• Registracija
Dobrodošli na Srbodroid P&O, gde možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.
Najaktivniji članovi
ovog meseca:
  1. angelalee1 poena

2,125 pitanja

2,267 odgovora

3,278 komentara

2,534 korisnika

Šta mislite o Defy+?

–1 glas

 

Svojevremno sam ja hteo Defy da kupim, jer je manji od ostalih i water i dust proof. Sada se pojavio Defy plus. Defy-u je header loader zaključan, kako mi je objašnjeno, i na njega ne mogu da se stave Custom ROM-ovi (popularni Cyanogen), ili mogu ali teško. Gledao sam XDA forum. Takođe, uz njega se dobija MotoBlur GUI koji je popljuvan kao loš i spor. 
 
Pokazalo se kao pravilo da proizvođači godinu dana daju support za svoje telefone i -- ćao. HTC je zbog toga odlučio da otključa svoje telefone da se kasnije ljudi sami igraju, ali Motorola nije.
 
Tako je bilo pre početkom godine. Sada se pojavio Defy+!
 
 
 
Nisu baš neke izmene.
Da nije možda otključan boot loader?
Kako se vama čini? 

 

pitano Nov 16, 2011 u Motorola DEFY i DEFY+ od owim (630 poena)
izmenjeno Nov 16, 2011 od owim

2 odgovora

+1 glas
Meni je to odlican manji telefon, kvalitetne izrade. Motorola rulez
odgovoreno Nov 16, 2011 od goldie (11,370 poena)

Razmišljam samo oko jedne stvari: Motorole a posebno Defy nisu u SRB popularni telefoni = manje delova, skuplji delovi koji se čekaju, manje servisa i znalaca. Ko je ovlašćeni serviser? Ima li podrške? Delova?

Recimo, ja sam na svom SE menjao ekran, zvučnik, mikrofon (više puta), džojstik i sve je to bilo odmah, jer je svako imao delove i bilo je vrlo jeftino.

0 glasa/ova

Meni je to odlican manji telefon, kvalitetne izrade. Motorola rulez

Hvala! Molim ipak odgovor na moja prethodna pitanja. Znam da je stari Defy, bez "plus" imao zaključan booloader i bilo je problema oko stavljanja customromova, rutovanja i slično, koliko sam ovlaš čitao na XDA i Modaco.

U međuvremenu se pojavilo zvanično zastupništvo Motorole u SRB, pročitah u vestima. Da li to znači da će biti podrške, dalova, servisne mreže koje neće papreno naplaćivati, jer ovo je ipak nepopularan telefon.

Da li je na Defy+ otključan bootloader?

I za sam kraj, ako ne Defy+, šta bi bio predlog (savet)? Ako poredim sa SGS (jedan, ne dva), oni su sada već slične cene. Defy+ ima TFT ekran, a SGS ima Super AMOLED. Koliko se to zaista vidi pri radu?

Konačno, ako Defy+ i SGS imaju već slične cene, šta je bolji izbor? Meni se kod Defy-a sviđa što je otporan na vodu, prašinu i udarce i što je manji, mada je to mač sa dve oštrice. Ima li još nekog bitnog argumenta u Defy+ vs. SGS? Ima li Defy+ neku značajnu manu u odnosu na SGS?

Veliko hvala svima!

odgovoreno Jan 2, 2012 od owim (630 poena)
izmenjeno Jan 2, 2012 od owim
css adaptation by ::eboye::
...