• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

  2.1k questions

  2.3k answers

  3.3k comments

  10.0k users

  0 votes
  Imao sam oko 1200 poruka od kada sam počeo da koristim telefon i one su jednostavno nestale, čak i zaključane. Koristim handcent SMS program. U fabrickom SMS  je isključena opcija brisanja poruka, mada je napisam max broj 5000, ali nije aktivan. Kada pokušam da se ulogujem na HTC sense nalog ekran je siromašan i nigde nema opcija za rad sa SMS kao što je na promo filmu na YOU TUBE-u.
  Ima li načina da se povrate poruke ?
  Googlao sam ceo dan i ne nadjoh odgovor, sve ponudjeno sam probao i bez uspeha ?
  Hvala unapred
  in HTC Desire HD by (120 points)

  1 Answer

  +1 vote
  Pozdrav,

  ukoliko si obrisao poruke a nisi ih backup-ovao onda ih ne mozes povratiti. Nazalost.

  I ja koristim Handcent pa sam pogledala sad i vidim da postoji opcija backup/restore u aplikaciji ALI potrebno je registrovati se na my.handcent.com i uplatiti clanarinu za Premium korisnike da bi mogao da se koristi servis. Clanarina se placa preko PayPal-a tako da je ovo neizvodljivo nama iz Srbije.


  U svakom slucaju, mozes koristiti aplikaciju SMS Backup + koju ces naci u Marketu kucajuci "SMS backup". Ovu ja korisitim:
  http://www.appbrain.com/app/sms-backup/com.zegoggles.smssync

  Ova aplikacija cuva SMS poruke na gmail nalogu. Potrebno je da je instaliras, pre Backup-a poruka klikni na Connect da se povezes sa tvojim gmail nalogom gde ces ukucati korisnicko ime i sifru. Potom mozes backup-ovati poruke i one ce se pojaviti u tvom gmail-u pod label-om SMS (u meniju sa leve strane). Ova aplikacija nudi i opciju vracanja SMS poruka na telefon. A mozes i ukljuciti Auto backup koji ce ti automatski sve nove poruke cuvati na gmail nalogu.

  Pozdrav
  by (11.4k points)
  0
  Hvala, sve dalje od mog pitanja je korisnoo i zahvaljujem se, ali suština je da ja nisam SAM obrisao poruke, već su one jednostavno nestale, a da pri tom ja nisam tome doprineo.!!!
  mene zanima zna li se uzrok tome i kako lečiti ?
  Hvala unapred na trudu i vremenu za odgovor.
  0
  Nasla sam na netu da problem moze da pravi sajt HTC Sense. HTC jos uvek nije u potpunosti usavrsio njihov HTC Sense sajt i jos je u test fazi, tako da nisu ni svi servisi moguci jos uvek.

  Mozes da probas da iskljucis sinhronizaciju sa HTC Sense sajtom (Settings->Accounts&Sync), mozda je to uzrok problema i gubljenja poruka.

  I naravno koristi SMS Backup + program da cuvas sve poruke u gmail-u za svaki slucaj.
  0
  Hvala za savet, učinjeno !
  Jedino ne znam kako su poruke nestale i čija je to zasluga.
  Eliminisao sam sinhronizaciju sa HTC sense-om pa ćemo pratiti situaciju.
  0
  Pozdrav,

  i meni se izbrisale SVE poruke i sms i mms! Katastrofa!!

  Znači vraćanje je nemoguće koliko sam uspio shvatiti?!
  css adaptation by ::eboye::
  ...