rutuješ, flešuješ itd.

    by (49.5k points)
    0
    Ja baš tačno za moj model i flešujem stock rom, on se vodi kao d331, unutar telefona piše 337! U VIP lg 80 zovu. Bilo kako bilo ja imam kdz baš za D331 od MTS-a i VIP-a. A ja mislim da ću pre scatter fajlom povratiti da ima radio. Img.. Ja sam našao scatter file ali kad odem da preuzmem on nije zapskovan. Kako da ga spakujem?
    css adaptation by ::eboye::
    ...