• Register
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:

  2.1k questions

  2.3k answers

  3.3k comments

  32.4k users

  –1 vote

   

  Svojevremno sam ja hteo Defy da kupim, jer je manji od ostalih i water i dust proof. Sada se pojavio Defy plus. Defy-u je header loader zaključan, kako mi je objašnjeno, i na njega ne mogu da se stave Custom ROM-ovi (popularni Cyanogen), ili mogu ali teško. Gledao sam XDA forum. Takođe, uz njega se dobija MotoBlur GUI koji je popljuvan kao loš i spor. 
   
  Pokazalo se kao pravilo da proizvođači godinu dana daju support za svoje telefone i -- ćao. HTC je zbog toga odlučio da otključa svoje telefone da se kasnije ljudi sami igraju, ali Motorola nije.
   
  Tako je bilo pre početkom godine. Sada se pojavio Defy+!
   
   
   
  Nisu baš neke izmene.
  Da nije možda otključan boot loader?
  Kako se vama čini? 

   

  in Motorola DEFY i DEFY+ by (630 points)
  edited by

  2 Answers

  +1 vote
  Meni je to odlican manji telefon, kvalitetne izrade. Motorola rulez
  by (11.4k points)
  0

  Razmišljam samo oko jedne stvari: Motorole a posebno Defy nisu u SRB popularni telefoni = manje delova, skuplji delovi koji se čekaju, manje servisa i znalaca. Ko je ovlašćeni serviser? Ima li podrške? Delova?

  Recimo, ja sam na svom SE menjao ekran, zvučnik, mikrofon (više puta), džojstik i sve je to bilo odmah, jer je svako imao delove i bilo je vrlo jeftino.

  0 votes

  Meni je to odlican manji telefon, kvalitetne izrade. Motorola rulez

  Hvala! Molim ipak odgovor na moja prethodna pitanja. Znam da je stari Defy, bez "plus" imao zaključan booloader i bilo je problema oko stavljanja customromova, rutovanja i slično, koliko sam ovlaš čitao na XDA i Modaco.

  U međuvremenu se pojavilo zvanično zastupništvo Motorole u SRB, pročitah u vestima. Da li to znači da će biti podrške, dalova, servisne mreže koje neće papreno naplaćivati, jer ovo je ipak nepopularan telefon.

  Da li je na Defy+ otključan bootloader?

  I za sam kraj, ako ne Defy+, šta bi bio predlog (savet)? Ako poredim sa SGS (jedan, ne dva), oni su sada već slične cene. Defy+ ima TFT ekran, a SGS ima Super AMOLED. Koliko se to zaista vidi pri radu?

  Konačno, ako Defy+ i SGS imaju već slične cene, šta je bolji izbor? Meni se kod Defy-a sviđa što je otporan na vodu, prašinu i udarce i što je manji, mada je to mač sa dve oštrice. Ima li još nekog bitnog argumenta u Defy+ vs. SGS? Ima li Defy+ neku značajnu manu u odnosu na SGS?

  Veliko hvala svima!

  by (630 points)
  edited by
  css adaptation by ::eboye::
  ...